Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dziewczyna Portugalczyka

przyszlam sie wyzalic :((

Polecane posty

pod koniec maja mina 2 lata odkad staramy sie o dziecko.. dzis znow zawitala do mnie @.. w Polsce juz dawno mialabym robione badania na bezplodnsc.. mieszkam w Portugalii.. tutaj mam czekac do 2 lat nie powodzen, chyba nikt mnie tutaj nie rozumie.. zaczynam sie martwic ze kiedykolwiek bede mogla w stanie poczac dziecko naturalnie :( mam dopiero 22 lata i juz takie problemy w mojej rodzinie nikt nie mial z tym problemow.. prosilam o badania, ale nie! bo za wczesnie.. Boze co ja mam jeszcze zrobic, bylabym spokojniejsza gdybym wiedziala dlaczego tak sie dzieje.. a nikt nie chce mi pomoc :( Przepraszam ze zasmiecam Wam topik, ale juz nie daje rady.. wszyscy wokol ciesza sie malenstwem, malo kto rozumie jak sie czuje.. rodzina mojego M robi mi wyrzuty ze nie chce miec dzieci.. a przeciez to nie takie proste, oni sobie chyba nawet nie zdawaja sprawy jak takie slowa bola :( ja juz nic nie rozumie.. nie pije alkoholu w ogole bo nie lubie.. nie truje sie tabletkami, nie zazywalam nigdy antykoncepcji, mam plodny sluz, cykle jak w zegarku, moj M ma calkiem niezle badania spermogramu.. a ja nadal nie wiem co ze mna nie tak nie nastawiam sie co miesiac na ciaze.. wrecz przeciwnie... zawsze jestem pewna ze @ sie pojawi.. nie doszukuje sie objawow ciazowych, bo takowych poprostu nie mam chyba tyle.. :(:(

Gość znam cie już z wielu
topiców więc nie żeń kitu, że się nie doszukujesz objawów ciążowych i nie nastawiasz na ciąże co miesiąc! nie dość, że dziennie tu nawijasz o ciąży to jeszze doradzasz innym jakbys była ekspertem! tego że nie możesz zajść Ci współczuję, ale może jakbys odpuściła trochę to poszłoby ci łatwiej... swoją drogą 22 lata to wcześnie na dziecko może dlatego ci nie wychodzi - przeznaczenie czy Bóg w cokolwiek wierzysz nie chce żebyś miała dziecko w tak młodym wieku

moze za bardzo chcesz. czesto jak sie ktos stara to niewychodzi, a jak przestaje to zachodzi... z reszta jestes mloda i masz czas i nie powinnas sie przejmowac tym, ze inni maja dzieci to nie jest wyznaczniiem, ze Ty tez musisz juz miec

dziewczyna portugalczyka witam my sie znamy z innego topiku ja staram sie juz 2,5 roku i wiec co przezywasz za dwa tygodnie mamy wkoncu wizyte w dobrej klinice i prawdopodobnie bedziemy juz nie bawem podchodzic do inseminacji nie myslalas o tym?

Ja też mam 22 lata i uważam, że to za wcześnie na dziecko. Fajne masz psiaki :)

Gość adinnaaaa
dziewczyno po co to cisnienie? ciesz sie jeszcze wolnoscia, swoim zwiazek. dziecko dla niektorych to wspaniala sprawa, ale tez nie ma co ukrywac, ze to bardzo ciezka praca. na probe wez sobie psa i zobaczysz, ze nawet przy zwierzeciu jest duzo pracy

Gość adinnaaaa
chociaz wroc widze, ze masz juz psy:)

Gość skoro jest wszystko dobrze
to co poradzisz nic nie poradzisz nie jestes 1 nie ostania w takiej sytacji nie tylko ty pragniesz dziecka a nie mozesz miec widac to jeszcze nie twoj czas wylylyj piszesz ze nie myslisz a jednak myslisz przesiadujesz na cafe zajmij sie czyms

to mozesz przyjedz do polski i zrob na nowe badania ale jak piszesz ze jest ok to nie wiem co ci poradzic czasem tak jest ze partner jest zdrowy partnerka tez a ciazy niema no ja sie staram 2,5 roku i tez wydawalo sie niby ze jestdobrze ale jednak nie jest my trafilismy wkoncu w odpowiednie miejsce

tak tyle ze ja mysle ze z moja plodnoscia jest cos nie tak.. a nie ze w kazdym miesiacu jestem w ciazy.. i mam do tego prawo zreszta z Wami jest inaczej.. wy np wiecie dlaczego sie nie udaje, a ja jestem w wielkiej kropce.. chcialabym wiedziec ze ze mna wszystko ok, wtedy moze bym wyluzowala.. a tak to mysle ze mam blokade psychiczna.. ale nie z tego powodu ze bardzo chce.. tylko z tego ze caly czas mam w glowie ze to moja wina, ze jestem bezplodna nie dziwcie sie mi.. prawie 2 lata staran bez badan.. daje troche do myslenia

