Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Weroniki Niki

Trzydniówka !! Pytanie do mam, które to przeszły !!!

Polecane posty

Gość Mama Weroniki Niki

Opiszcie dokładnie jak to u Was wyglądało? Temperatura rosła do ilu? Kiedy dokładnie wysypka? Jak rozpoznać trzydniówkę? Jak czuł się maluch..... Ile miało Wasze dziecko podczas tej "choroby"? Moja mała ma 7m-cy i od niedzieli południa gorączkuje... maxymalnie miała 38,9 a tak ogólnie to ma w granicy 38,0 - 38,2 Nic poza tym się nie dzieje. Do lekarza pójdę jak gorączka utrzyma się powyżej 3dni. Choć już sama nie wiem czy dobrze robię... Teraz mija druga doba gorączki.... Żadnych innych objawów, a obserwuje bacznie....

Gość hmm*hmm
moja miala temp 38,5 trwala niecale 3 dni pozniej ja obsypalo na brzuszku takie plamki rozowe i temp od razu spadla do normalnej,ja nie bylam u lekarza bo byl weekend i dopiero w pon poszlam to juz ja obsypalo ale ty jak masz mozliwosc to idz bo to moze tez byc zapalenie pecherza ja zawsze przy goraczce ide oddac mocz zeby miec pewnosc.

Gość mamusssssssssssssssai
wyglada na trzydniowke...tym bardziej ze to taki okres wlasnie wzmozonego zachorowania

Gość ,,..........,.,.,
www.dziecko24.pl

Gość Mama Weroniki Niki
wezwałam lekarke do domu i czekamy... oby było ok

Gość taaaa jasne
a mi jak lekarz wciskal 3 dniowke ktora trwala 5 dni to po 6 dniach dziecko pieknie wysypalo - ksiazkowy przyklad Odry. Wiec obserwuj dzieciaczka i nie dopusc zeby wysoka temp sie utrzymywala zbyt dlugo. Szczepilas na Odre?

Gość helenkaa.n
Przecież na odrę się szczepi. Chyba, że ktoś to olał. Moje dziecko miało max 38,5, też poza tym innych objawów. Przechodził ją w wieku 10msc, w kwietniu zeszłego roku. Dla spokoju zrób badanie moczu

Gość malwina75
U nas temperatura przy trzydniwce dochodzila do ponad 40 stopni i niczym nie moglismy jej zbic,tylko letnie kapiele pomagaly,na 4 dobe malucha wysypalo na plecach brzuszku i troszke na buzi temperatura tez odrazu spadla. A jesli chodzi o odre to moje kochane nie wiem czy wiecie,ale szczepionka nie daje 100% pewnosci ze dziecko nie zachoruje.

Gość taaaaa jassne
oczywiscie ze szczepionka nie daje pewnosci ze nie zachorujesz a moje malenstwo zachorowalo w wieku 6 miesiecy, tuz przed wezwaniem na szczepienie. i chcialabym wam powiedziec ze po fakcie to juz to szczepienie olalam cieplym moczem.

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
moja mala przechodzila 3dniowke jakies 3 tygodnie temu, miala ponad 6 mc...przez 3 dni miala bardzo wysoka goraczke- nawet 39,8 :/ ale po ibumie w zawiesinie, albo paracetamolu w czopku spadala na 5-6h i znowu to samo...oprocz tego ze termometr pokazywal niewyobrazalne cyfry(myslalam, ze termometr sie spieprzyl) i, ze mala przestala jesc, za to pila 5 butelek herbatki dziennie + 2-3 w nocy to nic nie wskazywalo na to, ze jest chora...skakala jak pijany zajac, bawila sie, smiala- zero oznak zmeczenia, jeczenia czy choroby...w 4tym dniu, mala wysypalo i koniec choroby:) jedyna pamiatka po chorobie to to, ze przestala pic mleko...teraz karmienie nocne to kaszka i lyzeczka:/ zmienialam butelki, zmoczki, konsystencje, mleko, robilam plynne kaszki- nic...z butelki pije tylko herbatki:/ coz...dobrze, ze wyzdrowiala:)