Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tez matka

Do mam 3, 4 - i wiecej dzieci.

Polecane posty

Gość tez matka

Odpowiedzcie jeslui maci e ochote: jak czesto wyjezdzacie z dziecmi dalej niz 20 km, na jak dlugie i jak dalekie wakacje jezdzicie, ile nowych ubran i butow kupujecie miesiecznie, jak czesto nowe zabawki czy inne rzeczy, w jakich sklepach ro bicie zakupy spozywcze, jaki macie metraz mieszkania i czy kazde dziecko ma wlasny pokoj... Nie pytam ze zlosliwosci, raczej myslimy z mezem o trzecim dziecku, ale mamy cale mnostwo obaw glownie zastanawiamy sie czy nasz status finansowy bardzo ucierpi Dzieki

Gość Sabrima
Witaj ja mam już dwójkę dzieci a niedługo będę mieć trzecie wcale się z tego nie cieszę bo pierwszy wydatek jaki musimy zrobić to kupić nowy samochód taki 7 osobowy żeby w ogóle moc gdzieś pojechać a to już jest wydatek ok 15tys na dzień dobry

Gość Sabrima
Witaj ja mam już dwójkę dzieci a niedługo będę mieć trzecie wcale się z tego nie cieszę bo pierwszy wydatek jaki musimy zrobić to kupić nowy samochód taki 7 osobowy żeby w ogóle moc gdzieś pojechać a to już jest wydatek ok 15tys na dzień dobry

Gość matka.
Samochod i tak zamierzamy zmienic na wiekszy. Ale pozostale aspekty troche zaprzataja mi glowe. Napiszcie jak to wyglada u Was i czy wiele sie zmienilo.

Gość mama 5
ja mam 5 teczke ;) na wakacje (takie dalsze)jezdzimy raz do roku,ale w lecie prawie co weekend robimy pikniki w parku :) najwiecej czego mamy to chyba ubran i zabawek....masa....ale to dlatego ze mieszkamy w uk a tu wszystko jest duzo tansze noi sa wielkie przeceny samochod mamy 7 osobowy wiec zabrac sie mozemy wszyscy :) jedyne co stanowi dla mnie problem to sprzatanie,jak mi przyjdzie dziennie wysprzatac 6 pokoi to po 2 mam dosyc ;(

Gość u mnie też 2 a trzecie
za chwilę się pojawi. Dalej niż 20 km jeździmy bardzo często bo mamy rodzinę, którą odwiedzamy. Wakacje w zeszłym roku w PL 4 tygodnie (po 2 tygodnie w różnych częściach PL) a do tego wycieczki po różnych wesołych miasteczkach, skansenach, polankach i innych ciekawych miejscach. Takie wycieczki to u nas już od maja się zaczynają jak się tylko robi ciepło. W tym roku wakacje tygodniowe bo dłużej z noworodkiem sobie nie wyobrażam i dosyć blisko domu bo jakieś 200 km. Starsze dzieci pojadą na dłużej z dziadkami. Nie kupuje co miesiąc butów. Kupuje wtedy kiedy jest potrzeba. Wolę kupić dobrej firmy a jedne na sezon (np trzewiki na wiosnę, sandały na lato) niż 10 kolorów i fasonów żeby dziecko płakało ze niewygodnie. Ubrania kupuje bardzo często. Lubię kupować ubranka dziecięce. Zabawki dostają w nadmiarze. Z tym walczę bo w zasadzie z każdych zakupów wracają z nową zabawką i później tylko mnie denerwuje, ze robi się z tego wielki bałagan, a oni nie mogą nic znaleźć. Spożywka w Lidlu, Kauflandzie, Tesco, Realu. W zasadzie tam gdzie mamy ochotę się danego dnia wybrać. Nie mam ulubionego sklepu gdzie byśmy kupowali wszystko od A do Z. Mamy dom. Każde dziecko ma własny pokój, przy czym i tak śpią w jednym bo twierdzą, że się boją w nocy spać osobno. Auta mamy 5 osobowe. Przecież 2 rodziców plus 3 dzieci daje 5. Nie widzę powodu kupować większe. Nie podobają mi się i miałabym problemy z zaparkowaniem w centrum miasta dużym autem.

Gość Znam mnstwo osób
Z jednym dzieckiem co nigdzie na wakacje nie jeżdżą. Ja mam 5. Mam tez dom w Polsce , działke rekreacyjną i tam spędzamy czas wolny. A mieszkamy w stolicy dużego europejskiego państwa . Zreszta dwójka dzieci już dorosła i sama sobie jeździ po świecie ..

Gość Znam mnstwo osób
Co d zabawek to zawsze dostawały na święta i na urodziny . Wystarczy. Inne okazje to prezentem było kino spacer lody itp.

Dzieki za wypowiedzi! MAmo 5, wnioskuje, ze musisz miec bardzo male dzieci, skoro wszystkie pokoje sama sprzatasz... Powiedz, nie jest Ci ciezko, a moze masz kogos do pomocy? Co do zabawek to moja dwojka tez dostaje po kilka na specjalne okazje (swieta, urodziny, dzien dziecka), w ciagu roku nie kupuje. A co do ubran to niestety wole kupic nowe niz uzywane... Samochod zmieniamy na 7-sosobowy. Troche wyjazdy mnie martwia, poki dzieci male to Ok, bo samolot do 2 lat za darmo, znizki w hotelach itd. ale pozniej jak urosna i beda chcialy jezdzic same na jakies obozy itd? Troche mnie to martwi. No i brak lokum, tzn. stac nas na wynajemduzego domu ale juz nie na zakup, niestety...

Jeszcze odnosnie samochodu - da sie do 5-osobowego wpiac 3 foteliki???