Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość flądra...

chce odstawic tabletki...

Polecane posty

Gość flądra...

chce na kilka mieś odstawić tabl. anty czy moge to zrobić juz dziś? zostały mi 2 do konca opakowania. czy poprostu dostane okres szybciej i tyle? czy mi sie cos mocno pokielbasi? chcialabym dostac szybciej okres zeby zdazyc przed zabiegiem... nie planuje wspolzycia przez najblizsze 3 mies dopoki znow nie zaczne ich brac

teoretycznie mozesz wczesniej skonczyc opakowanie tylko pamietaj, ze jak zaczniesz znowu brac, to w pierwszym dniu okresu musisz zaczac opakowanie

Gość flądra...
wiem wiem :) tak zaczne, jednak na czas rekonwalescencji po zabiegu nie moge ich brać więc odstawiam, chciałym tez by okres skończył mi sie przed zabiegiem... czyli nic sie nie stanie jak odpuszczę sobie 1-2 ostatnie tabletki? ciąży z tego nie będzie, bo jak mowilam przez 3 mies bedzie post

Gość flądra...
aa i od 3 tyg teraz tez jest post

Gość flądra...
to mnie uspokoilas! dziekuę!!!

Gość dostałam przepisany .........
jakie masz tableki?jakie miałaś skutki uboczne niedługo będe brała tabletki i się boje

Gość sasa saaa..
a nie bedzie dzialas wstecz? tzn jesli kcohasz sie dzis, a jutro nie wezmiesz tabletki? ja bym sie zasnanowiala i poszukala w necie

przeciez napisalm ze od 3 tyg poszczę :) jasminelle - "nie mam" skutkow ubocznych procz wahan nastroju i nieszczącej sie wątroby ;) z\a to skutki odstawienia (kiedys odstawilam na pol roku) oplakane! przetluszczajaca sie twarz, pryszcze, tluste wypadajace wlosy

pelikan-- cilest to jest coś na wzór diany? ja mam przepisane syndi rozpaczliwie się boje skutków ubocznych w postaci dodatkowych kg, żylaków i rozstępów

a no faktycznie troche przybylo ;p zylakow nie dostaje sie od razu, najpierw bola nogi, robia sie pajaczki, to trwa... jest bedzie Cie cos niepokoilo to idz do lekarza flebologa, najwyzej odstawisz

no właśnie, już nie wiem co mam robić, brać nie brałam cyprest, novynette każde jedne źle znosiłam fiksowałam po nich :O

jesli nie musisz - nie bierz teraz wiem ze byl to najwiekszy blad w moim zyciu, wyniszczam organizm w imie wygody i spokoju, zaczelam znow brac bo nic mi nie pomagalo, poleciala mi cala (niegdys idealna) cera wlosy wychodzily garsciami, trwa lo to miesiacami, az wrocilam do hormonow - dopiero przy 4tym opakowaniu wszystko wrocilo "do normy" wiec teraz sie opodleczę i po studiach rzucam to w cholerę

to sa moja droga powazne leki i igranie z hormonami nie jest wskazane, lekarze mowia konkretnie, ze nalezy zawsze dkonczyc opakowanie i poczekac na miesiaczke, wtedy zaczac nowy cykl, a nie przerywac sobie i rozregulowywac organizm!

a tak ogolnie lepiej idz po porade do lekarza, moze wysle Cie tez na badania krwi, bo czasem po stosowaniu nalezy miec zrobione tez proby watrobowe by sprawdzic czy wszystko w Twoim organizmie okej, o takich rzeczach nie mozna sobie decydowac tak od!

Gość flądra...
ale opuszcze tylko jedną i je odstawiam.... nie chce po miesiaczce kolejnego opakowania

Gość flądra...
proby robie raz w roku wyniki ponizej normy ale minimlnie

ale wez opakowanie ktore teraz bierzesz do konca a nie przerywasz w polowie cyklu! powaznie, nie mowie Ci zlosliwie tylko od tego Twoje zdrowie zalezy, przeciez to sa zwiazki chemiczne i hormony, trrzeba to brac odpowiedzialnie...

Gość flądra...
ostatnia tabletka, to nie polowa cyklu

ja tylko tak sobie mowie, po prostu chodzi o to bys dla wlasnego bezpieczenstwa dokonczyla opakowanie, skoro zostala Ci jedna, to wez ja i zakoncz branie...

smrodek---ile lat brałaś ja mam nieregularnie miesiączki, trądzik taki delikatny sporadyczny i włosy gdzie nie trzeba ;/ i nie wiem co mam robić :((

Gość flądra...
ale ta jedna tabletka duzo zmienia zazębia mi sie z zabiegiem, ktory juz na gwalt musi byc wykonany, PO miesiaczce. wszystko bylo wyliczone, ale lekarka ma szkolenie i zabieg zostal przelozony o 1 dzien ;/

ponownie bierzesz tylko dlatego aby zapobiec skutkom po odstawieniu--? to brzmi jak koszmar :( cholernie się boje

do pierwszego odstawienia 4-5 lat. bralam rozne tabletki, plastry i krążki

mam znajoma, ktora dluzej brala do czasu pierwszej przerwy i miala zanik jajnikow, lekarz ja opieprzyl jak sobie od przerwala, po prostu, ze ta sa zbyt powazne rzeczy, ze by sobie samemu decydowac o tym...takie cos rozregulowuje cala gospodarke hormonalna, zmienia cykl i ogolnie ma wplyw jeszcze na inne rzeczy!

ile lat brałaś? odstawiłaś 4 lata temu? to wszystko brzmi strasznie

a brałaś syndi 35?