Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość arefe

BIAŁA HERBATA ZE SKLEPU- CZY MA ONA JAKIES WARTOSCI W SOBIE?

Polecane posty

Gość arefe

taka w torebkach? warto ją pić?

warto tak naprwde pic jedynie zilona herbare, ktora oczyszcza organizm z toksyn i dziala pozytywnie praktycznie na wszystko : watrobe, jelita, uklad pokarmowy, pomaga w trawieniu...to jest jedyny napoj procz wody i sokow swiezo wyciskanow, ktore warto pic!

Gość nie znasz się
biała herbata jest o wiele wartościowsza od zielonej

Nie bede sie wyklucac z kims kto nawet sie nie podpisal o to czy mam racje czy nie, natomiast studiowalam podreczniki zwiazane ze zdrowiem i dietami, szczegolnie dieta wedlug grup krwi i wiem, ze jest tak wspomniane jedynie o wlasciwociach zielonej herbaty! wiec chyba cos w tym jest, z palca tego nie wyssalam...Zielona i biała herbata jest natomiast dobra nawet na zmarszczki i to jednak zielona herbata od zarania dziejow jest uwazana za najlesza! Wspomaga tez odchudzanie, mozna jeszcze stosowac czasem czerwona.Pozdrawiam

Gość annetka
zgadzam sie z poprzedniczkom, ZIELONA HERBATA naprawde działa.Pije od niedawna,ale nawet moja cera sie poprawiła.Zamiast czarnej pije zieloną, zreszta uwielbiam jej smak z odrobina cytryny.Polecam

Gość MAM PYTANIE DO WASSS
no dobrze, ale w takim razie czy zielona herbata z normalnego sklepu- taka w torebkach- ma w sobie jakies wartosci???? czy wartosciowe sa tylko te ze sklepów herbacianych?

Zielona herbata jest naprawde dobra i z cytryna tez polecam, wlasnie jak poprzedniczka, witamina C+, ale pamietajci najpierw by pozbyc sie fusow albo torebki z fusami zanim wkropicie cytryne! To bardzo wazne! Takie polączenie wyzwala niebezpieczne toksyny jesli uprzednio nie wyjmie sie torebki!

Gość annetka
Ja pije ze sklepu firmy bastek,

wlasciwosci ma, pewnie, ze ma, choc oczywiscie najlepsza bylaby lisciasta...mozesz kupic w sklepie bio, ale ja na przyklad pije w torebkach herbatke zielona z opuncja i tez taka jest dobra!

Gość annetka
Dziękuje za rade,nie wyciągałam fusów, teraz już wiem ze to błąd

studio wizewrunku moge ci jeszcze zadac kilka pytan?prosze

mam cerę naczynkową, wrażliwą, mieszaną, szarą i zmęczoną... Jak jej pomóc??? Brałąm witaminę E, ale nie pomogło, brałam witaminę PP- dostałam strasznego rumienia.... Mam tez wągry na nosie i kaszaki pod oczami.... Kiedys tak nie miałam:( Co radzisz?

nie wiem ile masz lat, ale pewnie jestes mloda osoba? to sie jeszcze wszystko unormuje, kwestia w tym, ze stres, zmiany klimatu, posilki jakie przyjmujesz, a nawet stres maja ogromny wplyw na to jak bedzie wygladala Twoja cera, to jest tez sprawa genetyczna etc...mozesz sobie oczywiscie pomoc...i nie polecam oczyszczania twarzy u kosmetyczki, bo mozesz nabawic sie ogromnych problemow, lepiej samej sobie z tym radzic...mozesz wyprobowac preparat Ziaja PRO Zielona/Niebieska/Szara Maska uspokajająca, ona radzi sobie z cera szara i naczynkowa, zmeczona etc...nie stosuj zadnych parowek, goracych okladow, myj wode pod chlodna woda, nie wystawiaj na slonce i stosuj kremy o lekkiej konsystencji z filtrem bo niestety cera naczynkowa nie lubi zmian temperatur ani nadmiernego goraca! nie stosuj tez mydla ani preparatow z dodatkiem mydla ani z alkoholem bo moze to nadmiernie wysuszyc Ci twarz!UWAGA kazdy preparat, ktorego uzywasz powienien byc z przeznaczeniem do skory naczynkowej dlatego polecam Ci jak idziesz do drogerii zawsze pytaj o takie kosmetyki!Kosmetyki z wyciągami z rutyny, oczaru, miłorzębu japonskiego, arniki górskiej i z witaminami C, K, PP beda najlepsze i chron twarz przed promieniowaniem!Pij duzo wody niegazowanej, jedz warzywa i owoce, pij zielona herbate...mam nadzieje, ze Ci pomoglam, jesli chcesz mozesz tez do mnie napisac na daria@studiowizerunku.eu. Polecam sie!

