Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szczęśliwa Gosia

PORÓD NATURALNY PO DWÓCH CESARKACH

Polecane posty

Witam jestem szczesliwa mama dwoch łobuziaków ale chciała bym mieć jeszcze jedno dziecko. oby dwie ciaze zakonczyly sie cc ale obie z innego powodu. czy orientujecie sie moze czy jest taka mozliwosc by móc urodzic naturalnie nastepne dziecko a moze ktoras z was byla w takiej sytuacji?

masz juz blizne na brzuchu i teraz chcesz rodzic przez pochwe? dziewczyno skoro blizna juz jest to po co ci jeszcze te bole i rozerwana pochwa? wybierz cesarke. jezeli jednak jestes przekonana o sn to zazrozcze odwagi.

Gość cxdf
najpierw kup sobie słownik - obydwie jak napisałaś ?

Gość do Zdesperowana Domowa Żona
Ale ja wiem od koleżanki, że oni tną za każdym razem nową bliznę. No i po cesarce koleżanka musiała mieć dodatkową operację, bo z blizną coś się robiło. Teraz właśnie ma ten sam problem. Pierwsze dziecko rodziła naturalnie, potem synów z musu przez cesarkę bo byli zbyt duzi i teraz chce rodzić naturalnie. Lekarz powiedział, że może i tak nawet lepiej, bo inaczej z trzecią cesarką podwiążą jej jajowody bo następna ciąża i cesarka byłaby niebezpieczna, gdyż można mieć tylko trzy cesarki, a ona che mieć jeszcze córeczkę do chłopaków, a niestety teraz już wie, że w brzuchu ma następnego chłopaka. Po za tym po cesarce by musiała odczekać 1,5 roku do następnej ciąży, a ona chce od razu spróbować. W każdym razie lekarz powiedział jej, że poród może być naturalny. Pierwszy miała łatwy i dużo nie pękła, więc nawet bardziej go sobie chwali niż cesarki, ale zawsze rodziła prywatnie.

pierwsza cesarke mialam dlatego bo przy tescie OCT małemu tetno spadalo a z drugim przez 4 dni mialam skurcze nieregularne nie moglam spac byłam juz taka zmeczona ze lekarz postanowił ze zrobimy cc a ja bardzo pragnelam urodzic naturalnie. przy trzecim dziecku chcialabym urodzic siłami natury ale moj lekarz powiedzial ze po dwoch cesarkach bedzie nastepna i ostatnia cesarka. po za tym po drugiej mialam komplikacje z bliznom i bardzo zle przechodziłam połóg. a po jakim czasie mozna zdecydowac sie ewntualnie na taki poród po dwóch cesarkach???

pierwsza cesarke mialam dlatego bo przy tescie OCT małemu tetno spadalo a z drugim przez 4 dni mialam skurcze nieregularne nie moglam spac byłam juz taka zmeczona ze lekarz postanowił ze zrobimy cc a ja bardzo pragnelam urodzic naturalnie. przy trzecim dziecku chcialabym urodzic siłami natury ale moj lekarz powiedzial ze po dwoch cesarkach bedzie nastepna i ostatnia cesarka. po za tym po drugiej mialam komplikacje z bliznom i bardzo zle przechodziłam połóg. a po jakim czasie mozna zdecydowac sie ewntualnie na taki poród po dwóch cesarkach???

Gość wdefedft
ZDESOPEROWANA Ty ejstes jakas uposledzona. Cesarka ejst zawsze jakims wiekszym zagrozeniem dla zycia i zdrowia. Wiec jesli bedzies zmiala mozliwosc rodzenia naturalna droga to jak najbardziej. Ja mimo bolow dwu dobowych dalej zdecydowalabym sie na kolejny naturalny porod