Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaama 29.

co dajecie +18miesięcznym dzieciom do picia?

Polecane posty

Gość maaama 29.

j.w.

Moja corcia ma 14scie m, daje jej herbatki owocowe,czasem rozcienczam sok z woda,lub sama woda,albo kompot.

Gość moj ma 4 lata
ale od urodzenia pije wode a do sniadania herbate.

Gość maaama 29.
no właśnie moja dotąd piła herbatki z hippa (ale sypałam mniej niż producent wskazuje) i wodę przegotowaną lub niegazowaną żywca...ale odkąd usłyszałam ile te sypane herbatki mają cukru to już przestałam kupować, bo to jakaś masakra jest! teraz się zastanawiam co tu dawać do picia...a może być syrop malinowy z herbapolu? też wtedy daje minimalnie soku do wody, bo mała jest ogólnie przyzwyczajona do małych ilości słodkiego/cukru

Gość maaama 29.
a herbaty to jakie podajecie?

Gość niusman
ja podaje wode, rumianek, soki i nadal mleko. mleka do picia juz nie dajesz?

Gość maaama 29.
moja córka odkąd została odstawiona po 9miesiącach od piersi zbuntowała się przeciw modyfikowanemu,butelkom i niekapkom, więc je kaszki,owsiankę,musli z mlekiem krowim...czasami robię jej też kakao do śniadania czy podwieczorku...bardziej chodzi mi o to co podać w ciągu dnia do picia na orzeźwienie?

Moja córka jeszcze nie ma 18 miesiecy ale daje jej wode, rozcienczone woda soczki dla dzieci, zwykla slaba herbatke z odrobina cukru, mleko, rumianek, zaparzane owocowe herbaty z torebki (np. z owoców lesnych) z odrobina cukru, no i te granulowane tez daje raz na jakis czas (np. z kopru wloskiego).

Gość moja corka pije i pila tylko
WOde. Czasem (raz na tydzien dostanie) sok.

Gość niusman
.Paulinka.- mamy corki w tym samym dniu urodzone tego samego roku:)

Gość maaama 29.
dzięki za podpowiedzi...:)

Zreszta po co dawac cos innego i przyzwyczjaac dziecko do cukru?? Czasem lyknie ode mnie herbatki ziolowej, tez bez cukru. Normalenj herbaty nie daje bo to teina i do tego hamuje wchlanianie zelaza. A wody wypija 500-750 ml dziennie, wiec sporo. Ma 18 miesiecy.

Ja jestem wielka zwolenniczka podawania wody i jest to gowny napój który podaje mojej córce ale... Nie uwazam ze sporadyczne podanie dziecku soku czy jakiejs tam slodzonej herbatki wyrzadzi mu jakas wielka krzywde. Lepiej uczyc dziecko dokonywac madrych wyborów niz calkowicie go izolowac od swiata z który sie i tak zetknie.

Gość niusman
.Paulinka. - moja cora sie urodzila o 9.15 A twoja?:)

moja corka umie wybierac wybiera wode Herbatek dla dzieci nigdy nie chciala, sokiem z pomaranczy pluje Kubusiami tez toleruje tylko sok jablkowy, ale tez bez wiekszego zapalu, wpije moze 100 ml. Wode pije przez caly dizen z kubka 360 a podczas posilku ze swojego, normalnego kubeczka. Fakt ze od 5 miesiaca zycia, jak zaczelam rozszerzac diete, to podawalam tylko wode. Inne napoje zaczelam podawac po 1 r. z. Ale ona woli wode. Mam nadzieje, ze jej juz tak zostanie.

woda mineralne z syropem malinowym lub z owocow lesnych wlasnie z herbapolu lub z sokiem malinowym wlasnej roboty. Czasami jakis sok np jablko-mieta

2 razy mleko , woda, soki domowe-rozcieńczone , kompoty, czasem kakao, czasem łyka kawy ode mnie :P