Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uciekinierkazarkansas

no nieźle pełna inwiligacja

Polecane posty

SZKODA MOICH WYPOCIN BO JESTESCIE IDIOTAMI. NIE WIECIE CO SIE WOKOL WAS DZIEJE. UE NA SZYBKO ZMIENILA PRZEPISY CO DO SKAZENIA RADIOLOGICZNEGO. PODWYZSZYLA NIBY STEZENIE NORMALNE DWUKROTNIE. CZYLI JEST OK. A ZA JAKIS CZAS BEDZIECIE SWIECIC JAK UFOLUDKI. TAA ALE NAJLEPSZE TEMATY TY TO JAK NAJLEPIEJ ZROBIC LODA

I przetworzoną w soki trawienne rzygam ci na twarz debilu

To mój ostatni post. Matki dlaczego przez te cholerne szczepionki Wasze dzieci jeszcze bardziej choruja? (sama mam syna ale nie szprycowałam go tym gównem i ma się dobrze) Do przyszłych matek: czemu nie możecie zajść w ciążę? Tu odsyłam do linku na początku. Nie mogę nic więcej bo moderacja mi usuwa wszystko na magiczne 3 literki

Jedno z pytań: - umiejętność obsługi komputera i komunikowania się z wykorzystaniem sieci Internet; Jak napiszę, że dobra, to zapuka do mnie policja, albo urzędnik skarbowy z nakazem sprawdzenia nielegalnego oprogramowania. Przecież Polaków nie stać na legalne oprogramowanie.

Przeczytajcie rozdział 2 Konstytucji. Tam jest napisane jakie dane mogą być pobierane do spisu., Połowy nie musicie podawać, bo naruszają Konstytucję R. P. Poza tym skoro dane sa poufne, to ankieter musi mieć poświadczenie o dostępie do danych niejawnych (poufnych). W dodatku musi mieć odopowiednie zabezpieczenie do transportu tych danych, czyli np. pracownika ochrony. NIe posiada tego wszystkiego, to może was cmoknąć w pompkę. Do chyba 5 kwietnia można wypełnić ankietę w internecie.

Gość zupełnie nie rozumiem
Ten cały spis, to nic innego jak nie do końca zgodne z prawem okupowanie wolności, prywatności człowieka i nie ukrywam, że nie podoba mi się to!!!

Jak 95% ludziom. Nikomu się to nie podoba. I tak dane GUS nie będą miały nic współnego z rzeczywistością.

Do .......... co???? Nie rozumiem tego tonu, co to ma znaczyć? Kim jesteś, że sobie pozwalasz na traktowanie ludzi z góry. To świadczy jedynie o tym, jak ich szanujesz. Ja ..... wypraszam sobie, a co do Bimbałka, to ma on prawo, strzec swojej prywatności nawet! w konstytucji, bo ona jest dla ludzi. Ochrona danych osobowych jest objęta prawem dla każdego człowieka i gwarantuje ją każdemu. A jeśli chodzi o ufność, czy wiarę w ochronę podawanych danych, to żadnej pewności do tego nie mamy, nawet nie wiemy w jakim celu i po co komu tak dokładne dane, nie długo będą nas obrączkować, czy kolczykować!

Gość taka prawda.......
już widze jak ktoś kto np pracuje na czarno ujawni "rachmistrzowi spisowemu" swoje prawdziwe dochody:D wiec sytuacje przedstawione w tym artykule sa mało realne dane w stylu stan zdrowia, rodzaj posiadanego samochodu, wyznanie, wykształcenie itp i tak nie sa żadna nasza tajemnica bo i tak znajduja sie w bazach różnych instytucji

Konstytucja RP: Art. 31. Wolność człowieka podlega ochronie prawnej. Każdy jest obowiązany szanować wolności i prawa innych. Nikogo nie wolno zmuszać do czynienia tego, czego prawo mu nie nakazuje. Ograniczenia w zakresie korzystania z konstytucyjnych wolności i praw mogą być ustanawiane tylko w ustawie i tylko wtedy, gdy są konieczne w demokratycznym państwie dla jego bezpieczeństwa lub porządku publicznego, bądź dla ochrony środowiska, zdrowia i moralności publicznej, albo wolności i praw innych osób. Ograniczenia te nie mogą naruszać istoty wolności i praw. Art. 47. Każdy ma prawo do ochrony prawnej życia prywatnego, rodzinnego, czci i dobrego imienia oraz do decydowania o swoim życiu osobistym. Art. 51. Nikt nie może być obowiązany inaczej niż na podstawie ustawy do ujawniania informacji dotyczących jego osoby. Władze publiczne nie mogą pozyskiwać, gromadzić i udostępniać innych informacji o obywatelach niż niezbędne w demokratycznym państwie prawnym. Każdy ma prawo dostępu do dotyczących go urzędowych dokumentów i zbiorów danych. Ograniczenie tego prawa może określić ustawa. Każdy ma prawo do żądania sprostowania oraz usunięcia informacji nieprawdziwych, niepełnych lub zebranych w sposób sprzeczny z ustawą. Zasady i tryb gromadzenia oraz udostępniania informacji określa ustawa. Art. 53. Nikt nie może być obowiązany przez organy władzy publicznej do ujawnienia swojego światopoglądu, przekonań religijnych lub wyznania. Art. 76. Władze publiczne chronią konsumentów, użytkowników i najemców przed działaniami zagrażającymi ich zdrowiu, prywatności i bezpieczeństwu oraz przed nieuczciwymi praktykami rynkowymi. Zakres tej ochrony określa ustawa.

Ciekawe komu i dlaczego tak zależy na tym, aby jak najszybciej zakończyć ten topik, co najmniej dziwne. Czyżby to też PRZYMUS!

hahahha..:D Nie podniecaj się tak żałosna frajerzyno. Każdy wie, że na nic więcej cię nie stać :D Jesteś powszechnie nielubianym frustratem pełnym kompleksów :D

zupełnie nie rozumiem Ciekawe komu i dlaczego tak zależy na tym, aby jak najszybciej zakończyć ten topik, co najmniej dziwne. Może ten bezrobotny leszczyk załapał się nba ankietera i to jego pierwsza szansa na pracę od dwóch lat? Gdyby był wykształcony, to by miał normalną pracę pasożyt :D

Wdaje mi się, że masz rację. Życie się czasem samo weryfikuje, bo znów wyszło, że chodzi o kasę.

Gość podnoszacz
^