Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Campari la rossa

Stypendium z tytułu nauki dla osoby bezrobotnej

Polecane posty

Gość Campari la rossa

Czy ktoś się o takie stypendium starał? Jak to wygląda w praktyce? Mam podstawowe wykształcenie, czy gdybym zapisała się do zaocznego LO, mogłabym się o takie stypendium ubiegać?

Gość Campari la rossa
up

Gość Campari la rossa
W szkole? Myślałam żeby wybrać się do Urzędu Pracy, ale chciałam najpierw się poradzić, bo może ktoś już miał takie stypendium i wie co i jak.

Gość taka.jadna.ja
moja kolezenka przez urzad miala sposnsorowana podyplomowke ale niestety nie znam szczegolow

A co ma UP do stypendium? UP nie daje stypendiów. Potem co najwyżej do urzędu skarbowego po dochód roczny, i na podstawie tego przyznają stypendium, i jego wysokość, jak pisałam idź do szkoły spytaj czy dają stypendia (na 99% tak) weź potrzebne papiery i tyle.

Gość Campari la rossa
Bumbumshoko no mnie właśnie chodzi o stypendium przyznawane z Urzędu Pracy, o coś takiego: http://www.pup.gda.pl/artykuly/270_181_stypendium-dla-osob-bezrobotnych-podejmujacych-dalsza-nauke.html Tylko jak dla mnie to zbyt piękne, żeby było prawdziwe. Moim zdaniem jest jakiś haczyk, dlatego zależy mi na opinii osób, które takie stypendium pobierały

Aha to wybacz, bo ja biorę inne stypendium, to w tym wypadku nie mam pojęcia jak to się odbywa, ale musisz być zarejestrowana jako bezrobotna i chyba tyle, idź poprostu do UP się spytaj dokładnie, jeśli będziesz pewna, że się załapiesz złóż papiery w wybranej szkole i gotowe :)

Gość czisis
Skoro spelniasz warunki to nie widze ppowodu zebys miala takiego stypendium nie dostac.

Gość Campari la rossa
A jeśli mogę jeszcze wiedzieć, jakie Ty masz stypendium? I ile wynosi?