no to bym bardziej jezeli starasz sie juz 2 lata to moze najwyzszy czas przyjechac kiedy do PLposwieciec sie i wkoncu zrobic szczególowe badania skoro tam nie chca ci zrobic albo rzeczywiscie problem u ciebie tkwi w psychice no niewem co ci doradzic bo sama dlugo sie juz staram nas ratuje jedynie inseminacjia ale za pierwszym razem rzadko sie udaje

teraz pozostaje mi czekac do maja ewentualnie czerwca.. wtedy mina 2 lata i tak jak mi gin obiecal zrobi mi wszystkie badania.. trzymam go za slowo nic dziekuje ze mnie wysluchalyscie theoleska - trzymam kciuki zeby w koncu ci sie udalo, a noz widelec moze za pierwszym razem sie uda :)

z przylotem do Polski to nie jest tak hop siup.. dopiero co tam bylam.. pozatym badania i oczekiwanie na wyniki nie trwaja 2 tygodnie tylko dluzej, a ja nie moge sobie pozwolic na taki dlugi wyjazd ok juz wam nie przeszkadzam, powiedzialam co chcialam, troche mi ulzylo :) a teraz zmykam, czas cos porobic :) pozdrawiam :)

Gość dziewczyno Portugalczyka?
nie powinnas najpierw wyleczyc infekcji hpv? Pisalas o tym na innym topiku. Zanim zajdziesz w ciaze poradz sobie z tym problemem... Nie wiem tez, czy przy zakazeniuu szyjki jest mozliwe zagniezdzenie zarodka...w koncu to jakis stan zapalny... Poza tym nawet jesli teraz zajdziesz w ciaze, a okaze sie, ze np.musi byc pobrany wycinek do badania histopatologicznego, a w wyniku tego mozesz poronic, to co zrobisz??? Najpierw zalatw sprawe hpv, potem odczekaj jeszcze z pol roku na kontrolne wyniki i dopiero mysl o dziecku. Dla Twojego i Jego dobra...

Gość myszka234
a moze to facet ma problem z plodnoscia? przebadajcie sie!

skoro ginekolog powiedzial mi ze nie mam zaprzestac staran ( dzwonilismy sie upewnic - moj M z nim rozmawial przez telefon ) to sadze ze to nie to.. wiesz moglam zle go zrozumiec.. w koncu nie opanowalam jeszcze jezyka na tyle zeby wiedziec na 100% co do mnie mowil tak czy siak powiedzial ze mozemy dalej starac sie o dziecko i ze mam mu zaufac bo wie co robi

Gość ja nie rozumie
Jak lekarz moze nie chciec przepisac podstawowych badan. Jak masz dokumenty idziesz prywatnie do ginekologa bo tak lepiej ten mowi co ci potrzebne, wracasz do rodzinnego i on przepisuje badania czy to kontrolne czy na plodnosc sa identyczne. Mowisz , ze masz bole i cykle nieregularne, plamienie etc zrobia ci nawet laparoskopie. Zartujesz sobie robia ci najpierw cytologie, wymazy, hormonalne, usg dopochwowe, kolonoskopie. A jak bedziesz marudzic to i laparoskopie.

ja nie mieszkam w Polsce! tutaj wszystko jest inaczej.. a do prywatnego gina chodze nie moge mu takich kitow wciskac, bo cykle mam regularne i od kilku cykli calkiem bezbolesne.. powiedzial mi ze mam zaczekac do 2 lat, to czekam, chociaz wolabym wiedziec wczesniej!

Gość ja nie rozumie
Ja mieszkam we Wloszech i tak tez nakrecilam lekarza, az w koncu zapisal mnie do panstwowej kliniki plodnosci bo mowi ,ze mu to taniej wyjdzie. No tak ale ginekolodzy przepisuja podstawowe badania to ich obowiazek, hormonalne robilas FSH, LH , TSH, Prolaktyna, Progresteron........moze cos tylko troche szwankowac i tak bedziesz starala sie 10 lat. Ja mam niedoczynnosc hashimoto i zadnych objawow, cykle i reszta ksiazkowo tylko w ciaze nie zachodze

i tak mam zamiar powtozyc te badania, bo chyba robilam je za pozno.. tzn nikt mi nie powiedzial ze powinno sie je robic 3 dc.. ja wykonywalam chyba 11 :/:/ przeczytalam dopiero na necie jak to powinno wygladac narazie czekam na wyniki cytologi i biopsji