Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nesvitka

PROSZE WAS O POMOC - BRAC CZY ODSTAWIC ?

Polecane posty

Gość nesvitka

Mam problem.. Prosze o nie pisanie jaka jestem nieodpowiedzialna itp. bo nie po to zwracam sie do Was z prosba...i mam nadzieje ze mi pomozecie a wiec mialam 7-dniowa przerwe, w srode powinnam wziac pierwsza tabletke z nowego opakowania ( novynette) zrobilam to dopiero w czwartek razem z ta druga ktora powinnam wziac tego dnia. trzecia i czwarta tabletke pominelam - o czym sobie uswiadomilam w sobote bo chcialam wziac piata tabletke, wzielam jedna i w niedziele kolejna, ale w poneidzialek i wotrek rowniez zapomnialam i wzielam dzis jedna. Dodam ze w miedzy czasie byly pelne 2 stosunki bez zabezpieczen. jakie mam w szanse na dzidzie ? Brac dalej tabletki , czy lepiej odstawic ?

Gość flo87
szanse masz duże na to że zaszłas w ciąże. Proponuje odstawić tabletki (chociaż w sumie wcale ich nie bralaś tylko zafundowalas organizmowi niezla bombe hormonalna) poczekać na okres (zabezpieczajac sie do tego czasu oczywiscie) a jak go nie bedzie zrobic test. I daruj sobie te tabletki, albo zafunduj sobie plaster (dla zapominalskich jest dobry)

Gość nesvitka
flo87 ---> tak sadzisz ze sa duze ? poszlabym do mojego gina ale jest na urlopie ;/ W sumie to od 3 dni czulam czasem sutki mnie jakby piekly ale to przeszlo wiec uznalam ze to nci takiego. Dodam ze tabletki bralam od roku regularnie tylko teraz w tym miedsiacu nieregularnie. Myslsiz ze mogl sie cykl juz odblokowac ?

Gość nesvitka
hallo...

Gość flo87
Oczywiście że mogło nastąpić jajeczkowanie. Najbardziej prawdopodobne jest to gdy przedłuży się 7 dniową przerwe , a u ciebie to sie zdarzyło. Biorąc pod uwage że potem też nie brałaś regularnie gospodarka hormonalna twojego organizmu mogła zwariować. Ja na twoim miejscu odstawiłabym tabletki zrobiła za pare dni test ciążowy, Wiadomo nie musisz być w ciązy ale prawdopodobienstwo jest i to duże. Odstaw te tabletki, a jak lekarz wróci z urlopu idz do niego.

Gość nesvitka
Ok, dziekuje bardzo :) test najlepiej zrobic tak za 2 tygodnie prawda ?