Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poirytowany

Ten cały spis to jakaś kpina

Polecane posty

Gość poirytowany

Gdzie pytania takie jak religia,poziom życia czy dochody,co,bali się poznać prawdy o życiu w Polsce? że 80% ludzi żyje poniżej minimum? Pewnie się okaże,że w Polsce nie ma biedy,wszyscy żyją na średnim i wysokim poziomie i w dodatku 99% to katolicy.Bo te 20% ludzi,którzy dostaną rozszerzoną listę pytań będą wybrani ale nie losowo. Uważam że ten spis w ogóle nie będzie miarodajny i nie będzie ukazywał prawdy,ale najgorsze że to pójdzie w statystyki unii i nikt się nad tym nie będzie zastanawiał,pokaże jaka to Polska bogata i wszyscy będą bić brawo.

Gość vgawrgwrgvq
oczywiście masz wgląd w procedury i wiesz na 100%, że ludzie do spisu będą wybierani, a nie losowani? Bo póki co to szerzysz populizm.

Gość dsffffgsdfgsdgsdgsd
A tak w ogóle to ktoś sprawdzi czy mówiłem prawdę??

Gość poirytowany
Oczywiście że mają być losowani,tylko zastanawiam się czy uczciwie,bo ja w tym państwie w uczciwość uzrędników nie wierze.

Gość nikt nie sprawdzi
ja już nakłamałam

Gość dsffffgsdfgsdgsdgsd
Ja też nakłamie jeśli będę musiał to wypełnić-nie będzie mi jakiś pedał jeden z drugim inwigilował w moje osobiste sprawy!!

Gość vgawrgwrgvq
Pomyśl logicznie. Jest dużo łatwiej wylosować osoby niż wybierać, bo to by oznaczało mozolne przebieranie danych i już widzę jak komuś będzie się chciało. Zamiast tworzyć bezsensowne teorie spiskowe lepiej pokierowac się zdrowym rozsądkiem.

Trzeba wyrazić zgodę na listę z pytaniami drażliwymi, właśnie o przynależność narodową, religijną itp. Jeśli chcesz, wypełniasz. Jeśli nie, nie. Proste.

Gość poirytowany
Ja właśnie się spisałem przez neta,zajęło mi to jakieś 2 minuty. -czy jesteś Polakiem -czy odczuwasz jakąś przynależność narodową inna -w jakim języku mówisz w domu -czy w obecnym miejscu zamieszkania,mieszkasz od urodzenia i ewentualnie w jakim okresie się przeprowadziłeś/powróciłeś mniej więcej tak wygląda spis.Chyba że ja miałem jakąś wybitnie skróconą wersję.

Gość vgawrgwrgvq
Mnie smieszą osoby, które się tak zapierają rękami i nogami przed tym spisem. Nie wiem, wstydzicie się czegoś? A już najbardziej nie rozumiem osób, które nie chca podac wyznania albo narodowości. Kurcze, nie ma to jak wyznawac jakąs religię i się tego wstydzić:)

Gość dsffffgsdfgsdgsdgsd
vgawrgwrgvq} Powiedz mi czy polska ma aż tyle kasy żeby robić takie spisy??Nie uważasz tego za wyrzucanie pieniędzy w błoto??

Gość nikt nie sprawdzi
zgadzam się - ja tez miałam jakieś 6 pytań, głównie dot. obywatelstwa, narodowości itp. I nawet nie tyle nakłamałam, ile nie bardzo wiedziałam, co napisać na temat, jakim językiem posługuję się w domu. Takim, jakim mam ochotę :-) Zresztą jak mieszkam sama, to nie będę gadać sama ze sobą..... :-D