Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghghtn

Przegląd techniczny auta - czy u was też tak to wygląda?

Polecane posty

Gość ghghtn

Osobiscie musze stwierdzić, że to zgroza na całej linii. Mąż pół dnia stracił na jeźdżenie po stacjach aby w końcujasnie wielmożnym panom wszystko pasowało. Najlepsze jest to,że nie mogli przyczepić się do tych podstawowych rzeczy czyli koła, hamulce, silnik, numery itd. A do czego się czepiali? W pierwszej stacji przyczepili się do przedniej szyby bo na samym dole jest smuga wielkości 2 cm od wycieraczek - orzeczenie że nie mogą wydac bo to baaaardzo utrudnia jazdę samochodem. Wnioske: trzeba wymienić szybę. W drugiej stacji nie spodobał się bagaznik a własciwie to to, że jak się otwierało bagażnik to razem z drzwiami nie unosił się ten "blat" który jest tuż za tylnimi siedzeniami. Stwierdzili, że to musi być tak a nie inaczej i oni dowodu nie podbiją. W trzeciej stacji okazała sie już boczna szyba bo się dopatrzyli, że to nie jest szyba oryginalna a zamiennik i także nie. oczywiście w stacjach kolejki bo oprócz przeglądów technicznych stację prowadzą normalne naprawy aut. W 4 stacji był już taki wściekły, ze od razu na dzień dobry powiedział, że zapąłci wiecej niż u nich kosztuję przegląd ale niech się zlitują i podbiją dowód. I co? Nie ma sprawy! I wtedy mojego męza olśniło - cały czas chodziło o kasę! Zapewne gdyby sypnął dodatkowo z pięć dych dla pana kontrolera to już by tow wpierwszej stacji załatwił. Paranoja!

Gość mamasierpniowa22222222
ja zawsze od razu daje 50zł i sprawdza mi tylko faktycznie czy jest jakieś zagrożenie czy nie, a wszelkie pierdoły to już moja sprawa, nie wiem jakby było gdybym nie dawała bo daje od zawsze

Gość tratatatatata
50 zl? a normalnie to co? za darmo sa przeglady?

normalnie płace za przegląd a dodatkowo w dowód mam włożone 50zł które koleś bierze sobie do szuflady

Gość ghghtn
U nas przeglad kosztuję 170zł. Ale dopiero jak mąż powiedział, ze daję 250 i chce mieć stempel bez żadnego szuaknai dziury w całym to nawet nie cchieli aby wjeżdżał samochodem na kanał!

Gość e tam ja nigdy klopotow z tym
nie mam To jakas chora sytuacja o ktorej piszesz. Pierwszy raz slysze zeby szyba musiala byc orginalna boczna, bo skoro pasuje do danego typu auta to jest ok. Tak samo jak smuga na szybie moze byc porysowana od wycieraczki, chyba ze byla peknieta to co innego, i jeszczev ta polka z tylu!

Gość Twoj mąz sie z choinki urwał
Jak sie jedzie heblem na przegląd to normalne, ze trzeba dać kasę w dowód Jak podjedziesz NORMALNYM autem to sie niczego nie czepią...

Gość bon ton
ja niestety tez slyszalam tego typu historie- taka praktyka wyciagania kasy jest powszechna mojemu znajomemu gosc nie chcial podbic bo jedna (z chyba dwoch) zaroweczek oswietlajacych tablice rejestracyjna byla przepalona, poza tym wszystko bylo ok...

ja wjeżdżam i sama chce wjechać i żeby mi dobrze sprawdził zawieszenie, hamulce itp itd zawsze mi mówi orientacyjnie co ile jeszcze posłuży a co muszę już wymienić, nie oszczędzam na takim czymś i koleś wie że to wymienię na dniach więc nie robi problemu a szukanie problemu w półce bagażnika? takich rzeczy nawet mi nie sprawdza

Gość ghghtn
Samochód ma 3 lata więc gratem nie jest. Boczna szyba była wybita bo ktos próbował się do auta włamać w tamtym roku. To było czepianie się aby wycmanić kasę :O

tez mialam ostatnio zarowki przepalone to wlasnie tylko powiedzial, jeszcze mialam pęknięta lampe z tyłu ale nie zbitą i też mówił że muszę wymienić to wiedziałam i tylko szukałam bo kupić nie mogłam

Gość łółół
ten świat schodzi na psy niedość ze przegląd drogi bo 10 min 110zł to jeszcze ubezpieczenie auta na rok - masakra :(((

nikt Ci nie kaze miec auta przeciez

Gość ghghtn
I jeszcze paliwo - płać i płacz :O

kogo niestac na auto niech jezdzi rowerem ;) zdrowiej

Gość łółół
mamasierpniowa22222 nie pierdol sama jezdzij na hulajnodze ponarzekac zawsze mozna

nie narzekam bo po co? jak nie mialam kasy to auto stalo pod domem a ja gdzie moglam to spacerkiem, jak mam na tankowanie to wsiadam i jade. nazekac moge na podatki ktore jestesmy zmuszeni placic albo sluzbe zdrowia ale auto to wolny wybor

Gość gość
Ja jutro jadę na przegląd, napiszę jak było u mnie ;).

"W trzeciej stacji okazała sie już boczna szyba bo się dopatrzyli, że to nie jest szyba oryginalna a zamiennik i także nie." Bzdura. ;) gość dziś Stres przed pierwszym przeglądem, kupionego bez wcześniejszego sprawdzenia samochodu? A może w innym celu podbiłeś/aś pięcioletni temat? :classic_cool:

Gość gość
U mnie to wygląda inaczej. Mieszkam w Pruszkowie i jeżdżę zazwyczaj na diagnostykę do www.faben.pl. Bardzo fajny serwis, wiele usług wykonuje od ręki.

Gość anna_a12
jakaś chora sytuacja, dobrze że ja nie musze się borykać z takimi rzeczami. Na przyszłość, żeby nie było takich sytuacji, mogę polecić tego pana http://rzeczoznawca-auto.pl/ . Płacisz jedynie za przegląd, nic nie idzie do szuflady a i smugi na szybie nie przeszkadzają ;) Polecam

Gość gość
Smutna sprawa. :/ Ja wykonuję przeglądy u http://www.pimot.eu/ i na szczęście nie miałam takich sytuacji. Zawsze przegląd był robiony dokładnie, ale bez takiego zbędnego czepialstwa.

Gość gość
Właśnie chciałam powiedzieć o www.rzeczoznawca-auto.pl ale jak widzę ktoś mnie ubiegł :) Też lubię tam jeździć, profesjonalne usługi, konstruktywne odpowiedzi, rzetelna pomoc, same zalety pod każdym względem:)

Gość gość
Następnym razem zrób odpowiednie rozeznanie w terenie : popytaj znajomych, rodziny, fachowców, gdzie najlepiej zrobić tego typu przegląd. Ja wszelkie, okresowe badania robię w http://www.kros-stacjakontroli.pl/ , których polecili mi znajomi. Fachowa i profesjonalna obsluga, ktora nie raz uratowala moj samochod przed najgorszym.

Gość gość
Jeśli o mnie chodzi to polecam szybyFUYAO Tu jakość mówi sama za siebie.Zwłaszcza ze takie teraz wymieniłem i powiem Wam ze to jest to czego szukałem. Te szyby są dostępne w kazdym salonie także spokojnie pytajcie.

Gość gość
No fakt, na pewno jak postawisz na te szyby to zdecydowanie się nie zawiedziesz…dla mnie to mega jakośc wiec warto w to pójsc na pewno.