tak, mam 20 lat:) studio wizerunku- dziekuje:) bede tu wieczorem, bo teraz musze wyjsc.... dziekuje ci bardzo:)

i dzisiaj wieczorem odezwe sie na twojego maila po porade:)

co do zatkanych porow to musisz co jakis czas uzywac plasterkow wyciagajacych, takich platkow, one sa najbardziej lagodne, lepiej nie wyciskaj za duzo...widzisz, na pory najlepsza jest parowka, ale Ty nie mozesz jej robic, wiec te platki powinny pomoc, jak dobrze je przykleisz to naprawde zabrudzenia wyjda! Slyszalam, ze firma DAX ma specjalna maseczke oczyszczajaca dla cery naczynkowej, wiec mozesz sprobowac to. Jest tez Mary Kay, Pielęgnacja podstawowa, Clarifying Mask (Maseczka Oczyszczająca Formuła 3) ale ten kosztuje kolo 50 zlotych...co so bialych grudek pod oczami to sa to torbiele naskorkowe...nie wyciskaj! nie przekluwaj igla! to bardzo niebezpieczne!podam Ci domowej roboty sposob :2 czubatych łyżek liści skrzypu zagotowanych w 2 szklankach zimnej wody. Należy je gotować ok. 3 min. Gdy wywar przestygnie, należy zmoczyć w nim kompres z waty, a na wierzchu ułożyć zioła. Tak przygotowany nałożyć na miejsce z kaszakiem i trzymać ok. godzinę (można przykleić plastrem lub owinąć bandażem, aby kompres nie spadł). Kurację należy powtarzać raz w tygodniu.jesli to nic nie da to nalezy taka zmiane usunac chirurgicznie...

Gość anka szklanka zasranka
ale pieprzysz jak potłuczona ,biała herbata ma duzo większą wartość od zielonej co nie zmienia faktu ,że zielona herbata działa super.biala herbata tez jest duzo droższa od zielonej a prawdziwa kosztuje majątek dlatego w artykulach dla polaczków nawet o niej nie wspominają, bo mało kogo stac... mówimy o białej i zielonej herbacie z prawdziwej herbaciarni a nie o ekspresowych saszetkach które nawet koło zadnych z tych herbat nie stały

a pozza tym googla masz ,zanim zaczniesz dupic bery na forum pierw poczytaj

anka szklanka zasranka kolezanko wszystko googlujesz najpierw zanim siegniesz do ksiazek? i wierzysz tylko w to co jest w internecie napisane? wspolczuje Ci...biala herbata ma lepsze wlasciwosci zalezy o czym mowimy, bo w bardziej istotnych dla nas kwestiach jednak zielona i kazda ksiazka odnosnie diet, trenerzy i dietetycy tak twierdza na podstawie wieloletnich praktyk! wiec co chcesz mi powiedziec?! poza tym troszke kultury dla innych...sposb w jaki sie wyrazasz ozostawia wiele do zyczenia...ja nie mam 15 lat tak jak Ty...wytep jezyk a potem sie kulturalnie udzielaj

