Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bammmbammm

skromne przyjęcie- co sądzicie

Polecane posty

Gość bammmbammm

na pewno są plusy minusów praktycznie nie widzimy. Nie będziemy owijać w bawełnę szkoda nam pieniędzy na wesele 100 osobowe, wesele minie jak "biczem strzelił" a pieniędzy nie będzie również. Nie jesteśmy egoistami ale taka propozycja jest całkiem kusząca.

no i dobrze, wesele i tak by się nie zwróciło (co prawda nie jestem przeciw weselom), bo jeśli miałabyś brać jakiś kredyt na nie, albo rodzice mieli by organizować, to lepiej zrobić to przyjęcie. rób tak jak uważasz :)

Gość akumamatata
zgadzam sie w 100% ja takze robie skromne przyjecie. a raczej obiad z ciastem kawa...

Gość a u nas wesela nie będzie bo
nie lubimy, ani On ani ja :) a skoro mam pamiętać ten dzień do końca życia to nie chcemy sie meczyc

Gość no i fajnie***
po co wesele, my wolimy zaoszczędzone pieniądze zainwestować w budowę domu to nam sprawi więcej radości niż wesele bo ono 1-2 dni a dom na całe życie, po ślubie jakieś spotkanie obiad w restauracji przy muzyce i też świetna sprawa. Wiele osób tak robi bo szkoda kasy nie oszukujmy się. Zależy kto ma jeszcze jaką rodzinę ale u nas rodzina spoko tylko na zdjęciu :O ale to już inna kwestia

Gość no i fajnie***
i najważniejszy jest dla nas ślub to o wiele bardziej uroczyste niż wesele. Szczerze to ja wolę sto razy zabawy karnawałowe czy sylwester na sali bo po 1 sami dorośli, bez żadnych dzieci itd mogłabym wymieniać wesela mnie drażnią szczerze byłam w zeszłym roku na 6 i wszystkie na jedno kopyto nudne ale co ściemniać będę że mi się podobało

dokładnie tak samo , ślub się liczy a nie jakies maskarady zwane weselem

Gość jaaaaasne
tak piszecie bo nie mozecie zrobic ale jakby wam ktos dal kase to byscie sikaly ze szczescia.

jasnee, na pewno, nie każdy lubi takie maskarady. Dla niektórych liczy się ślub w kościele i budowa domu czy wycieczka dookoła świata a nie takie potańcówki na pokaz. Wierz mi kasy mi nie brakuje, tylko priorytety mam inne :)

Po doświadczeniach z własnym weselem drugi raz bym już takiego właśnie na 120 osób nie wyprawiła, tylko skromne przyjęcie... Oj będę ja pamiętać to wesele do końca życia na pewno :O

Gość ta wypowiedź
17:58 jaaaaasne tak piszecie bo nie mozecie zrobic ale jakby wam ktos dal kase to byscie sikaly ze szczescia. jest co najmniej żałosna szkoda tego komentować ale jednak skomentuję.Jest wiele powodów gdzie nawet pieniądze nie załatwią sprawy bo : -ktoś nie żyje dobrze z rodziną/ ma czarne owce albo i więcej takich -zwyczajnie szkoda mu pieniędzy tu nawet się nie dziwię bo naprawdę szkoda -jeden woli właśnie jw. wybudować dom czy przeznaczyć to na inne okazje niż cisnąć się po ślubie z rodzicami pod jednym dachem i mieć jeszcze więcej problemów nie oszukujmy się -jedni nie lubią wesel hucznych zabaw żadna mi nowość -i wiele innych różnych powodów i nie pisz mi, że powodem jest brak pieniędzy bo w pewnych sytuacjach nawet pieniądze sprawy nie rozwiążą np. ta nie fajna rodzina. Uszanujmy zdanie innych bo skromne przyjęcia nie są żadną nowością wiele osób takie robi i naprawdę sobie chwalą. Kotka a co się stało jeśli można spytać?

Gość każdy lubi co innego
A ja np. robię spore wesele, bo lubię. I nie oceniam tych, co wolą skromne, daleka jestem od wydawania opinii, że to z braku kasy tylko i wyłącznie. Indywidualna sprawa. Ale też nie oceniajcie, że każde duże wesele to żenujące tańce, maskarada i pokazówka. Ja mam np. fantastyczną rodzinę, głównie w górach, i uwielbiamy się wspólnie bawić, zawsze na weselach i wszelkich spędach rodzinnych jest fajnie i super wesoło (zresztą nie tylko na weselach ;) ) stąd nie wyobrażam sobie skromnego przyjęcia. Ale powtarzam: nie neguję faktu, że dla kogoś może to być o wiele atrakcyjniejsza opcja ;)

Gość Ja też robię małe
wesele na ok. 30 osób, będzie jeden grajek, bo moi goście lubią się bawić.I mam pieniądze i mogłabym zrobić wesele na 200 osób ale wolimy zainwestować w remont mieszkania.

Gość aniutek263
to ja sie dolacze tez planuje male przyjecie na okolo 15 osob:) i w nosie mam ze ktos sie obrazi:) Macie juz plan cos konkretnego podac na stol?

Ja też jestem za skromnym weselem, moje było na 30 osób. Nie chodziło o kasę, po prostu to nie nasze klimaty takie wielkie weseliska. Ale z perspektywy widzę, ze jak ktoś zwraca duza uwage na koszty to małe przyjęcie jest najlepszą opcją. Zaprasza sie wtedy samych najbliższych, od których prezenty są zwykle konkretne. My dostalismy 2x tyle co wydalismy na cała imprezę.

Gość NiedługoŚlubująca
Ja 30.04 robię "wesele" na 10 osób ;) Myślę, że będzie ok.

Gość aniutek263
NiedługoŚlubująca Daj zanac jak poszlo, ja juz martwie sie swoim ktore odbedzie sie w sierpniu:) Robisz w domu czy restauracji?

Gość aniutek263
Ja mam w planach w domu zrobic , Wynajmujemy kucharke ale nie wiem co podac na stol:P Mysle narazie nad tym:P Obiad to standardowo rosol i drugie danie z miesem (2-3 rodzaje) ale co pozniej? Macie cos sprawdzonego na takie okazje? Chcialabym czyms zaskoczyc gosci :)