Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Konwalia23685

Ślub kościelny z partnerem bez chrztu

Polecane posty

Gość Konwalia23685

Czy ślub kościelny z partnerem nie posiadającym chrztu jest możliwy? Podobno tak, a w jego przysiędze nie ma słowa o Bogu, to prawda?

Gość maturzystka także
sory ale Wy katolicy jesteście pieprznięci (niektórzy) Co jeszcze wymyślićie? Nie wiem czy śmiać się czy płakać. Hipokryzja

Gość kama rama
aaa ja jeszcze dodam od siebie pytanie!:) ja nie mam bierzmowania wiec też nie moge wziasc koscielnego??

Gość maturzystka także
90% katolików taa jasne.w spisie powszechnym katolicyzm jako swoje wyznanie umieszczacie co?

Gość cbvfhght
maturzystka o co ci chodzi tak w ogole? ? i o jakiej hipokryzji tu mowimy?? przeciez katolicyzm nie zabrania brac slubu w innej wierze, nie ogranicza mozliwosci znalezienia partnera tylko swojej wiary. ale zeby umozliwic partnerowi ktory jest katolikiem zycie zgodne z wiara z osoba, ktora tej wiary nie jest to jest chyba logiczne ze taki slub jest dopuszczalny?? nie rozumiem twojego zasciankowego rozumowania. autorko co do tego jak to wyglada to wybacz,a le dokladnie nie wiem, wiec nie chce wprowadzac cie w blad ... co do bierzmowania: tak, bez bierzmowania nie dopuszcza cie do slubu

Gość Chrzest komunia bierzmowanie
Muszą być te sakramenty żeby ksiądz udzielił ślubu.

Muszą być te sakramenty żeby ksiądz udzielił ślubu ale jesteś zabawna :D:D:D:D słuchaj autorko, odpowiednia suma w kopertkę i wam ślubu udzieli bez mrugnięcia okiem ;) Wiem co mówię, niestety...;)

mam taka sama sytacje i jesli ty nie masz bierzmowania a jestes "wierząca" to slubu bez niego nie dostaniesz, natomiast jesli twoj partner jest niewierzący to nie musi miec zadnego sakramentu tylko jego przysiga nie konczy sie slowami "tak mi dopomóż Panie Boze wszechmogący w trójcy jedyny i wszyscy święci"

katolicka mafia :) przyklad: by ochrzcić dziecko potrzeba jednego z rodzicow -by unieważnić takowy chrzest potrzeba dwojga rodziców --to jedno z wielu niedociagniec ktore zauwazy kazdy zdrowo myslacy czlowiek . z Bogiem !!!!-heh troche nie w temacie ale krew mnie zalewa jak czytam o tych problemach katolikow