Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokooolona

Po przebudzeniu się rano nic nie pamiętam. Pomocy

Polecane posty

Gość zaniepokooolona

Pisze, gdyż nie wiem czy jest to normalne. Budzę się rano i nie pamiętam kompletnie nic. nie wiem gdzie jestem, nie wiem co mam robić, jaki jest dzień tygodnia, co wczoraj robilam, po prostu nic. Mija kilka chwil, czasem nawet do minuty gdy w przerazeniu przypominam sobie wszystko. Albo od razu pytam osobę która np mnie obudziła, JAKI JEST DZIEŃ TYGODNIA?? i powoli przypominam sobie wszystko. Boje sie ze mogą to być jakies zaniki pamięci. Prosze o pomoc

Gość zaniepokooolona
Czyli to nie jest normalne? :( Najczęściej zdarza mi sie to gdy dzwoni mi budzik i nagle sie wybudzam, albo gdy ktoś mnie budzi. Bo gdy wybudzam się sama np w sobote to wszystko jest normnalnie. Nie wiem co o tym myslec. Dodam ze jestem bardzo nerwową osobą i wszystkim się denerwuje, ogolnie moje zycie jest pełne stresu, nawet bez powodow. Do neurologa, trochę to dziwne zeby iść z takim czyms do neurologa, tymbardziej ze strasznie boje sie lekarzy

Gość zaniepokooolona
Nikt tak nie ma?

Gość chooja widzisz,nic nie widzisz
W trakcie snu mózg się "wyłącza", jest w stanie uśpienia. Kiedy wybudzasz się nagle, twój mózg jeszcze nie zdaje sobie sprawy, że nie spisz. Najczęściej powstaje tak paraliż senny, jednak w twoim wypadku może być to własnie czasowa amnezja - mózg dalej jest wyłączony, a co za tym idzie jego funkcje są ograniczone, możesz wtedy nie mieć wspomnień jako takich. Moja rada: po prostu się wysypiaj :) Chodź spac wcześniej, spij dłużej - wtedy przy wybudzaniu przez budzik twój organizm będzie wypoczęty. Kiedy śpisz twardy snem, wtedy właśnie mózg funkcjonuje najwolniej, a kiedy jesteś już wypoczęta - zaczyna powoli działać. Kiedy budzik budzi cię nagle, kiedy jesteś w głębokiej fazie snu, tzw. rem, podajże, twój mózg nagle z tego wyrwany nie kontaktuje. Dlatego w soboty budzisz się bez amnezji, bo wysypiasz się. Śpij dłużej :)

Gość zaniepokooolona
Dziękuje :) czyli nie jest konieczna wizyta u specjalisty? Tylko ze u mnie to jest tak ze ja całą minute nie mogę sobie nic przypomniec. To dlugo troszkę, choć wydaje sie ze minuta trwa krótko. Poza tym wysypiap się w ciągu tygodnia tez, spie czasami po 10 godzin jednakze moj mozg nie radzi sobie z gwaltownym przebudzeniem. Co mnie jeszcze zaniepokoilo, zapominam czasem podstawowych słów, np ostatnio zapomnialam imię swojej kolezanki. Zdarza sie to najczesciej gdy czyms sie denerwuje, ale i na calkowitym luzie mi sie to zdarza. Tak sie zaczelam zastanawiac czy nie mam jakis zmian w mozgu...

Gość chooja widzisz,nic nie widzisz
Oczywiście, to może być wszystko. Mogą to być zwykłe objawy stersu -> niewsypania -> nerwów, albo guz(tak strzeliłam, oczywiście nic takiego nie musi cię spotkać ;) ). Radziłabym wydłużyć sen, zażywać magnez i potas. Jeżeli to nie pomoże, dla własnego spokoju możesz isć do lekarza specjalisty :)