Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość troche glupie pytanie

co to jest ZASILACZ.....??????

Polecane posty

Prosze niech mi ktoś wyjaśni, co to jest zasilacz do keyboardu....do czego to służy? wiem, ze glupie pytanie ale prosze o odpowiedz

Gość jestem za...........
k............:D

nadal nie rozumiem....moze wyjasnie sytuacje, chce kupic keyboard i przy niektorych modelach jest informacja, że zasilacz jest gratis....Czy to oznacza, ze kupując keyboard nie kazdy mam w komplecie ten zasilacz? A jeśli go nie ma, to trzeba go dokupic, bo nie mozna bez tego dodatku grac?????? przepraszam ze ponownie pytam...widocznie malo rozgarnięta jestem.

?

Gość Jasiek spod budki z piwem
Dziewczyno, chodzi Ci oczywiście o keyboard muzyczny , a nie o taki na jakim piszesz do komputera, bo te sę zasilane z tegoż. Po prostu keyboardy muzyczne są zasilane z baterii , zwykle z R14, lub R20, lub zwykle zabawkowe dla dzieci z R6.(razy 4,5,itd) I większość z nich ma tzw gniazdko do zasilacza, do zasilania napięciem stałym 6V lub 7,5V, lub 9V, lub 12V. I jeśli go nie ma w komplecie, to taki zasilacz trzeba dokupić , gdyż jak zapewne wiesz urządzenia elektroniczne bez zasilania nie działają (czy z baterii, lub z sieci elektr.) I jeszcze jest ważne tzw natężenie prądu czy np. 300mA. czy 500mA, czy 800mA czy może 1A.(nie może być mniej niż wymagane) Jest to napisane w instrukji keyboardu np. zasilacz 9V 800mA. Koszt około 30 - 50 zlp. i jescze jest ważna tzw. dzurka wtyczki zasilacza , czy mniejsza, czy średnia, czy większa, i tzw biegunowość, czy w środku dzurki wtyczki zalacza ma być +, czy - . Uff!! to chyba już wszystko !!!

nic nie zrozumiałam :( jedyne co mi pozostaje, kupić cymbałki 😭

spadaj podszywie

Gość maturzystka także
powiem co ja zrozumiałam:D może coś Ci to da, w końcu kobieta kobiecie :D Keyboardy mają dwa rodzaje zasilania baterie lub zasilacz. Więc kupując bez zasilacza bawisz się z bateryjkami. A kupując z nim masz spokój:) No i w razie czego możesz dokupić w sklepie zasilacz,wtedy idziesz do sklepu z instrukcja gdzie powinny być napisane parametry. A jak nie to na pewno jest nalepka na urządzeniu Może coś źle ale się starałam:D

Gość maturzystka także
he he :D Pierwszy raz się nabrałam,wybacz:D

to moze ja podam juz konkretny przykład, mam dwa sklepy i ten sam keyboard...w pierwszym skelpie (pierwszy link) jest keyboard plus gratis zasilacz - cena 1125zł i drugi sklep (drugi link) po prostu keyboard - cena 1135. Moje pytanie czy ten keyboard w pierwszym sklepie ma jeden zasilacz czy dwa zasilacze, czy moze jeszcze inaczej? i drugie pytanie: czy w drugim sklepie ten keyboard ma zasilacz czy nie? Trzecie pytanie : jesli nie ma zasilacza to moze dzialac tylko na baterie? a czy nie mozna go po prostu podlaczyc do prądu?.....Prosze przeanalizwoac moje pytania. Umieszczam linki: link nr 1 http://www.artmusic.pl/offer/19/4966/yamaha_np_30_%2B_zasilacz_gratis.html link nr2 http://www.mxmusic.pl/yamaha-np-30.html

?

Gość maturzystka także
yyy zasilacz to coś co umożliwia podłączenie do prądu,a nie coś wbudowane w środku

Gość lolo x2
naprawdę mało czaisz :-D co do tematu baterie szybko padają, zasilacz kup regulowany są takie do wszystkiego spasuje.

nosz ku.... naprawde juz nic nie rozumiem, skoro srzedają te keyboardy to chyba normalne powinno byc, by mozna bylo kazdy podlaczyc do prądu a nie tylko na bateriach...wychodzi na to ze keyboardu nie mozna podlaczyc do pradu, najprierw trzeba sobie kupic zasilacz...Reasumujac jesli w opisnie nie ma informacji, ze jest w zestawie zasilacz to nalezy rozumiec ze trzeba go sobie dodatkowo kupic by moc grac uzywając prądu.....moze ktos rozjaśni tą chorą dla mnie juz sytuacje.

Gość lolo x2
no właśnie ja do swojej yamahy dokupywałem zasilacz - tak sobie firma wymyśliła :-D

Prosze więc jeszcze raz przeczytac moje pytania z: 22:31 tam podalam konkretny przypadek.

Gość maturzystka także
nie mam przykładu ale to tak jakby laptopa sprzedawali bez zasilacza,zakładając że byłby na baterie zwykle ;)

Gość lolo x2
dyrektore z tobą każdy top nabiera barw:classic_cool:

Gość lolo x2
tak jest i tyle możesz nie rozumieć ale tak jest, albo kupisz keyboard plus zasilacz regulowany najlepiej, albo przerzuć się ma ukulele

Dziewczyno, czy naprawdę lecisz w głąba? Przecież przy tym drugim jest napisane : Power Supply Power SupplyAdaptor (PA-5D/PA-150), or batteries (Six "AA" size, LR6 or equivalent batteries) Power Consumption 20W Źródło zasilania ; Power SupplyAdaptor- Zasilacz -(PA-5D/PA-150) lub baterie 6 "AA", LR6 , lub zamiennik Przy pierwszej ofercie też jest zasilacz! Po co chciałbyś dwa?

a przy drugiej ofercie jest zasilacz w tej cenie, czy nie???? odnośnie pierwszego sklepu nie bede juz komentowac tego co jest napisane w opisie......

No rzeczywiście Twoje pytanie wydaje się być zasadne! Trzeba było tak od razu , o co chodzi , a nie zabierać czas! Kruczek jest w tym ; "Keyboard może być zasilany bateriami lub opcjonalnym zasilaczem AC. " To znaczy chyba że trzeba dokupić u nich , bo "opcjonalnym" tzn że go nie ma w zestawie! Ale zadzwoń i zapytaj, a nie zawracaj ludziom doopy!

A czy ja Cie prosilam żebys zagladal do mojego topicu, to wyłącznie Twoja dobra wola. Jak ci sie nie podoba to nie czytaj i nie komentuj. Nikomu nie zawracam du...py! kazdy ma prawo do bycia na forum, nie musisz odpowiadac na wszystkie topiki

Gość *na*an
00:24 [zgłoś do usunięcia]troche glupie pytanie i to jest wdzięczność !! zamiast przeprosić za swoją tępotę, to jeszcze opierdala!!!

*na*an 00:24 [zgłoś do usunięcia]troche glupie pytanie i to jest wdzięczność !! zamiast przeprosić za swoją tępotę, to jeszcze opie**ala!!! nikogo nie "opier..dalam" - gdzie Ty to widzisz!!! Poza tym, jak nie wiesz o co chodzi, to nie komentuj.

Gość gość
up