Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maciek244

aseksualność

Polecane posty

Gość maciek244

co sądzicie o ludziach aseksualnych, wierzycie w ogóle w to że coś takiego może być ?

Gość laryska 30
A dlacego pytasz o Asy ?

Gość maciek244
bo się zastanawiam czy aseksualność bierze się z nieśmiałości do kobiet

aseksualnosc to raczej dysfunkcja seksualna polegajaca na braku odczuwania pozadania dlatego raczej nie ma wiele wspolnego z niesmialoscia.

Gość laryska 30
Niekoniecznie jest to brak odczuwania pożądania. Można kogoś pożądac , ale nie chcieć z nim seksu . Asy dzielą się na 4 typy.

Gość laryska 30
Typ A odczuwa podniecenie ale nie uważa za atrakcyjne innych osób Typ B uważa ludzi za atrakcyjnych ale nie odczuwa do nich pociągu fizycznego ( ceni romantyczne związki ale nie aktywność seksualną ) TyP C zarówno odczuwa podniecenie jak i uważa ludzi za atrakcyjnych , lecz nigdy nie łączy w związku emocji z fizycznością Typ D nie odczuwa podniecenia ani pociągu fizycznego

Gość laryska 30
prosze ;-)

nie wiem Larysko czy sie z Toba zgodzic .Co do podanych przez Ciebie typow aseksualnosci to ten ostatni wydaje sie byc trafionym .Ale np typ b to wedlug mnie po prostu milosc platoniczna w ktorej zwykle brak seksualnosci.Ale to niekoniecznie z powodu jakiejs dysfunkcji ale przez brak mozliwosci spelnienia fizycznego .Typ c to przyklad kogos nie wyobrazajacego sobie seksu bez milosci ale nie dostrzegam tutaj rowniez dysfunkcji seksualnej.Wystarczy ze taka osoba sie zakocha by mogla byc aktywna rowniez seksualnie .

no i jeszcze pominalem typ a- taka osoba rowniez nie bedzie miala problemow z seksem skoro tylko spotka na swej drodze kogos godnego zaufania,kto ja zaakceptuje taka jaka jest .

Gość mjkmkm,kl
nie wiem czego się tego czepiacie - a tak zawzięcie bronicie homosiów szczerze nie wydaje mi sie, żeby było to dziwniejsze niż homoseksualizm poza tym to już jest uznawane za 4 orientację (nie wiem czy już oficjalnie czy jeszcze nie)

oczywiscie ze kompletny brak pozadania .Tyle ze przyczyna jest nie tyle impotencja co np.sposob zycia .Tacy mega-pracoholicy to kandydaci na aseksualnych .

Gość cfvgvgbh
homoseksualizm w takim razie też jest wymysłem człowieka...