kazda herbata ma raczej inne wlasciwosci, natomiast wytlumacz mi w takim razie dlaczego kazdy lekarz, trener, dietetyk poleca jednak zielona herbate...wszystkiego chyba tez nie wiesz na temat zdrowia i herbat!A to, ze cos jest drozsze nie znaczy, ze lepsze...ma właściwości antymutogenne (przeciwdziała powstawaniu zmian nowotworowych w komórkach) o wiele silniejsze niż znana z tego herbata zielona. Dlatego poleca się ją przede wszystkim tym osobom, które mogą być obciążone genetycznie chorobą nowotworową. Znowu zielona bardziej niż inne herbaty wspomaga odchudzanie i oczyszcza organizm z toksyn, ma ogromne pokłady antyoksydantów...nie wystarczy wikipedia by wiedzieć wszystko...

poza tym to co ja polecam osobom na forum wiem z wlasnego doswiadczenia i od siebie kieruje te slowa, pije herbate zielona od jakiegos czasu i zauwazam pozytywne jej zmiany, wiec wiem to z wlasnego doswiadczenia...poza tym co nie spotkam kogos kto zna sie na zywieniu poleca mi zielona herbate...myslisz, ze dlaczego w pierwszej kolejnosci zaczelam ja pic...nie bede sie wyklocac mowie o tym co slyszalam i czytalam i co wiem z wlasnych praktyk, pozdrawiam

moze spytam testowalas biala herbate na sobie? daje Ci cos wiecej naprawde niz zielona? moze spytam inaczej czy az taka dawka dla Twojego organizmu jest potrzebna?

nie wiem co to znaczy dupic bery i pierw...nie wiem skad takie slownictwo u Ciebie...'polaczki' znaczy kogo tak okreslasz? chyba tez siebie! zastanow sie dziewczyno co Ty piszesz i w jaki spsoob i do kogo sie zwracasz, jak mowilam ja pisze o tym co mam sprawdzone i o tym co wiem od specjalistow...o tym co wiem z ksiazek na temat diet i zdrowego zywienia, nigdy nie czytalam w nich o bialej herbacie, nie dlatego, ze jest za droga (stac mnie na nia), tylko dlatego, ze malo popularna i po co wlasciwie wydawac 50 zlotych skoro mozna miec podobny efekt za duzo mniej? cyab jest okreslona ilosc roznych mineralow i witamin nie mozna ich dostarczac na umor, kazdy ma ograniczona ilosc zwiazkow jakie moze sobie dostarczyc, to tak jak witaminy i weglowodany dostarczasz ich okreslona ilosc tak?! nie musze wszystkiego wiedziec, ale nikt tutaj nie zasluguje tez na takie traktowanie, szanuj innych!

biedronko z gupimi nie pogadasz,malo rozgarnięte stworzenie. ps studio urody dla ciebie ----> przysłówek pierw synonimy: najpierw, najprzód, najsampierw, nasamprzód, pierw, wpierw, przedtem, uprzednio, wcześniej to ile ty masz lat ,skoro nawet j.polskiego nie znasz(potoczny niepotoczny ale polski)

biala herbata nie jest na polska kieszen? nie wiem za kogo masz ludzi zyjacych w Polsce, co tutaj jakas biedota zyje? Jesli komus zalezy to kupi sobie biala herbate po prostu, tak jak kupi sobie perfum chanel a nie jego podrobke, skoro ktos prowadzi zdrowy tryb zycia i chce wydawac wiecej na cos co da mu podobny efekt to jest dla mnie niepowazny! Poza tym umiesz czytac? Napisalam wyraznie, ze nie wiem az tak duzo o bialej herbacie natomiast wiem wiele oi zielonej i pomaga praktycznie na wszystko! Oczyszcza, jest zdrowa dla skory, dla metabolizmu, dla drog pokarmowych, pomaga nawet osobom chorym na choroby nowotworowe, prosze Cie co ty za bzdety gadasz i moze wytlumacz nam wszytskim co to sa wartosci odzywcze bo piszesz rzeczy a znaczenia ich nie znasz...wlasciwosci zdrowotne raczej, albo ogolnie wlasciwosci zielonej herbaty!