Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zamuszona dochodzić w sądzie

Jaka wysokość alimentów na 16-letnie dziecko

Polecane posty

Witam! Kochani bardzo proszę o pomoc w nieciekawej dla mnie i mojego dziecka sytuacji. Jestem zmuszona dochodzić w sądzie alimentow na moje 16 dziecko. Ojciec dziecka zarabia 3 500 tysiąca miesięcznie na rękę. I moje pytanie: jaka jest realna kwota , którą mogę wpisać na pozwie i którą mógłby w tym konkretnym przypadku przyznać sąd. Ojciec dziecka jak tylko może wymiguje się od łożenia na nie :/ Z gór dziękuję za pomoc.

bachorowi gówno dam, chodzi żeby starczyło mi na ciuszki, wibratory i waciki :)

Gość maturzystka także
chyba tak naprawdę połowę pensji można.podaj o 1000, będzie z czego schodzić bo możliwe że ugodę będzie chciał i dogadaćie się na 600-800.

marne podszywy... kafe zeszlo na psy :// nie życze Wam, żebyście kiedykolwiek musieli przez bagno takie przełazić i ciągać się po sądach jak "kochany" mężuś zamiast zajmować się rodziną.. puszcza się z kochanką ;// P.S. miałam nadzieję, że znajdą się pomocne osoby

Gość hola hola hola
swego czasu chcialam podac mojego ojca o alimenty dla mnie i znajoma sedzina powiedziala zeby we wniosku wyszczegolnila wszystko co mozliwe -studiowalam w tym czasie- bo oni i tak troche beda schodzic w dol, do 50% jego dochodow spokojnie mozesz dobic. Powodzenia * ja ostatecznie go nie podalam

Gość Majjkaa
Na dziecko łożą oboje rodzice Musisz wykazać jaki jest koszt jego utrzymania. Jeśli potrzebujesz 1500,- to tatusia działka 750 ___________________________ Pobieraj i oglądaj filmy bez ograniczeń z MegaVideo i VideoBB: http://skocz.pl/filmybezlimitu

dziękuję za normalne wypowiedzi

Osoba sprawująca bezpośrednią opiekę nad dzieckiem nie musi płacić 50%. Wlicza się robienie obiadów, chodzenie na wywiadówki, wykonywanie prac domowych na rzecz dziecka. Jakby dziecko mieszkało hotelu z pełną obsługą - wtedy równo po 50 % owszem.

Gość nie mam pojęcia
tak to jest jak mężuś woli na kochankę wykładac kasę niż dobrowolnie na dziecko ...żenujące Panowie! Gdzie wasza godność i honor??!!

Gość wejdź na forum dla rozwodników
Trochę niżej: tam przesiadują osoby, które mają już doświadczenie w tego typu sprawach i poradzą Ci na pewno bardziej kompetentnie.

Gość zwykła komórka
tu masz arkusz: http://www.grzybkowski-guzek.pl/tekst/id/1770 w potrzeby wrzucasz DOKŁADNIE WSZYSTKO -też cichy, dentysta i obóz letni, korepetycje i basen, kurs francuskiego i opłate na net, komórke itp, nowe meble do pokoju chłopaka, czesc kosztów utrzymania domu itp Wołaj kwotę rzedu 1500 , zalezy jak ci wyjdzie z arkusza ( jak zwykliscie byli jeździc na wakacje na teneryfę wołaj 2500, żeby standard życia został zachowany :D)