Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mayyyaa

policzył by mi ktos ile dni mają moje cykle??

Polecane posty

Gość mayyyaa

Hm okres poprzedni mialam 16 lutego, a ten co teraz był 15 marca, niech mi ktos powie na podstawie tego ile moj cykl mial ni bo ja nie wiem jak toliczyc, a przydalo by mi sie to bo nie wiem czy nie wpadlam

Gość co za matoł
:o:o:o:O

Gość wiosna........
Twój cykl trwał 27 dni.A w którym dniu współżyłaś?

Gość mayyyaa
29 marca, wiec nie wiem czy to w owulacje, czy jak? licze ilicze i sie pogubiłam juz totalnie

Gość mayyyaa
na kalkulatorze płodnosci wyliczylo mi ze 28 mialam owulacje, da sie zajsc dzien po?

Gość wiosna........
tu już raczej nie potrzeba żadnego kalkulatora,miałaś akurat owulacje.No cud jeżeli by Ci sie cos poprzestawiało.Nie wiadomo czy zawsze masz taki same cykle,ale prawdopodobieństwo niestety duże.Chyba ze staracie sie o dziecko.A ile masz lat?

Gość mayyyaa
no cykle mam takie same, wczesniej mialam 20 stycznia, 16 luty, 15 marzec. nie staramy sie, lat mam 20. Nie wiem jakos nie bardzo chce mi sie wierzyc ze zajde w ta ciaze..hmm

Gość wiosna........
kurcze dziewczyno masz 20 lat i nie potrafisz obliczyc kiedy masz dnie płodne.A obserwujesz swój cykl,miałaś np śluz typu płodnego w tym czasie czy nie wiesz?

Gość mayyyaa
mialam no ale dokladnie z tego nei powiem kiedy ta owulacja byla, wczoraj pobolewal mnie brzuch, dzis w sumie tez, tzn teraz, tak jak w dni plodne, albo przed okresem ale nieco delikatniej

Gość tytytyry
to jest dramat ze 20-letnia kobieta nie umie obliczyc swojego cyklu i nie ma pojecia o funckjonowaniu organizmu. Skonczylas autorko jakąkolwiek szkołe?

Gość wiosna........
teraz pozostaje Ci poczekac kilka dni zrobić test,jak kupisz najczulszy to może już za tydzień coś pokazac ,chociaz może być to niewiarygodne.Czyli rozumiem ze stosunek był do końca i nie zabezpieczaliście sie niczym?

Gość mayyyaa
a ktoz powiedzial ze nie umiem policzyc, po prostu nie wiem dokladnie czy to bylo 27 dni czy 28, zawsze mialam 28, tak mi sie wydawalo cos zle liczylam i tyle a teraz wychodzi na to ze 27. Tez mi tragedia ... No nie zabezpieczalismy sie, stosunek nie byl do konca, tzn jak konczyl to wyciagnal ale nie zdarzyl chyba do końca. No wlasnie bede musiala poczekac do terminy miesiączki i wtedy bede robila testy mysle ze przed nie ma co , jak nie dostane okresu wtedy bede myślała nad testem. Ciekawa jestem co z tymi bolami podbrzusza, tak jak by jajniki, czy to moze byc od zagnieżdzania sie ewentualnego zarodka?

Gość wiosna........
dzisiaj to można tylko gdybać.Teraz bedziesz sie stresować i miesiaczka może sie przesunąć.po prostu zrób za jakis tydz test,albo poczzekaj do dnia spodziewanej miesiaczki.Chociaz ja bym w tej niepewności nie wytrzymała.A rozmawiałas ze swoim chłopakiem już na ten temat?

Gość mayyyaa
a to za tydzien myslisz ze by cos juz na tescie wyszło?? No w sumie bardzo znim o tym nie rozmawialam, jak bedzie trzeba to porozmawiamy ;)

Gość wiosna........
no wiesz może jeszcze być niewiarygodny,a może i wyjść.A nie myślałam o pigułkach anty.No teraz to wiem musztarda po obiedzie ale tak na przyszlośc? Chociaz wiesz dziewczyny tu pisza że wcale nie tak łatwo nieraz zajśc w ciąże.Może już bylas po owulacji i sie upiekło.Badz dobrej myśli i sie nie zadreczaj.Będe zaglądała na ten temat,odezwij sie czasami i napisz troche

Gość mayyyaa
dzieki wiosna za pomoc ;) odezwe sie spoko. A co do pigulek to myślałam, brałam miesiac, ale to byl istny koszmar, nie dosc ze mialam ciagle plamienie, to utyłam 5 kg ( po odstawieniu od razu 5 kg znikło ), bylam nieznosna, tak jak by caly czas napiecie p.m normalnei ze mna sie zyc nie dalo ani ja sama z soba, cera paskudna, wiec przestalam brac, moj facet mnie teraz namawia na nie znowu ale chyba juz zapomnial jaka bylam nieznosna wtedy bo to bylo prawie rok temu a jemu z wygody chetnie by to odpowiadało :P Wlasniemusztarda po obiedzie, no to za tydzien zrobie tes i zobaczymy co tam sie pojawi, bede dobrej mysli bo nie wiem mam takie przeczucie ze nie bede w ciazy.

Gość wiosna........
oby tak było.Zycze Ci tego .Powodzenia.Zajrze za kilka dni.Napisz jak zrosz test.

Pierwszy dzień krwawienia to pierwszy dzień cyklu. Owulacji nie wyliczysz. Żeby stwierdzić czy była owulacja czy nie trzeba się regularnie obserwować śluz, objawy, zakłócenia, mierzyć codziennie rano bez wychodzenia z łóżka o tej samej godzinie temperaturę w pochwie, odbycie lub jamie ustnej i dopiero po kilku takich cyklach można zaobserwować kiedy jest owulacja.

A i owulacja prawidłowo występuje na 12-16 dni przed miesiączką czyli np. przy 28 dniowych cyklach jest to między dniem 12-16 ale zdarzają się też przypadki, że jest 10 dni przed miesiączką i jest to normalne dla danej kobiety. Jajeczko zdolne jest do zapłodnienia ok 24h, a plemniki mają żywotność do 4 dni więc mogą przeczekać na owu.

Gość mayyyaa
Dzieki za wyjaśnienie ale poprzednie miesiąckzi mialam 20 styczeń, 16 luty, 15 marzec czyli cykle mam 27 dniowe ( heh nie wiem jak ja to liczyłam jak na prawde do tej pory myślałam ze mam 28 dniowe :) ) A co do owulacji to zawsze myslalam ze mniej wiecej wiem kiedy jest, mialam wiecej sluzu i bardziej bolal mnie brzuch. Tzn zawsze mi sie wydawalo ze 14dc ale reki sobie teraz uciac nie dam nie wiem w koncu kiedy. Czyli pozostajemi chyba poczekac te 6 dni i zrobie tes i zobaczymy co bedzie. Dodam ze teraz wczoraj jak i dzisiaj pobolewa mnie podbrzusze delikatnie ale pobolewa tak dziwnie