Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunku co ja mam robić

oszukana w internecie- prosze o pomoc.

Polecane posty

Gość ratunku co ja mam robić

Dzien dobry, sprawa wygląda następująco- zarejestrowałam się na pewnej stronie w internecie -stronie do pobierania plików różnych. Okazało się, że trzeba zapłacić 9,90 za korzystanie z usługi - (napisane drobnym druczkiem w regulaminie..) nie zapłaciłam tej sumy, bo nie chcialam korzystać z tej strony. zarejestrowałam się tylko po to by ściągnąć jedną piosenkę, której i tak ściągnąć się nie dało.. Teraz firma ta przysyła mi maile, w których upomina się o należność (odsetki wzrosły już do 98,40!)i cały czas argumentuje to jakimiś paragrafami z ustaw, rządając zapłaty! sprawa wygląda poważnie. co ja mam robić? muszę zapłacić tą kwotę 98,40?? nie stać mnie na to! Tymbardziej ze tylko zarejestrowałam się na tej stronie, a nie ściągałam z niej żadnych plików! mam zapłacić do piątku, bo inaczej odsetki wzrosną (boje sie o ile:O) co ja mam robić zapłacić to? czy to zwykli oszuści?? BŁAGAM POMÓZCIE!!!

Gość ee tam duzo
domyslam się że owa strona to pobieraczek?

Mój kolega tak mial, mimo ze zaplacil smsem. Nie dali mu spokoju, tak bylo w regulaminie i nie doczytal, kliknal akceptuj i basta. Gdyby sie sadzil rosly by mu odsetki, a i bylby obciazony kosztami postepowania sadowego, ktore wszczeli by za nieplacenie... Niestety trzeba zaplacic.... Regulamin... Kazdy klika akceptuj i nie czyta... Niestety

Gość okoj
eeee znany temat :P nie płac im nic oni tylko tak straszną a gówno ci zrobią

Gość jest tu jakiś polonistaaaa
tak pobieraczek! jesteście pewni że mam nie płacić? i nie poniosę za to żadnych konsekwencji?

jesteście pewni że mam nie płacić? maja mój adres, dane , nr IP.. boję się strasznie:O ale nie chce im płacić za nic- za naciąganie, za wzbogacanie się na niczego nieświadomych

Gość pieczykow
oje ich, gówno ci zrobia... bedą straszyc komornikami, paragrafami, niektórzy nawet więzieniem hahahah a tak naprawde nic nie mogo ci zrobic :D

nic nie płać. był nawet program prowadzony przez Weissa na ten temat. nie płać i już. zgłoś ich żądanie wobec ciebie do biura ochrony praw konsumentów. z tego co pamiętam pobieraczek przez niewłaściwie napisany regulamin wprowadza w błąd użytkownika; ma z tego zwględu już procesy sądowe, zakaz żądania zapłaty od oszukanych klientów, ale dalej jak widać to robi. Zgłoś to i koniec. nic nie płać

dziękuję, nie zAPłacę!!! nie będą wyłudzać pieniędzy od niczego nieświadomych ludzi!!

Gość jest tu jakis prawik
moze ktoś jeszcze się wypowie

Gość no dobja
też tak miałam, dostałam kilka maili z przedsądowym wezwaniem do zapłaty, nie odpowiedziałam, nie zapłaciłam i od około 3 miesiecy cisza. poszukaj sobie na youtube reportazu o tej stronie