Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xhanna89

czy to, ze jeszcze nie dostalam okresu moze oznaczac, ze jestem chora?

Polecane posty

Gość xhanna89

witam, leczylam sie estrofemem i lutynelym, poniewaz zanikla mi miesiaczka, mialam wysoka prolaktyne i jak to stwierdzil ginekolog nie za dobrze pracuja jajniki a kiedy bralam tabletki okres wrocil i pojawial sie przy tygodniowych przerwach (jak przy antykoncepcyjnych). po paru takich cyklach odstawilam je. potem byla miesiaczka ale nieregularna, raz niecale 20 dni a potem np ok 45. ostatnio okres mialam pod koniec lutego i skonczyl sie 1 marca. mysle, ze powinnam teraz dostac, od paru dni strasznie bola mnie piersi jakby ktos mnie pobił w sama klatke piersiowa i wysypalo mnie na twarzy , ostatnio mialam ochote na czekolade a tak zawsze mam przed okresem ale jak narazie nic:( bylam pewna ze dostane juz w piatek ale do tej pory czekam. jutro sie umowie do lekarza ale czy myslicie, ze skoro tak sie dzieje tzn ze jeszcze sie nie wyleczylam? i jeszcze chcialam zapytac bo zaczynam sie martwic tym, ze wspolzylam jakies 2 tyg temu z chlopakiem ale byla prezerwatywa i nic sie z nia nie stalo a skoro ja mam takie problemy z owulacja to raczej znikoma szansa zebysmy wpadli, jak mysliscie? bo juz sama nie wiem co mam myslec, nie mam jak wyliczyc dni plodnych i nie wiem czy kuracja takimi tabletkami zwieksza plodnosc ale przeciez nadal mam nieregularna owulacje.

Gość xhanna89
?

Gość xhanna89
nie wiem czy mam sie martwic, czy zrobic test, czy moze mi ktos doradzic:(

Gość marmoladeczka
jejku nie wiem, ja jestem w 5 tyg ciąży pierwsze co to mialam wlasnie baaardzo bolace piersi i takie strasznie ciezkie i bole w podbrzuszu jak na okres...co do zabezpieczenia to moja kolezanka ZAWSZE kochla sie w zab. ze swoim facetem niespodzianek z peknieciem nie mieli a w ciaze zaszła....

Gość xhanna89
no tak ale to byl tylko jeden jedyny raz i nie wiem czy w przypadku opisanych wyzej problemow z owulacja jestem w ogole na tyle plodna zeby tak latwo zajsc w ciaze, bo jest pelno o tym jak to kobiety nie moga zajsc itd a ja sie teraz zestresowalam ze albo jestem chora albo wpadlam albo po prostu znowu dostane jakos pozniej:/

Gość xhanna89
moze ktos sie jeszcze wypowie?

zrób test ciążowy i będziesz wiedziała,nie panikuj bo przecież sama mówiłaś że masz nieregularne cykle więc nie koniecznie musi oznaczać to ciążę

To że masz nieregularne cykle, nie oznacza, ze jestes mniej plodna, tylko to, ze ciezko jest oszacowac kiedy wystepuja dni plodne u Ciebie, co wymaga wedlug mnie wiekszej ostroznosci. Ale jezeli sie zabezpieczacie i masz objawy przedmiesiaczkowe, to moze poczekaj jeszcze troche a dla pewnosci zrob test.