Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ssdidecn

wojsko!

Polecane posty

Gość ssdidecn

mam dosyc nietypowe pytanie (jak na pietnastoletnia dziewczyne), otoz chcialabym wiedziec dlaczego warto isc do wojska? dlaczego ludzie sie na to decyduja? bardzo prosze o pomoc, pisze na ten temat wypracowanie z angielskiego a nie mam o tym zielonego pojecia.

Gość gasdfggggggggggadaf
To skoro to wypracowanie z angielskiego to jego wartość merytoryczna nie jest aż tak istotna,więc może napisz po prostu jak Ty sam uważasz. W tym wypracowaniu chodzi bardziej o znajomość angielskiego a nie o to czy to będzie słuszne :P

Gość warszawski policjanttt
daje wiele przywilejów gives you a lot of benefits for example

you can shot a lot of people with impunity

Mezczyzni angazuja sie do wojska z roznych powodow.Dla pieniedzy, zeby przezyc meska przygode, z zawodu milosnego(jak to jest w piosence-"O moj rozmarynie"), zeby uciec od czegos(to raczej do Legii Cudzoziemskiej!)

O mój rozmarynie, rozwijaj się O mój rozmarynie rozwijaj się Pójdę do dziewczyny, pójdę do jedynej Zapytam się. A jak mi odpowie: nie kocham cię, A jak mi odpowie nie kocham cię, Ułani werbują, strzelcy maszerują Zaciągnę się. Dadzą mi konika cisawego Dadzą mi konika cisawego I ostrą szabelkę, i ostrą szabelkę Do boku mego. Dadzą mi kabacik z wyłogami Dadzą mi kabacik z wyłogami I czarne buciki i czarne buciki Z ostrogami Dadzą mi manierkę z gorzałczyną Dadzą mi manierkę z gorzałczyną Ażebym nie tęsknił, ażebym nie tęsknił Za dziewczyną. Pójdziemy z okopów na bagnety, Pójdziemy z okopów na bagnety, Bagnet mnie ukłuje, śmierć mnie ucałuje, Ale nie ty.

Gość ssdidecn
dzięki bardzo:)

Gość ssdidecn
'daje wiele przywilejów' -np?

w polsce np wczesniejsza emerytura w usa płaci za studia

Legia Cudzoziemska nadal rozpala umysły młodym ludziom z całego świata. Przygoda, pieniądze, chęć rozpoczęcia nowego życia. Każdy powód jest dobry, żeby wstąpić w szeregi tej osławionej formacji wojskowej. Jednakże nie każdemu jest to dane. Sama chęć nie wystarcza, należy przejść przez serię testów: psychotechnicznych, fizycznych, zdrowotnych oraz motywacyjnych.

W Legii Cudzoziemskiej emerytura jest juz po 15 latach sluzby, a pozniej pracy jest w bród.

Ale niestety, oprocz utraty zycia, mozna tez zostac kaleka.I wtedy te wszystkie przywileje biora w leb!

Ja na ten przyklad bylem w wojsku dwa lata, bo kiedys zasadnicza sluzba wojskowa tyle trwala.Za komuny wszyscy musieli odsluzyc, nawet ci po studiach.Ale za to po wojsku z kat A1 wszedzie mozna bylo liczyc na prace.Ja w wojsku zrobilem prawo jazdy B, a jak wychodzilem zdalem na BCE i zdobylem zawod kierowcy, w ktorym pracowalem, po wyjsciu do cywila!Poza tym wszedzie wymagali wtedy t.zw. uregulowanego stosunku do sluzby wojskowej!

Gość ssdidecn
dziekuje bardzo, zabieram sie do pisania :P w razie gdybyscie sobie cos jeszcze przypomnieli, ja nadal tu zagladam i po cichu obserwuje rozmowe :)

Gość ssdidecn
bardzo dziękuję, wypracowanie już skończone:) pozdrawiam :)