Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Umęczona//

Drugi poród. Lżej czy ciężej??

Polecane posty

Gość Umęczona//

Czy drugi poród jest lżejszy? Chcę mieć drugie dziecko ale boje się okropnie następnego porodu:( Rodziłam synka baaardzo długo, 30 godzin od odpłynięcia wód płodowych z bólami krzyżowymi podłączona pod jakąś kroplówką. W 29 godzinie miałam 4 cm rozwarcia i jak lekaarz się do mnie dobrał zrobiło się 6 cm a po jeszcze paru minutach 10 cm no i mogłam przeć choć nie wiedziałam kiedy i jak bo nie czułam bóli partych. Na całe szczęście jakoś wystękałam całego i zdrowego synka:) ale miałam bardzo popękaną a w zasadzie rozerwaną szyjkę macicy i krocze. Do dziś (choć minęło 4 lata) odczuwam silne bóle pleców i podbrzusza.

podobno lżejszy ,ja nie bałam się drugiego porodu, pierwszy krótki 3 godz ale podobnie jak ty miałam bóle krzyżowe masakra, drugi poród niestety cesarka.

Gość ,miug97
oj duzo lzejszy pierwszy 14 godzin drugi 40 minut

Fajny temat;mamy rocznego synka,myślimy nad rodzeństwem dla niego no i ten poród... Ja rodziłam 3 godz,nie było zle,ale teraz wiem co mnie czeka...za pierwszym razem jest się nieświadomym:)

Gość lżejszy
pierwszy 12 godzin, drugi 3 godz 45 min

Gość prejnlkjdfnvp;la
lżejszy,pierwszy12 godzin,drugi 15 minut :D

Gość do starszej mam
drugi ciezszy-12 godz,a pierwszy 3

Gość do majoweczki
a ty znowu na forum??babko,no zajmij sie w koncu swoimi dziecmi.nie masz co robic? non stop na forum jak jakas psychopatka forumowa

Gość do majoweczki
i jeszcze te twoje teksty w stopkach he he,myslisz ze jestes cool,nie?

Dla Twojej wiadomosci nie jestes tutaj,zeby wyliczacz komus czas na forum ,ja mam czas na wszystko wystarczy sie dobrze sie zoorganizowac znam 1000 matek ktore siedza tutaj czesciej z licznijsza gromadka dzieci ,a jesli masz cos do mnie osobiscie (a tak mi sie wydaje) to przestan wypisywac to na pomaranczowo,bo tak kazdy jest madry !

Gość asnyku
ja tez z drugim ale pierwsze rodzilam 5 min i z zaszczykiem REWELACJA!!!!!!!!!!

Gość cookies
na to nie ma reguły, moja bratowa miała 3 poród najcięższy, 2 pierwsze w miarę lekkie.

To zależy ja miałam gorsz drugi ale to dlatego że drugie dziecko było o kilogram większe od pierwszego :).

Gość XFCGHXVJH
u mnie oba były bez znieczulania 1 odeszły wody i po 5 godz urodziłam 2 od 1 skurczu do porodu 4 godz ale nie było tak żle powioem szczerze wolę rodzić niż potem w nocy wstawać i chodzić jak neptyk

Gość będziesz miała wiadro.
i to niezłe :o blee kobiety po urodzeniu to juz tylko worki rozpłodowe

Gość kwietniowa mammaaaa
worek rozpłodowy??? Powiedz tak swojej mamie ;) Ja mam termin na 6 kwietnia 1 poród miałam ciezki wywoływany i kleszczowy po terminie, teraz mam nadzieje ze bedzie lżejszy ...

Gość jołł
Umęczona// ----> prawdopodobnie lzej nie bedziesz miała a wręcz przeciwnie nie bedziesz mogła urodzić sn, ja miałam pierwszy taki poród jak Ty i drugi skończył sie cc. Uszkodzona szyjka podczas pierwszego porodu stała się nieelastyczna, nie chciała sie rozwierać i młody utknał. powodzenia:)