Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sfsdrghd

MAM CISNIENIE 78/55 I CIAGLE MI SIE CHCE SPAC, 2 KAWY NIE POMOGŁY

Polecane posty

a napisal ktos ze nikt Cie nie slucha??? tarczyca daje dziwne rozne objawy,niekoniecznie tylko ksiazkowe jednak ona napisala ze miala badanie w tym kier i wyszlo ok. ale powtorzyc dla pewnoscie nie zaszkodzi

Gość dsdscvcxdcx
a ja mam cisnienie 80 na 40 i caly czas mam niskie ciagle jestem zmeczona rozkojarzona kreci mi sie w glowie A najgorsze jest to ze caly czas sie poce ! nawet jesli jest mi zimno to sie poce ;/

Gość xcsdfsdf
to prawda ja zawsze mialam wynik miedzy 2-4,4 tsh i to pewnie stad zreszta mam tez nerwice buuuuuuuuu i chory kregoslup

Gość sfsdrghd
Maria Izabela- ale ja miałam badania na TSH, lekarz je oglądał i powiedział,że jest dobrze,że nie mam z nia kłopotów

Gość xcsdfsdf
a jak sobie poradzic z cisnieniem na codzien keidy stresow i atakow opaniki nie mam ok 100/60 a czesto tez skaczacym do 170;(

w stresie cisnienie skacze dosc wysoko..moze powinnas brac jakies ziolowe leki typu kalms albo persen..bpo 170 to jednak ciut za duzo..moze pij melise. a na nerwy najlepszy jest magnez:) w wiekszych ilosciach.

Strasznie musiałaś się czuć z takim ciśnieniem. Sama kiedyś miałam 60/40, ale byłam chora, gorączka ponad 40st. Ratowniczka, a co na podniesienie ciśnienia pomaga? Ruch, słodkie, co jeszcze?🖐️

slodkie nie podnosi cisnienia(ja jej napisalam zeby wypila cos slodkiego na sennosc bo przy niskiej glikemii chce sie spac) nie ma co sie bawic w podnoszenie cisnienia domowymi sposobami bo jesli ktos sie dobrze czuje a tylko ma niskie to wszystko jest ok jesli to komus bardzo przeszkadza-wlasnie ta sennoscia,zmeczeniem to lekarz rodzinny cos na pewno przepisze

Lekarze rodzinni często nie widza, że ta norma jest zawyżona. Ja miałam 4,1 norma do 4,2 i mówił, ze wszystko ok. Dopiero endokrynolog powiedział, że to za dużo. A to bardzo ważne dla kobiet, bo oprócz meczących objawów wpływa tez na płodność, zdolność do donoszenia ciąży i prawidłowy rozwój płodu.

no fakt wielu lekarzy jakies male odstepsa od norm w wynikach( np norma do 4.0 ,pacjetka ma 4.1 )uwazaja za cos zupelnie bez znaczenia a szkoda.bo takie cos moze (choc nie musi) byc oznaka zaczynajacej sie choroby lub szwankowania jakiegos hormonu. ja mialam testpsteron za duzy a pan doktor kiedys stwierdzil ze skoro nie mam w ogole objawow(typu nadmierne owlosienie,brak miesiaczek itd) to nie ma co sie martwic. inny dal leki(,choc bylo juz wtedy go duzoo wiecej i na szyi pojawil sie meszek) po czym sie uspokoilo.

Gość sfsdrghd
a u mnie w przychodni to lekarz kiedys powiedział,że nie da mi na badania bo jestem młoda wiec i zdrowa:-O a miałam kolki w boku i sie okazało cos z nerka wtedy.

Gość CiasnaDZIDKA
Mam 90/60 zawsze sie dobrze czulam,a od 2tyg.jestem zmeczona,podkurwiona,i nie mam na nic ochoty. Dostac sie do przychodni jest ciezko,ale chyba w prywatnej zrobie morfologie,i co jeszcze?

ja mam nerwy takie na niekotrych lekarzy...u nas kiedys sprzeczalismy sie z lekarzem( 3 ratownikow) na temat stanu pacje ta. uslyszelismy:zrobicie jak mowie. kto tu jest lekarzem???ja czy wy??zrobilismy po swojemu. i slusznie bo pacjent nie mial ostrego refluksu a stan zawalowy;/

Gość xcsdfsdf
pije meliske, cos mi pomaga ale to i tak za malo by cisnienie nie skakalo, jakiekolwiek wyjscie poza dom skutkuje podwyzszonym cisnieniem

dziewczyny ja tez mam niskie cisnienie..tez z tego powodu czuje sie zle czasami-zazwyczaj w piekne sloneczne dni..chce mi sie spac:( dolozylo sie przesilenie wiosenne... ja nawet juz myslalam o ciazy u siebie bo spalam jak glupia..ale niestety to nie dzidzius. moje zdanie jest takie ze jesli poza nickiem cisnieniem nic sie nie dzieje-to najwidoczniej jest ok. co innego jesli komus przeszkadza to,ma uciazliwe objawy lub cisnienie zmienilo sie nagle i drastycznie,poci sie ma dretwienia lub cokolwiek innego co go niepokoi to wtedy wypada sie wybrac do tego milego pana w bialym kitlu..:) mnie pomaga takie przespanie sie 10-30 min..

Gość kooo
Moje ciśnienie to tez okoł 50/70 czasem to 45 /75 temp. ciała nie przekracza 36 st , czesto jest to 35- mój lekarz rodzinny ze stoickim spokojem powtarza " te typy tak maja". Badania krwi , nawet rozszerzone są ok. Mam astmę ale czy to jest powód niskiego cisnienia????

Może wyjdę teraz na hipohondryczke, ale kiedy cos mi jest to idę sie zbadać prywatnie. Morfologia i tsh nie sa bardzo drogie, warto zrobic prywatnie. Miałam dosyć proszenia państwowego ekarza o skierowania, tez słyszałam, że jestem młoda i zdrowa (wazyłam 42 kg i wiedziałam, że to nie jest normalne, ale skoro nie miałam anemii to niby wszystko ok "taka pani uroda"). Kiedys chciałam skierowanie na badanie na HBS- co ja sie musiałm natłumaczyc, że sie nie puszczam i nie ćpam tylko mam chorego chłopaka. Maskara :(

co do temperatury moja tez jest niska..35.9/ 36/1.. zawsze na studiach jak sie na sobie uczylismy to smiali sie ze maja do czynienia z trupem:D:D:D cisnienie jak u trupa:D zimna jak trup:P wiecznie spiaca:O hehe. dobze ze nie blada bo juz by w ogole mnie nazywali zombie:D

co do astmy..przy napadzie dusznosci cisnieie ma prawi sie zmienic i tak tez zrobi(zazwyczaj wzrasta-stres) ale sa tez sytuacje ze niedotlenienie robi swoje..i moze sie troxhe zmniejszyc. bardziej bym yla sklonna powiedziec ze sterydy stosowane w leczeniu astmy zmieniaja cisnienie. co do samejobecnosci astmy(nie jej napadu) i jej zwiazku z cisnieniem to nie wiem..nigdy nikt nic na ten temat nie wspominal.