Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olla_w

pokolenie JP2

Polecane posty

Gość olla_w

Niedługo beatyfikacja. Po śmierci Jana Pawła II dużo się mówiło o pokoleniu JP2. Zastanawiam się jak to teraz wygląda. Czy jest tu ktoś na forum, kto czuł się wtedy, że jest pokoleniem JP2, ale z czasem życie poszło dalej i jakoś to przestało mieć duże znaczenie? A może jest ktoś, kto czuje się cały czas pokoleniem JP2?

Nie ma zadnego pokolenia JP2. Media sobie to wymyslily zeby marketingowo ladnie brzmialo. JP2 to nie sa ani mochery nienawidzace zydow (zapominajace o tym ze Jezus byl zydem). Nie sa to tez pokolenia obecnych 40-70 latkow, ktorzy za czasow komuny pracowali w SB, sprzedawali sasiadow, a teraz blokuja miejsca pracy mlodym. Mlodsi to juz raczej pokolenie mp3, nauczone konsumpcjonizmu i szybkich przyjemnosci.

Pokolenie JP2 ma teraz minimum ok 35 lat BYŁ ON WIELKIM CZŁOWIEKIEM KOCHAJĄCYM LUDZI A PRZEDE WSZYSTKIM BOGA

Gość olla_w
no właśnie, jedni mówią, że nie ma czegoś takiego, a inni, że jest. Ale czy znacie np jakąś konkretną osobę która mówi: tak, ja jestem tym pokoleniem lub tak kiedyś mówiła? Bo skoro istnieją takie osoby to może istnieje pokolenie JP2 ale nie chodzi tu o zewnętrzną strone tylko właśnie o to, że te osoby tak to czują.

Gość polyyytyyk
nie znam nikogo takiego,moi znajomi są normalni,a nie nawiedzeni,hahaha

Gość olla_w
chinota ty napisałaś, że on ma dla nas jakieś znaczenie, czy jesteś lub byłaś pokoleniem JP 2?

Gość ryczałtowniczka
ja uważam siebie za tą która żyła w czasach Jana Pawła II czyli pokolenie JP2. Jestem dumna że było mi dane żyć w jego czasach, a nawet widzieć go z bliska na żywo na pielgrzymce. Tak samo cieszę się, że jestem dziewczyną, której dane było żyć gdy tworzył Król Michael Jackson. Mniej więcej na tej zasadzie. Ale ogólnie świat poszedł na dno jak JP2 odszedł.

Gość jakiś problem??
macie joba na punkcie tego byłego kierownika watykanu?

Gość olla_w
ryczałtowniczka mam prośbę, odezwij się do mnie na priv bo mam do Ciebie pytanie. owolf@o2.pl

Gość Dziki też człowiek jak mówi
król Michael Jackson? To ten co urodził ładnym czarnym chłopcem, a umarł jko brzydka biała kobieta? JP2 też umarł jako brzydka biała kobieta, bo jaki chłop by chodził całe życie w sukience?

Gość jak się chce to można
znaleźć punkty wspólne nawet między takimi gwiazdami.

Gość dziwisz wymyslił scieme
to kardynał dziwisz , kowalczyk i poslki episkopat wstawił scieme o jakims pokoleniu jp2 po to aby urzymac słabnące wpływy wsród młodych polaków... nigdy cos takiego nie istniało... 90% Polaków nawet nie zna encyklik jana pawła II.. a osoba jana pawła II nie jest az tak nieskazitelna jak nam sie wydaje... uwazam, ze to był dobry człowiek ale zeby swiety...? koscioł i tak sie skompromitował za jego pontyfikartu aferami pedofilskimi, a jp2 wspołpracował blisko cia administracją usa która i tak w polsce nic ciekawego po 1989 nie zrobiły

Gość grtgość
Jestem młodą kobieta i razem z mężem planowaliśmy dziecko ale parę miesięcy minęło i nic. Nawet miałam leczenie hormonalne i nic. Modlilam się do Boga o ukochane dziecko aż pod koniec marca przyśnil mi się JP2 który mi się powoli objawił i uśmiechnął. Na 2 dzień zrobiłam test ale były słabe kreski. Po tyg wyszedł test pozytywny. Za to podziękowałam właśnie mu. Następnie śniło mi się moje dziecko że zostalo w parafii złożone w białej huscie pod krzyżem tak jakby w ofierze tak jakby JP2 dał znać że dziecko będzie księdzem lub zakonnica w przyszłości w dniu 7.12 urodziłam córkę i jak zdecyduje się pójść do zakonu to jej napewno jej będę błogosławic i będę pomagać :) wiem że nasz ojciec św pomaga Polakom jak tylko się o to go poprosi. Dlatego jak dla mnie jest święty.....