Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KIOlpoik

Czemu TAk ??????? POCENIE SIE

Polecane posty

Gość KIOlpoik

mam niedocisnienie , czesto kreci mi sie w glowie i wtedy dretwieja mi rece( glupie uczucie) jestem wiecznie rozkojarzona i zmeczona nawet kawa nie pomaga a najgorsze jest to ze ciagle sie poce, nawet kiedy jest mi zimno jestem cala mokra od potu :(( mial ktos taki problem??

Gość a quiet anthem
na pocenie się można stosować różne środki, ale u ciebie problemem jest raczej niedociśnienie, leczysz to jakoś?

Gość KIOlpoik
up

Gość KIOlpoik
mam krople efortil , lekarz mi je przepisal,ale nie biore ich bo glowa mnie po nich boli strasznie, wiec nie lecze sie. Nigdy nie mialam problemu z poceniem, poza tym jakby to powiedziec to nie jest taki pot zwykly bo on jest bezwonny , tak jakby woda a nie pot , nie wiem czy to mozliwe bo nie smierdzi ani nic zreszta stosuje antyperspirant i nie pomaga, nawet jak byl mroz i sie trzeslam z zimna to pocilam sie i tak .

chyba na innym temacie byl taki watek przed chwila: pocenie sie bez powodu moze byc objawem zaburzen w funkcjonowaniu tarczycy. zrob morfologie,hormony tarczycy ,kory nadnerczy i hormony kobiece. wtedy bedziesz wiedziala co dalej. jak z ty wszystko wyjdzie ok-zrob rtg pluc tez:)

Gość KIOlpoik
zapomnialam dodac ze rok temu wazylam 10 kilo wiecej niz teraz ale schudlam bez zadnej diety , jadlam normalnie a waga spadala . teraz waze 50 kg nie wiem co mam robic. Niedocisnienie jest bardzo uciazliwe zwlaszcza teraz bo robie prawko i ciezko jest mi sie skoncentrowac . NIe wiem juz co to moze byc , robilam badania na tarczyce i wszystko w normie

Gość KIOlpoik
ratowniczka_medyczna robilam jakis czas temu badania na tarczyce ale tylko TSH i bylo w normie. wiem ze jest jeszcze cos takiego jak FT3 i FT4 ale tego nie mialam niestety robionego. Podobno jak TSH jest w normie to te pozostale tez . tak??

Gość KIOlpoik
pod pachami , na twarzy i plecy . masakra jest z tym poceniem

Gość KIOlpoik
badania robilam pół roku temu

Gość chinota
Charakterystyczne objawy kliniczne NADCZYNNOŚCI TARCZYCY są spowodowane nadmiernym wydzielaniem do krwiobiegu tyroksyny i trijodotyroniny. Z objawów zgłaszanych przez chorego najbardziej typowe to: uczucie gorąca, duża potliwość, bezsenność, wzrost pobudliwości nerwowej, osłabienie mięśni, spadek wagi ciała mimo dużego apetytu, wzrost pragnienia, uczucie kołatania serca uporczywe biegunki. kobiety miesiączkujące zgłaszają zaburzenia cyklu pod postacią częstych, dość skąpych krwawień miesiączkowych.

Gość chinota
zrób sobie FT3 i FT4 albo też USG tarczycy

Poziom TSH jest zależny od poziomu FT3-4, ale stosunek TSH do FT3-4 jest osobniczo zmienny... nie wiem ja by,m zrobila wszystkie trzy. dla pewnosci..choc samo t3 podniesione nie musi zawsze oznaczac chproby. ale ocene wynikow endokrynologicznych zostawmy endokrynologowi.