Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MareekEmmmmm

Dzisiaj liczą się tylko i wyłącznie znajomości a nie wykształcenie !

Polecane posty

Gość MareekEmmmmm

Napiszcie mi dlaczego tak mocno krytykujecie ludzi którzy skończyli tylko gimnazjum i zawodówkę ? Możecie mi wytłumaczyć dlaczego dla większości tacy ludzie to tłuki, nieroby i tak dalej ? Piszę ponieważ mam dość.Jestem po studiach wyższych, mam magistra i od dwóch lat szukam pracy.Mam 25 lat i jeszcze nigdy w życiu nie pracowałem.Nikt mi nie powie że wykształcenie się liczy bo tak nie jest.Moja ciocia 48 lat ma wykształcenie podstawowe i jest najlepszą księgową w mieście i na dodatek świetnie zarabia około 6000-8000zł na rękę.Mój znajomy 27 lat, jest z wykształcenia kucharzem i ma tylko szkołę zawodową, pracuje w restauracji pod Warszawą i zarabia od 3000-4000zł na rękę.Moja siostra jest po gimnazjum ma 21 lat i pracuje jako przedstawiciel handlowy w dobrej mocnej firmie gdzie zarabia 1500-2000zł na rękę.Mój tata jest po zawodówce elektryk, mama po zawodówce krawcowa i zarabiają w okolicach 1800zł na rękę. Ja mam 25 lat, studia, mgr, tony kursów, biegły angielski i nie ma dla mnie pracy ! Wszędzie proponują mi 1360brutto lub 1800brutto i pracę po 10godzin dziennie w syfie i brudzie.Dzisiaj liczą się tylko i wyłącznie znajomości a nie wykształcenie ! przekonałem się o tym na własnej skórze.

Gość MareekEmmmmm
przepraszam że bredze już w podskokach wracam do ruchania

Gość babcia Ludwika
oj dzieciaku, zawsze liczyły się znajomości, ale jak kto jest tłukiem, to i podstawowe wykształcenie mu na nic :P

Gość tulipanka87
hehe ja mam 20 lat a juz pracowalam i to po LO. trzeba znac kogo trzeba 🖐️

Gość dark realllllllllllllity
no niestety stary, masz rację, jest dno w wawie i wszędzie

Gość
ktoci broni skonczyc kurs masazu,szkole dla kucharzy czy isc na przedstawiciela handlowego?

Gość 1300 brutto to kicha
ale 1800 na sam początek to nie są takie złe pieniądze, po odliczeniu podatków masz 1400-1500 na rękę (nie chce mi się liczyć) 🖐️

Gość dark realllllllllllllity
mi broni np. fobia społeczna.

Gość MareekEmmmmm
1400 na początek ? nie po to zarywałem noce, kułem i dorabiałem koszeniem trawy żeby zdobyć kursy a na koniec dostawać 1400zł na rękę !

a co kończyłeś? teraz liczy się doświadczenie (prócz znajomości) więc póki go nie masz to łap byle co 🖐️

Gość nieciekawe czasy...
ale koles jest niezly :D woli nigdzie nie pracowac i szukac tej jedynej wymarzonej pracy :D niz zarabiac chociaz na poczatek 1400! gosciu! wymiatasz :D co do tematu: tak bylo jest i bedzie ze licza sie znajomosci niestety...doswiadczenie rowniez, ale doswiadczenia sie nie nabedzie jak nigdzie nie chca takiego absolwenta przyjac...naprawde chore czasy!

Gość vigoreejj
a jak ktoś buli za mieszkanie 1100+liczniki i ma wziąć pracę za 1400 netto to za co żyć będzie?

to niech wynajmie pokój za 500 zł. albo zaciśnie ząbki i ze starymi niech mieskza 🖐️ do autora: co skończyłeś?

Gość vigoreejj
chyba kpisz, nie każdy może mieszkać ze starymi i wynajmować pokój.

Liczy się przede wszystkim zaradność życiowa. Jak ktoś jest do dupy to nawet wykształcenie i znajomości nie pomogą.

mieszkanie z rodzicami to kiepska sprawa, chociaż dużo zależy od tego jacy oni są. ale dlaczego niby nie każdy może sobie pokój wynająć?

Gość vigoreejj
nie wszyscy mają 18 lat i chcą mieszkać z współlokatorami

Ale realia zmuszają często do mieszkania ze współlokatorami lub rodzicami...Chore, ale tak jest - trzeba więc albo się dostosować i inwestować w realnie przydatne umiejętności (jest zapotrzebowanie na inżynierów), albo robić za takie pieniądze jakie są, albo wyjechac za granicę. Smutne ale prawdziwe :(

Gość nieciekawe czasy...
no to w takim razie lepiej nie pracowac nigdzie niz za 1400 zl? pewnie jak nie zarobi nic to bedzie mu lepiej i wtedy zdola zaplacic i wyzyc za 0 :D ;] litosci!!

Wiesz, niektórzy mają takie myślenie: po co pracować, skoro mamusia i tak pod nos podsunie ;)