Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuycilzsnao

Sytuacja patowa????

Polecane posty

Gość kuycilzsnao
smrodek ale mi nie chodzi o wygodę własną. Bardzo zależało mi by usłyszeć opinie osób bezstronnych, dlatego tu napisałam. I powiem Wam, że otworzyłyście mi oczy, jednak jest tak jak się obawiałam-nie jestem bezstronna :/ a ploteczki??? heh one były, są i będą a autorem ploteczek zwykle bywają osoby, które chcą odwrócić uwagę innych od siebie :)

Gość Adelex
No nie wiem, ja bym wolała jednak przenieść dziecko gdzie indziej. Wyobraź sobie sytuację: nowa wprowadza się z córką do ex, mała codziennie opowiadaja twojemu synowi co robili z "nowym tatusiem" a dzieciak siłą rzeczy czuje się wyobcowany ("czemu tato wolał ją niż mnie?") Daje to też naprawdę wspaniałe pole do popisu Nowej, np. "przypadkowe" zabieranie dziecka po szkole, tatuś taki zjęty... a jeśli jest tak zaborcza na jaka się zapowiada z twoich postów (telefon na głośno, miała przyjść w sobotę ale była już w piątek, specjalnie bo był twój syn...) to wydaje mi się że mozliwości "mieszania" ma aż zanadto, niekoniecznie w pełni świadomie, ale wiadomo - jest nową kobietą i jakoś (nawet podświadomie) będzie chciała zaznaczyć ze jest lepsza od "starej". Syn i tak będzie musiał się z nią stykać, oszczędziłabym mu nieprzyjemnych sytuacji. Poza tym - plotki i pokazywanie palcami możemy znieść my, bo jesteśmy dorosłe, ale dzieci odczuwają takie sytuacje naprawdę inaczej i niekoniecznie lepiej... Opcja B - ex rzucił nową, ona wini wszystko i wszystkich, jak wtedy będą wyglądały spotkania syna z ex twojego ex i o czym będzie rozmawiał z jej córką? ("moja mamusia mówi, ze twój tato to...."). Zdrowa sytuacja? Daje zdrowe podejscie do życia w życiu dorosłym, czy raczej jasny sygnał: każdy w końcu każdego porzuca, nie przywiązuj się... Naprawdę, ja bym się jednak poważnie zastanowiła. Wygoda to jest właśnie to, ze nie chce ci się przejść dłuższej drogi, kosztem większego spokoju syna w końcu.

Gość kuycilzsnao
Adelex i dałaś mi do myślenia...

Gość kuycilzsnao
A może jednak porozmawiać z exem i jego kobietą i wspólnie znaleźć jakieś wyjście z tej sytuacji???

Gość kuycilzsnao
może jednak ktoś jeszcze wypowie się na ten temat ???

Gość autorko nie powinnaś
dopuszczac do tego,żeby twój syn chodził do przedszkola z jej córką .Z tego może powstac duży problem w przyszłości

Gość kuycilzsnao
co masz konkretnie na mysli?

Gość kuycilzsnao
czy mogę liczyć na jakąś jeszcze opinię???

Gość Adelex
A ja nadal uważam, że skoro muszą się widywać od czasu do czasu u exa, to należy jednak znależć synowi inne przedszkole. Z całym szacunkiem, ale to jest dawanie dziecku jasnego sygnału na dorosłe życie, że rodzina to dziwaczny twór złożony z przypadkowych ludzi (dawny tato, nowy tato, nowa mama, nowa siostra, ups - jutro juz nie siostra bo nowa mama pokłociła się ze starym tatą...) czyli ze normalne i poządane jest porzucanie ludzi, nic się nie stało, wszyscy tak robią... A poza tym nowa pani ma najwyraźniej tendencje do rządzenia i narzucania swojej woli (telefon na głosno - moim zdaniem to naprawdę hardkor, w końcu ex i jego ex-zona mają swoje sprawy) - będzie się wtrącać we wszystko, a wspólne przedszkole to świetna okazja. Dziecko siłą rzeczy porównuje i lepiej żeby miało okazję do tego sporadycznie, w czasie wizyt u ojca czy wspólnych wakacji, niz codziennie!

Gość nic dodac nic ując
.