Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwonajakcegla

Jak znalesc prace za granica bez zadnych znajomosci?

Polecane posty

Gość czerwonajakcegla

Witam, mam pytanie otoz gdzie moge znalesc prace za granica?nie mam za granica zadnych znajomych ani rodziny.

Gość a w jakim
a w jakim kraju? w UK?

Gość czerwonajakcegla
UK,Niemcy, Szwecja - szczerze gdziekolwiek byle byla.

Gość W internecie jest pelno oglosz
chyba ze masz bana na wszystkie portale...

Gość czerwonajakcegla
Nie wiem gdzie zaczac szukac, boje sie ze ktos mnie oszuka.

Gość Hawa2000
czerwonajakcegla masz racje, musisz uwazac bo oszustw jest duzo.

ja mieszkam za granica juz kilkanascie lat i tutaj biora do sprzatania osoby ktore nie znaja jezyka

jezlei ma numer rejestru, to znaczy ze firma jest wiarygodna, jak nie ma to wiadomo, oszusci

Gość czerwonajakcegla
Chcemy razem z mezem pojechac, albo narazie tylko jedno z nas a n ajwyzej jakby byla praca to dolaczy drugie.A to sprzatanie to w jakim kraju, ja umiem biegle angielski maz poziom podstawowy.

Gość czerwonajakcegla
Jak bede szukac na internecie napewno sprawdze wiarygodnosc firm, dzieki za info

Gość czerwonajakcegla
Prosze powiedzcie mi czy trudno o prace za granica?jak tam jest z praca i wogole obojetnie w ktorym, jak jest z wynajeciem mieszkania itd.?

ja uczylam sie i miedzy czasie pracowalam w kafeteri i dzieki temu sie doskonale nauczylam jezyka

Gość Hawa2000
legalne posrednictwa pracy maja takze swoje strony internetowe.

Gość czerwonajakcegla
A jak znalesc takie strony?

u mnie niedaleko jest firma nazywa sie VENTANAL i jet tez w polsce bo wisza tam dyplomy i 3 z nich sa w jezyku polskim tlumaczone na hiszpanski wiec mozna poszukac przez neta i zlozyc culiculum vitae

Oj kobieto troche samodzielnosci. Zastanow sie jakiej pracy szukasz, w jakim kraju i wpisz to w google, samo ci znajdzie...

Gość czerwonajakcegla
Chcialabym sie zapytac jeszcze czy ktos moze sie podzielic swoim doswiadczeniem na temat pracy jak to jest za granica?

Gość czerwonajakcegla
Czy ktos moglby sie z mna podzielic?powiedziec czego mam sie spodziewac?

Gość Hawa2000
Ja nie wiem jak ty wyobrazasz sobie taki wyjazd, przez posrednictwo pracy, w ciemno,a moze myslisz ze ktos z kafetrii cie zaprosi? w jaki sposob chcialabys wyjechac? opisz troche wiecej.

Gość Hawa2000
musisz znalezc legalana agencje pracy. jak juz bedzie jakas odpowiednia dla ciebie oferta pracy to w umowie bedziesz miala wszystko wyszczegolnione. wys.wynagr.,rodzaj wyk.pracy, prawa,obowiazki, zakwaterowanie i wszystko inne. na poczatku nie zarobisz napewno kokosow ale kiedy juz sie zadomowicie, nauczycie jezyka i poznacie tamtejsze zycie, mozecie sie rozgladac za lepsza robota.

Gość czerwonajakcegla
Dziekuje, najbardziej obawiam sie tego poczatku, ale mysle ze z czasem sie zaklimatyzujemy - mam nadzieje.

Gość gość
wlasnie....bez znajomosci pracy w polsce nie znajdziesz a zagranica tak..

Gość gość
E tam nie przesadzajmy z tymi znajomościami. i w Pl i za granica mozna znalezc prace bez znajomosci. Sa portale pracy typu gumtree.pl, http://praca.owi.pl, pracuj.pl i wiele innych kazdy znajdzie cos dla siebie;)

Gość gość
Jeśli szukacie namiarów na pracę w Holandii to polecam agencję ab job service. Pracowałem u nich w ubiegłym roku, zamierzam dostać się tam i w tym, zarobki są nieporównywalnie większe niż w Polsce.

Gość Benny1980
To zależy gdzie chcesz pracować. Ja skorzystałem z agencji Euro kontakt, i pracuje teraz jako malarz. Praca za którą mogę wyżywić rodzinę a jedyne znajomości jakie musiałem mieć, to znajomość operowania wałkiem ;)

Gość demika
Mój mąż jest kierowcą i skontaktował się z firma Paracross, gdzie pomogli mu skontaktować się pracodawcą i dostał fajną pracę. Ale z doświadczenia wiem, że kierowcy mają łatwiej.

Gość gość
Poszukaj na stronie polskieinfo.eu. To najbardziej popularny wśród Polaków, na stronach którego darmowo zamieszczane są anonse z kategorii praca, mieszkanie, przewozy a nawet usługi.

Gość gość
My z koleżanką pracujemy za pośrednictwem Agencji Toolip. Przejrzyj sobie oferty na ich stronie: http://www.toolip.pl Mają naprawdę duży wybór zarówno pracy stałej, jak i dodatkowej. Stawki są OK., plusem jest także pomocny personel biura, do którego zawsze można zwrócić się z ewentualnymi problemami.