Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Grubaska nie laska.

Tarczyca sport i kilogramy.

Polecane posty

Gość Grubaska nie laska.

Hej;) 2lata temu dowiedzialam sie o chorobie tarczycy i dostalam hormony. w ciagu 1.5roku przytylam ponad 40kg ; / Z wagi 50kg zrobilo sie 96. Musialam przestac tanczyc co kochalam ponad zycie. nie mialam na nic sil.spalam. leki mnie dobily. w ciagu 2010 roku zgubilam 15kg obecnie waze 80kg przy wzroscie 178-180 cm prawie codziennie chodze na silownie bo lubie sport. zle sie czuje w swoim ciele. TO NIE JESTEM JA.!!! Gdy patrze w lustro nie widze tej samej powabnej tancerki ktora bylam i ktora jestem zamknieta w ciele grubaski. Nie wygladam tak okropnie. cialo mi sie nie przelewa bo mam ok 40kg miesni. ale chce wrocic do dawnego wygladu. pracuje nad tym ale idzie ciezko. Czy ktos tez ma problemy z tarczyca? Jak wam idzie walka z kilogramami? Czy ktos slyszal o thermal pro? moge dostac w aptece?

Zanim kupisz ten lek porozmawiaj z e swoim lekarzem endokrynologiem, czy przyjmując hormony możesz brać thermal pro. Ponadto myslę, że jeśli przytyłaś tak dużo, to masz źle ustalone dawki leków, które przyjmujesz na tarczycę. Ja nie mam i nigdy nie miałam kłopotów z nadwagą. Ten problem jest przy niedoczynności tarczycy

Gość Hashimotka
Cierpię na autoimmunologiczne zapalenie tarczycy,chorobę Hashimoto. Nie wiedząc o tej chorobie przytyłam 16 kg. Gdy wyszedł problem z moją tarczycą dostałam lek o nazwie Euthyrox (na początku w dawce 25,a później 100) i waga zaczęła spadać..Ale doszły problemy z nadwyżką insuliny w organizmie i znów przybrałam.Na szczęście "tylko" 7kg. Wprowadziła dietę,troszkę ruchu i waga zaczęła spadać. W tej chwili przyjmuję zamiast Euthyroxu Novothyral (75).Znoszę go dużo lepiej,choć po poprzednim nie czułam się źle..I pomaga znów mi chudnąć.Dołączyłam do niego dietę paleolityczną i w ciągu 2,5 tygodnia ubyło mnie znów 3 kg:) Tak jak ktoś wyżej napisał być może masz zbyt słabą dawkę hormonu.Warto go uregulować.A być może masz jeszcze jakiś inny problem zdrowotny? Życzę Ci zdrowia!:)

Gość też hashimotka
jaka to jest dieta paleolityczna, też chce schudnąć :)

Niech Cię ręka boska broni przed tym thermal pro. Przy chorej tarczycy takie specyfiki to krok do trumny. One w ogóle są niezdrowe ale w Twoim przypadku to w ogóle masakra.

Gość masz źle dobrane
leki skoro nie chudniesz:( moja koleżanka strasznie przytyła przez tarczycę i sporo czasu minęło zanim znalazła dobrego lekarza ale w końcu się udało i chudnie , pierwsze 10kg bez wysiłku a teraz jest na diecie dukana i na siłownie chodzi, niezła z niej laska się robi, chyba nawet lepiej wygląda niż przed chorobą

Gość Newton Titan Pro Pump
Księga przysłów-"Obrzydła dla Pana waga fałszywa, upodobaniem Jego ciężarek uczciwy."otóz inerpretuje to w ten sposób że Pana można też chwalić poprzez ...ćwiczenia oporowe...jednak w Twoim przypadku polecam areo,kardio oraz dobrze ustawione leki + suple...

Gość Newton Titan Pro Pump
Księga przysłów-"Obrzydła dla Pana waga fałszywa, upodobaniem Jego ciężarek uczciwy."otóz inerpretuje to w ten sposób że Pana można też chwalić poprzez ...ćwiczenia oporowe...:D jednak w Twoim przypadku polecam areo,kardio oraz dobrze ustawione leki + suple

Gość Hashimotka
Odpowiedź dla "też hashimotka". Dieta paleolityczna to nic innego jak rzeczy,produkty,które zdobywali nasi przodkowie;)-ogólne tłumaczenie mojej endokrynolog:) A generalnie chodzi o to,że jemy wyłącznie rzeczy,które nasi przodkowie byli w stanie sami upolować (ja jedynie robię odstępstwo od surowego mięsa,bo nie przeszłoby mi przez gardło,więc albo duszę albo smażę na oliwie z oliwek).Do tego surowe warzywa,owoce itp.Mięso można jeść normalnie,drób (ale za to dziękuję;) ),jajka. Wystrzegasz się: słodyczy,makaronów (produktów mącznych),pieczywa,nabiału i kawy. I tu robię odstępstwo,bo codziennie rano muszę wypić kawę (akurat przerzuciłam się na bezkofeinową,a że jest wstrętna w smaku,więc pije TYLKO jedną dziennie). Pierwsze trzy dni są ciężkie-wiem sama po sobie-ale później to już jest tylko lepiej:) Pozdrawiam!

Gość Grubaska nie laska.
Hej;) Milo widziec taki odzew. Tez mam hashimoto. Nie napisalam bo myslalam ze malo kto bedzie znal. Obecnie biore eutyrox 25 . Bylam wczoraj u lekarza i co powiedzial? Aby calkowicie odstawic. I to bez zrobienia badan taki werdykt.

Gość Kjersti
Skonsultuj się z innym endokrynologiem!! Z doświadczenia wiem, że z tarczycą nie ma żartów.

Gość Grubaska nie laska.
Podobno ten jest naj.... profesor doktor...