Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

italo disco

o Luksemburgu

Polecane posty

jak postrzegacie luksemburg? pytanie do turystow i ludzi, ktorzy tam mieszkaja, pracuja, ucza sie... moj chlopak jest z luksemburga, poznalismy sie w innym europejskim kraju na studiach. ja nie mowie ani po francusku ani po niemiecku niemowiac o luksemburskim a on mnie namawia na szukanie tam pracy. znam plynnie angielski i pare innych jezykow na wysokim poziomie ale to chyba nie wystarczajaco. on z koleji nie chce sie ruszac z luksemburga, uwaza go za pierwszy z cudow swiata ;) jak dla mnie ten kraj nie jest w ogole niezwykly, co mu powiedzialam. na co on sie obrazil i bardzo to przezywal ;) nie mowie, ze ten kraj jest brzydki czy okropny, jest po prostu OK. jest taki porzadny i poukladany i pelen zasad, pasuje do tych ludzi, ktorzy w porze lunchu wychodza ze swoich biur i firm do restauracji lub do knajpek czy parkow jesli dopisuje pogoda. poki co nie dostrzeglam tam jakiejs specyficznej atmosfery, ktore wiekszosc miejsc ktore odwiedzilam posiada... napiszcie mi co wam sie tam podoba a co nie... chcialabym zeby mnie ktos zachecil do tego kraju :) bo oprocz zarobkow cos musi tam byc ekscytujacego?...

o co chodzi? :) po moich dwoch pobytach tam pytal mnie o opinie, powiedzialam, ze jest OK, ale, ze widzialam miejsca, ktore mnie bardziej urzekly... mialam go oklamac i powiedziec, ze to najcudowniejsze miejsce na ziemi?

Gość tak sobie mysleeeee
to samo mozesz powiedziec o Polsce :) w koncu tez niezwykly kraj :)

tez nie, ale mniejsza o to. nie rozumiem o co ci chodzi... w czym problem moze sama sie podziel swoja opinia o luksemburgu

Gość nbmnb
bele to podszyw belle;) probuje chyba wyrobic dziewczynie zla reputacje:) prosze ignorowac bele...

Gość smierdzacy klocek
a mozna wiedziec co to za miejsca wedlug ciebie sa najbardziej 'urzekajace' ? w mojej opinii luksemburg to rzeczywiscie taki jakby cud swiata. wyglada wrecz bajkowo z zewnatrz (architektura itd), a co jest ciekawe tez 'wewnatrz' -mam na mysli styl zycia (mozna to nazwac 'rich and famous' ale nie w stylu hollywood, tylko w stylu zachodnio europejskim. z pozoru nudne zycie, no bo ludzie w garniturkach, pija wino w restauracjach, odpowiedzialna praca, ale za tym wszystkim kryje sie zycie towarzyskie wyzszych sfer tego swiata ze zdradami, intrygami i wielkimi pieniedzmi - tak ja nazwalabym luksemburg. bylam kilkanascie razy jako dama do towarzystwa mojego bylego chlopaka :classic_cool: