Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość multiwitamina6453

leczenie zębów na kasę.

Polecane posty

Gość multiwitamina6453

witam. już nie mogę patrzeć na moje zęby, są krzywe i dziurawe. podjelam decyzje o aparacie i w zwiazku z tym musze poleczyc zabki. niestety w prawie kazdym mam mala 'kropeczke', wiec postanowilam leczyc na kase:(. czy moglby mi ktos podpowiedziec jak to wyglada? czy dostaje sie znieczulenie? czy mozna np 2 zeby za jedna wizyta zrobic? i jeszcze jedno pytanie, mam od spodu spora dziure na gornej jedynce, na styku z dwojka i juz sobie wymyslilam ze przy leczeniu moze mi peknac czy cos. czy takie rzczy sie zdarzaja:(? z gory dziekuje za odpowiedzi.

Gość wiesz co nie gniewaj sie ale
az sie niedobrze robi jak sie czyta o stanie Twoich zebow, masakra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wstydz sie naprawde!!!!! ja nie pisze tego zlosliwie, tylko raczej zeby Cie zmotytwowac do dbania o zeby bo to najpiekniejsza bizuteria kazdego czlowieka naprawde wolalabym jesc suchy chleb i pic wode ale miec wszystkie zeby zdrowe, niewazne ile to kosztuje!!!!!!!!!!!!!! dlaczego az tak zaniedbalas swoje zeby?ile masz lat?

heh..ja tez wlasnie zaczynam brac sie za moje zeby...kasy na aparat jeszcze nie mam:( ale powoli chce zmieniac plomby na biale, czyli chyba musze zawsze zaplacic?? bo wlasnie nie wiem, czy na NFZ sa biale ładne plomby?? i tez chcialabym wiedziec ile moge wyleczyc zebow przez rok??(bo czytalam ze na NFZ moge co trzy miesiace miec wizyte u dentysty). I aparat...czy ktos ma albo myslal o APARACIE PORCELANOWYM?? chodzi o to zeby aparat byl jaknajmniej widoczny...

a, i odnosnie tego pytania i obaw wyzej wymienionych - ja mam na zlonczeniu dwoch jedynek gornych zaklejona dziure, i nie widac roznicy, nie widac ze cos jest nie tak (ale zaplacilam 140 zl za plombe na dwoch zebach - nie zaluje). wiec z zebami nic sie stac nie moze, nie odpadna, nie zlamia sie:)

Gość olenkar1980
wiesz nie chodzi o to ze ktos nie dba,,ja dbam i po prywatnych gabinetach chodzie a zeby psują sie na potega no i co juz nie mam siły a kosztuje 90 zł za jednego

Problem w tym ze na nfz to tylko te z rtęcią.Powinni ich za to już dawno wsadzić w betonowe kamasdze.Na pocieszenie napisze że jak zacząłem się odkwaszać to ząbki mniej mnie bolą i nie sa tak łatwo niszczone:classic_cool:.Dlatego to polecam bo jest o wiele tańsze:classic_cool:.