Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

malanatt

Czy szef może kazać przyjść do pracy w dzień wolny?

Polecane posty

Witam. W przyszły weekend wyjeżdżam w góry, mam już zarezerwowany wyjazd i wpłaconą przedpłatę. Koleżanka mi dziś powiedziała, że od przyszłej soboty idzie na zwolnienie lekarskie i w piątek po pracy poinformuje o tym pracodawce(ja będę wtedy już w drodze w góry). Czy pracodawca może mi kazać przyjść w sobotę?

Jeżeli będziesz już w drodze w góry, to możesz powiedzieć że niestety nie jesteś dyspozycyjna, ponieważ nie zostałaś poinformowana przez szefa z wyprzedzeniem.

Gość to je tak
czy wyjeżdżasz w związku z urlopem?

Gość to je tak
cofam pytanie. wszystko zależy od ustalonego z pracodawcą Twojego systemu czasu pracy - przeciętnie ile dni w tygodniu po ile godzin i jaki okres rozliczeniowy

Pracuje na 5/8 etatu: przeciętnie 4h pracy z możliwością przedłużenia do 12 (tak mam w umowie)

Gość kilimandżaro
Wyjdź z pracy zanim koleżanka powie szefowi o zwolnieniu i nie odbieraj żadnych telefonów. Koleżanka już teraz wie, że w przyszłą sobotę zachoruje?

Koleżanka jest w ciąży, a ponieważ mamy problemy z szefową chce iść na zwolnienie. Idzie dopiero w piątek, bo jeśli da jej zwolnienie wcześniej to może nie dostać premii, a wypłata będzie w pt rano .

Gość szef moze odwołać Cie z urlopu
jeżeli nie masz służbowego telefonu to prywatny po prostu wyłącz i nie odbieraj

Gość pytam czule
musisz to dobrze rozegrać, a jeśli by nie wyszlo i musiałabyś zostać pod groźbą utraty pracy domagaj się od szefa zwrotu wpłaconej przez Ciebie na nocleg zaliczki oraz wolnego weekendu w innym terminie

Już widzę jak ona oddaje mi kasę za zaliczkę. Poza tym ona wie, że planuje następny weekend w górach. I tak mam zamiar w połowie miesiąca dać jej wypowiedzenie. Winna mi jest jeszcze urlop z tamtego roku, no i z tego również. Więc albo mi za niego zapłaci, albo mnie na niego wyśle, w co osobiście wątpię. Dzięki za pomoc. :)

Gość pytam czule
albo niech szefowa sama pracuje lub sproawdzi kogoś znajomego, czy zatrudni kogoś na weekend na dzieło...

Gość ergq3g3
To nie odbieraj telefonu, a potem powiedz, że byłas w górach i nie miałas zasięgu. I tak stamtąd odchodzisz.

Gość podkabluj kolezanke
ze zamierza isc na zwolnienie, oszustka jedna