Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość berenika klucha

Ukruszył mi się kawałek zęba i ten kawałek mi się rusza :O Niech ktoś pomoże :(

Polecane posty

Gość berenika klucha

Oczywiście wiem, że muszę iść do dentysty to nie podlega dyskusji, ale strasznie się boję że będę musiała usunąć ząb albo mieć kanałowe :O To tylny ząb, bodajże szóstka. Wiecie jak wyglądają te zęby, są jakby takie podzielone na cztery kawałki z wgłębieniem w środku. I jeden z tych kawałków mi się rusza. Dopiero dziś to zauważyłam. Nie boli mnie nic, tylko nie mogę gryźć tą stroną gdzie ten ząb bo czuję dyskomfort, takie jakby zasysanie. Czy ten ząb może być martwy? Mam małe dziurki, więc nie chodziłam, regularnie do dentysty. Boję się tam iść, nawet nie wiecie jak :( I tak idę prywatnie, chcę mieć wszystko ze znieczuleniem, nie zniosę bólu :(

Gość berenika klucha
błagam :O jak ja nienawidzę dentysty może ktoś miał podobny przypadek i mógłby opisać co lekarz robi z czymś takim

Gość jebne zara
nie zakładaj 100000000000000000000000 takich samych tematów, ok?

Gość grom z jasnego nieba
dobuduje ukruszone kawałki - mi zrobił z dosłownie resztek piękne zęba a to czy będziesz miała kanałowe to już zdecyduje dentysta

Gość berenika klucha
no kurcze ale to pewnie nieźle kosztuje, za samą wizyte weźmie z siedem albo osiem dych plus znieczulenie to pewnie ponad 100 :O

Gość grom z jasnego nieba
kosztuje sporo - ja już nie pamiętam dokładnie, ale z kanałowym to parę stów poszło

Gość berenika klucha
wiem że kanałowe drogie ale ja pytam o to uzupełnienie ubytku