Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciezarna26

boje sie!!!

Polecane posty

Gość ciezarna26

jestem w 8 miesiacu ciazy i boje sie jak cholera porodu!!!!!!!!pomocy!!!!

Gość Wiosenna burza
To naturalne, że się boisz:) nie jest to takie straszne, a nagroda po wszystkim jest najcudowniejsza na świecie. Warto się więc troche pomęczyć:) ja rodziłam 9 godzin i lekko nie było, a potem płakałam ze szczęścia:)

Gość ciezarna26
slyszalam ze to nie dobre dla dzidziusia i wole nie:)

Gość ciezarna26
wiem juz jak to jest:) rodze 2 raz ale za 1 razem sie tak nie balam bo nie wiedzialam co mnie czeka:) a teraz to masakra!!!!

Gość Wiosenna burza
Ja rodziłam bez znieczulenia i prawdę powiedziawszy bardziej mnie przerażało znieczulenie zewnątrzoponowe, gdy sie nie ma czucia w nogach niż ból związany z porodem.

Gość Wiosenna burza
Każdy normalny człowiek boi się bólu. Ale ten ból potrwa "chwilkę" i minie:)

Gość ciezarna26
loo matko:) chwilke:) poznalam taką kobiete ktora zadzwonila po karetke gdy odeszly jej wody i w ciagu pol godziny urodzila:) maz odebral bo karetka nie zdazyla dojechac:) noo to byla chwilka:)

Gość Wiosenna burza
Dlatego napisałam chwilka w cudzysłowie:) "chwilka" oznacza czas do momentu urodzenia dzidziusia:)

Gość ciezarna26
boje sie cholernie ale z 2 strony nie moge sie doczekac kiedy juz przytule tego rozrabiake z brzucha:)

Gość christalBonitta20
ciężarna, ja urodziłam w tamtym roku, miałam cesarkę na życzenie, i wiesz jaki ślad mi został? kreska o długości 10cm, której już na dzień dzisiejszy nie widać

Gość christalBonitta20
na drugi dzień wstałam, nie powiem że nie bolało, bo bolało, ale musiałam wstawać, pamiętam tez taki szeroki pas musiałam zakładać. Ale z perspektywy czasu jak na to patrzę to jestem zadowolona z tego wyboru, bo dzisiaj, pozostała mi tylko kreska o której wiem tylko ja, jest pozioma, i nie widać jej, a jak rozmawiam z moimi koleżankami to mają dyskomfort podczas stosunku, bo.....

Gość ciezarna26
po cesarce ponoc dluzej dochodzi sie do siebie...chyba wole naturalnie;)norma ze teraz to juz trza bedzie rodzic tak czy siak:) ale sie boje i dupa:) o niczym innym nie mysle bo to juz niedlugo

Gość ciezarna26
e tam dyskomfort...jak sie dobrze zagoi i jak bylo dobrze zszyte to nic nie przeszkadza;)

Gość christalBonitta20
ciezarna26 kurcze nie do końca, bo ja wstałam na 3 dzień do małej, i nie rozstawałam się z moim magicznym pasem,

Gość christalBonitta20
ciezarna26 kochana zszyta może i będziesz ale na zewnątrz....nie wewnątrz o to mi chodziło, nawet ginekolog mi o tym wspominał.

Gość ciezarna26
ja mam rodzic w UK a tu ponoc puszczaja do domu 6 godzin po porodzie jak wszystko jest ok!!! maz bedzie robil przy malym:) kaze se i=tylko pod cycka go dac do karmienia i leze i sie goje;)

Gość christalBonitta20
2-3 dzień kazali już wstawać mi, bo ponoć im szybciej wstajesz tym szybciej dojdziesz do siebie.

Gość christalBonitta20
jejku no co ty:( dlaczego tak??? kurcze po porodzie musisz być jeszcze pod obserwacją jakiś czas....

Gość ciezarna26
tutaj tak jest...polozna tylko przychodzi przez 5 dni i sprawdza czy wwszystko ok...i w ogole to oni tutaj wszystko lecza paracetamolem:) ostatnio poszlam do lekarza po magnez bo mam skurcze lydek czeste to mi kazal paracetalmol nie magnez:) to mu powiedzialam ze zanim zacznie dzialac paracetamol to juz mi skurcz 10 razy by minal a mi chodzi o zapobieganie:)

Gość ciezarna26
aha...i magnezu nie kazal brac bo nie..wode pic i w razie skurczu paracetamol:)))

Gość christalBonitta20
co za.......paracetamol jest bardzo niezdrowy dla nerek i wątroby...

Gość ciezarna26
oni tu chyba nawet na raka przepisują paracetamol:D nawet nie trza isc do lekarza bo wiadomo co przepisze:)

Gość christalBonitta20
kurde a ja myślałam że w UK to ludzie z 30 letnim wyprzedzeniem żyją niż w Polsce

Gość ciezarna26
no to sie pomylilas;)))

Gość christalBonitta20
a nie chciała byś wrócić do kraju?

Gość ciezarna26
nieeeeeee:) tu zyje sie lepiej:) jest latwiej i napewno taniej...wszystko jest na plus,opieka zdrowotna tez ok tylko ze ograniczona do wspomnianego wczesniej leku:)

Gość ciezarna26
ja spadam juz:) polezec bo plecki mnie juz bolą;)pozdrawiam serdecznie!!!