Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proszę poradźcie cośśś

BIEGUNKA U DWULATKA

Polecane posty

Hej dziewczyny. Mój synek prawie dwuletni ma dzisiaj od południa biegunkę. Nie jest najgorzej, bo kupek nie bylo aż tak dużo, ale jednak. W sumie nie w tym rzecz. Pytanie dotyczy co ja mu jutro mogę podać na śniadanko obiadek jakieś przekąski? Wiadomo, że jakaś dietka musi być. Nie mialam nigdy do czynienia z biegunka/rozwolnieniem i nie wiem co podawać, żeby nie zaszkodzić. Dziękuje za wszystkie rady. Pozdrawiam.

Gość hienka mała
na sniadanie kaszka ryzowa, najlepiej bezmleczna, chyba ze troszkemu przejdzie to spróbuj mlecznej np bananowej na obiad marchwianka z ryzem albo gotowana piers z kurczaka z ryzem na podwieczorek mozesz podac kisiel na wywarze z jagód i dawaj duuuuuuuuuuzo pic!!

Jestem na bieżąco z biegunką więc ci napiszę zalecenia mojej lekarki: - gotowane mięsko, ziemniak oczywiście bez sosu, - ryż, - marchewka, - z owoców tylko banan, - możesz dać węgiel (rozpuścić 2 tabletki w małej ilości wody i podać np strzykawką ) lub Carbosal (syrop z węgla o smaku coli) - jak już nic nie skutkowało to przegotowałam z wodą kakao takie do pieczenia i to podałam, to poskutkowało, - żadnych soków, do picia czarna herbata może być posłodzona żeby nie zwymiotywał, - kup Enterol (drogi ale dobry na biegunkę) w saszetkach, - chlebek najlepiej czerstwy, suchary, możesz na śniadanie, - zero mleka i przetworów z mleka, jajek, rosołu, nic tłustego, - idź do lekarza!

ryż z duszonym jabłkiem, bananem. zupa z dużą ilością marchwi, ziemniaka. do picia żadnych soków ale np słaba herbata. zadnych surowych owoców. na przekąske krakersy, sucharki, paluszki. i mleko rozcieńczone albo wcale bo też przeczyszcza. z apteki polecam węgiel dla dzieci w płynie Carbosal i herbate na rozwolnienie http://www.doz.pl/apteka/p50164-Mio_Bio_Herbatka_Przeciw_Rozwolnieniu_2_g_20_torebek

Dziękuje za porady naprawde!! Jesli nic sie nie zmieni jutro na pewno pojde do lekarza. Dobrej nocy.