Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Sara**************

Prawdziwa ofiara.O Smoleńsku i Życiu.

Polecane posty

Gość Sara**************

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zginela-w-Smolensku-zostala-mi-po-niej-bransoletka,wid,13270869,wiadomosc_prasa.html To jest prawdziwa OFIARA smoleńskiej tragedii, a przeżycia żyjacego męża to PRAWDZIWY BÓL po stracie bliskiej osoby, w ciszy, spokoju, nie lansowanie siebie, kryzczenie na pokaz, sesje z roześmianą twarzą w brukowcu, zaledwie 2 miesiace po tragedii. Nie szukanie teorii spisokwych, wystapy w Parlamencie Europejskim, tylko wspomnienie zwykłej, pozornie nic nie znaczacej rzeczy - bransoltki, która niesie ze soba taka dramatyczną historię, przypomina ból i cierpienie. To są prawdziwe tragedie "zwykłych ludzi", których co dziennie odbywa się kilka, o których trzeba pamiętać. Pamietać z pokorą, szacunkiem dla tych, którzy odeszli i dla tych co po nich zostali a nie stawiac pomniki na pokaz. Śmierc jest smiercią, bliskiego człowieka boli ona równo bez względu na to kim była ten kto odszedl - ważne jakim był...

Gość ogrodkowa
czytałam ,też nasunęła mi się refleksja.Jedni w ciszy wspominają, a inni złote sarkofagi chcą stawiać za nie swoją kasę. Pieniaczą i plują na władzę. Polska"nie ma rządu" ----jak tak mozna mówić?????

Gość Sara**************
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Zginela-w-Smolensku-zostala-mi-po-niej-bransoletka,wid,13270869,wiadomosc_prasa.html

Gość ogrodkowa
aż się boję co nawywijają w pierwszą rocznicę.Czy będzie można godnie uczcić ta katastrofę?

Gość Sara**************
Nie wiem dlaczego ten link nie wchodzi, ale jak się skopiuje i wklei go w miejsce na adres strony to wchodzi... Tak artykuł owypowiedzi matki J. Kaczyńskiego tez czytałam... szkoda słów. Do czego ten człowiek sie jeszcze posunie. ..

Gość ogrodkowa
Moi znajomi go krytykują,a ja się zastanawiam skąd tyle ciemnej masy,która go popiera?

Gość bukaaa
Bo zobaczcie, ile osób zginęło. A tylko kilka osób lansuje sie w mediach i krzyczy. Pozostali przeżywają żałobę tak, jak przeżywać się powinno - w bólu i smutku.

Gość Sara**************
Nigdy w żadnej rozmowie nikt nie powiedział mi, że go popiera... a potem przychodza wyniki wyborów...i...nie wiem skąd sie to bierze. Np. podczas wyborów prezydenckich byłam w komisji wyborczej. Wiadomo: sa tam przedstawicie ze wszystkich komitetów...więc z pis też, była tam ze mną taka mało taktowna dziewczyna, która głosno krytykowała p. Kaczyńskiego, inni przytakiwali jej skinieniem głowy, nikt nie powiedział "a ja jestem z pis i go popieram"...ciekawe dla czego?

Gość bukaaa
A mnie bardziej dziwi to, że jak wejdziesz na jakikolwiek portal, to tam 90% popiera pis. Tego juz zupełnie nie rozumiem.

Gość Sara**************
Ja rozumiem, że ta tragedia miała wymiar państwowy, bo zgineli urzędujący prezydent i inne osoby sprawujace wazne państwowe funcję, państwo powinno więc oddac im nalezny hołd, wmurowac jedna tablicę "ku pamięci", w dniu rocznicy zrobic w 1 miejscu uroczystosci, a nie rozprawiać o tym przez rok i pozwalac na rokienie z tego cyrku. Ileż Polaków od dnia 10 kwietnia 2010r. przezyło własna, osobista tragedię, np: http://bydgoszcz.gazeta.pl/bydgoszcz/1,35590,9294696,Rondo_Torunskie__TIR_zmiazdzyl_samochody__WIDEO_.html

Gość bukaaa
i w efekcie na słowo "Smoleńsk" ludzie mają ochotę rzygać dalej niż widzą, a nikt nie traktuje tego jako tragedię. Moi wszyscy znajomi zapowiedzieli, że 10 kwietnia nie włączą radia, telewizora ani internetu ;)

Gość bo żałoba przerodziła się w
walkę polityczną. Od poczatku mówiło się "po trupach do celu". I jakkolwiek by się na to oburzać, to niestety prawda. Pamiętam pierwszą wypowiedź pana Melaka, który dziękował wszystkim za piękną akcję sprowadzania ciał i oprawę pogrzebu, ale kiedy dostał propozycję na radnego Warszawy, natychmiast zmienił zdanie i razem z ludźmi prezesa robi to, co robi... Radnym jest od ostatnich wyborów :(

Gość Sara******
O...to jest mysl. Ja też nie włacze ani radia, ani telewizora, ani nie wejdę na żaden portal informacyjny.