Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nooooooooooooooo!

skoki cisnienia na poczatku ciazy..

Polecane posty

Gość nooooooooooooooo!

witam serdecznie. Jestem w 6 tygodniu ciazy. Przewaznie mam niskie cisnienie ( ponoc ciazy dodatkowo sie obniza). Dzisiaj rano nagle skoczylo mi cisnienie strasznie.. Trzeslam sie, serce walilo jak mlot, czulam jakby miala mi eksplodowac gglowa. Wizyta dopiero za 2 tyg u gina, bo ten na urlopie. Czy to normalne?? Czy cos sie zlego dzieje?

Gość nooooooooooooooo!
up

Gość nooooooooooooooo!
no nie moge znalezc wlasnie informacji na ten temat w necie.. Dlaczego jest niebezpieczne ? Zaraz dzwonie do lekarza innego sie szybciej umowic na wizyte.

Gość Asia::::
nie jest to normalne nie chce straszyc grozi poronieniem na początku ciązy :( nie wolno Ci się denerwowac , położyć w takim razie do łóżka i odpoczywać , do lekarza natychmiast !!!

Gość yukkari
nadciśnienie w ciązy grozi: zatrzymywaniem wody w organizmie,1 niedotlenieniem łożyska, rzucawką, niedrozwojem płodu, poronieniem. Szybko do lekarza. są na szczęście leki któe można brać w ciąży . ja cały ostatni trymestr brałam dopegyt i metroprolol. Mój synek urodził się o czasie i zupełnei zdrowy, ale prawie cała ciążę mierzyłam ciśnienie, a potem brałam leki. z nadciśnieniem nie ma żartów

Gość nooooooooooooooo!
Jestem juz umowiona - jednak dopiero na piatek:/ Musze poszukac jakiegos ginekologa szybciej dostepnego. A jak sie nie uda jutro podjade na kliniki. Ja nie wiedzialam ze to takie grozne.. Do tego mam jakies szumy w uchu oraz straszne zawroty glowy.

Gość Asia::::
Jesteś w ciązy i w takich nagłych sytuacjach zawsze możesz się zgłosic do szpitala nie musisz czekac na wizytę u lekarza pamiętaj

Nadciśnienie jest na pewno zagrożeniem dla ciąży! Ja miałam duże nadciśnienie na początku, dlatego w 4 miesiącu poszłam na L4 i brałam całą ciążę tabletki. Do tego 3x dziennie mierzyłam ciśnienie - na szczęście się ustabilizowało na normalnym poziomie :) Synek urodził się zdrowiutki, więc nie ma co się przejmować, tylko łykać tabletki jak każe lekarz.

a ja mialam nadciśnienie całą ciążę pomimo leków i wielokrotnej hospitalizacji i w dosć nieprzyjemnych okolicznosciach urodziłam wcześniaka z hipotrofią. na szczęscie rozwija się w pełni prawidłowo. ciśnienie trzeba kontrolowac i leczyc.