Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mięsożernaa

dlaczego jesteście wegetarianami?

Polecane posty

Gość mięsożernaa

dlaczego macie taki wstręt do mięsa? :O nie zamierzam was potępiać, tylko poznać wasze zdanie i argumenty dlaczego uważacie że nie powinno sie go jeść :) nie jestem wegetarianką i raczej nie zamierzam nią zostać :p

Gość crazy wolf
Ha ha a dlaczego niby miałabyś potępiać wegetarian? Ja im zazdroszczę, że mają taką silną wolę i będą żyć. I nie są rozpasionymi grubasami. Ja staram się ograniczać mięso, ale nie daję rady :O Tzn. ograniczam, żeby się nie upaść, ale i tak zawsze gdzieś jakaś kiełbaska z grilla itp.. Ja wegetarian podziwiam szczerze za silną wolę.

Gość ja jestem wege
bo po prostu NIE STAC mnie na mieso!!

Gość ggg3g1
przecież żarcie wege jest droższe niż mięso:P

Gość ja bym chciala byc wege
bo boli mnie los cierpiacych zwierzat... Nie tyle samo jedzenie miesa jest zle. Ale te zwierzeta cierpia cale zycie (bardzo krotkie) w okrutnych warunkach, po to by umrzec w rownie malo godny sposob... Ale nie jestem wege. Choc za miesem nie przepadam. To czasami musze zjesc, bo mi slabo. Zreszta nie lubie produktow zastepczych - soja i tym podobne... Poza tym mylne jest przekonanie, ze jedzenie wegetarianskie taniej wychodzi. Wrecz przeciwnie...

Gość warzywa sa tansze
od mięsa a na przykład jajka maja więcej białka niż mięso

Gość najamka1
warzywa i jarzyny nie są tanie za kilo mięsa płacisz już od 14 za kilogram a przecież nie jada się od razu kilograma tylko załóżmy 100-150g, tradycyjnie do tego ziemniak jakiś (wyjdźmy z założenia że zje się półtora średniego ziemniaka) i do tego ogórek i kapka śmietany w zależności od upodobań co do produktów zastępczych to wszyscy za tą soją a przecież groch, fasole wszelkiego rodzaju strączkowce również zastępują białko w mięsie. Co do jajek to ryby mają dwa,3 do 4 razy więcej białka niż jajka.

warzywa wcale nie wychodza taniej od miesa :P Zwazywszy na to, ze wiecej ich trzeba zjesc ;) Kalafior czy Brokuly, czy pomidor, drogie sa....

Gość bez przesady jedzenie wege
jest tańsze, ale przede wszystkim zdrowsze! :) Szczególnie, że mięso, to nie mięso, a trociny, chemia i kapka toksycznego, przeterminowanego mięcha ;) :P Poza tym wegetarianie wyglądają młodziej! :P :)

o zdrowotnosci nie gadamy. Tez bym sie klocila jesli o to idzie :classic_cool: Kiedys moze i owszem ale te wszystkie zdrowe rzeczy teraz to tak nafaszetrowane chemia, ze ja nie wiem czy parowni z zawartoscia miesa ,1% nie sa zdrowsze ;) Ale co do taniosci to napewno dieta wegetiaianska wychodzi drozej ;) Wiem, bo probowalam ;)

Gość ^^^^^
bo nie moge patrzec na mieso ;) od zawsze tak mam ;) krew, zylki i te sprawy...a jak pomysle ze jeszcze mam to jesc... bleeeeee

Gość gsgd
Ja nie jadam mięsa bo nie lubie w smaku. Tylko wątróbkę potrafie zjeść, reszta zwyczajnie nie dla mnie ;) Nie wiem dlaczego mam się zadręczać jedząc coś co mi nie smakuje skoro moge jeść to co mi smakuje

Gość dgrdhdstghtrgdhhjghhggsdhsgdhd
wegetarianizm oznacza miesko w bardzo malych ilosciach i baaaaaaaaaardzo rzadko zas weganizm to brak jakiegokolwiek miesa w diecie... ps ja jestem wegetarianinem... raz w miesiacu zjem piers z indyka badz kurczaka:):) ogolnie polecam czlowiek czuje sie zeski pelen sil jak za czasow gdy mielismy 6lat:):)

a ja z kolei nie znosze watrobki :D O gustach sie nie dyskutuje :P

wegetarianie nie jedza miesa. A weganie to nawet nie jedza produktow odzwierzecych, typu jajka, ser...

to jak zjedzenie raz w miesiacu kurczaka czy indyka oznacza wegetarianizm to ja tez jestem wegetarianka :D Ale za taka sie nie uwazalam nigdy...

do dgrdhdstghtrgdhhjghhggsdhsgdhd taki z ciebie wegetarianin jak z jabłka marchewka:P odsyłam do wikipedii...:O wegetarianin - nie je wcale mięsa, nie je ryb, kuraków, wołowiny, wieprzowiny weganin - nie je nic pochodzenia zwierzecego - mleka, nabiału, jajek, śmietany, mięsa, masła itp.

Dla mnie wegetarianizm to ludzka głupota. Większość weganów to hipokryci, zależy co tobą kieruje w wyborze takiego trybu życia... jeżeli są to przyczyny zdrowotne - okey wszystkiego innego niestety nie toleruje... wolę okazywać miłość zwierzętom w inny sposób... np . przygarniając psiaka ze schroniska. weganie przygarnięcie świnie? kiedy już nikt nie będzie jadł mięsa i będzie ona na wyginięciu ? ...

Gość powody są 3
1.moje zdrowie 2.farmy zatruwają środowisko i marnują zapasy wody a zwierzęta przeżerają 80% światowego ziarna 3.współczucie dla istot czujących

Myślę, że jakby świnia była mięsożercą i pożerała by ludzi to w dupie miała by to, że jesteś osobą czującą ;)

Gość powody są 3
tak,są osoby które przygarniają świnki, dla ciebie to dziwne dla mnie wcale :-)

Gość powody są 3
ale ja jestem istotą myślącą i zdolną do współczucia. mogę żyć bez mięsa, więc to robię

Słyszałam, ale głównie o przygarnianiu świnek miniaturowych. Nie wiem kto odważyłby się przygarnąć maciorę :P

Gość powody są 3
więc poszukaj w googlu zdjęć. są ludzie,którzy spią z jak to nazywasz "maciorami" i są dla nich najlepszymi przyjaciółmi. żegnam, gdybyś nie jadła mięsa, to byś nie była taka agresywna. wegetarianizm to nasz wybór i nic ci nie da wyśmiewanie go. widać,że bardzo mało wiesz i rozumiesz.... :-)

Ja wcale nie uwazam, ze jedzenie miesa jest beee... Kiedys to bylo podstawowe pozywienie, polowania, te sprawy. Nawet te fermy hodowlane inaczej wygladaly. Ale to traktowanie zwierzat przeznaczonych na rzez jest skandaliczne :( Nieludzkie, okrutne. Prezciez jak swinia ma umrzec to nie znaczy, ze musi cierpiec przy tym, ze nie wspomne o cierpieniu za jej zycia :(

zdaje sie, ze ci co jedza ryby to jarosze ;) Ale ja sie nie znam ;)

bylam wegetarianka przez X lat bo kocham zwierzeta i nie chce ich zjadac. a od pewngo czasu jestem weganka, z podobnych pobudek