Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pocomito1111

PEWNOŚĆ SIEBIE - walka z nieśmiałością, małomównścią, niską samooceną

Polecane posty

Gość pocomito1111

Jestem osobą zamkniętą w sobie, cichą, nieśmiałą, speszoną, wstydliwa do granic możliwości. Od dawna jest to mój ogromny problem, ponieważ nie daje mi żyć, a conajmniej bardzo te życie utrudnia. Chce to zmienić, lecz na postanowieniach się kończy, ponieważ nie mam pomysłu jak to zmienić, od czego zacząć? Nie potrafie nawet porozmawiać dłużej z własnym chłopakiem i tu już nie chodzi o nieśmiałość bo po kilku latach związku, w stosunku do niego już jej nie ma, ale brak tematów, zainteresowań sprawia że nie mam o czym gadać. Tu też kolejna wada brak kreatywności. Mam 22 lata i nie potrafie nic z tym zrobić. Może jakieś książki? Pomóżcie...

Gość Lori Anna........
no coz ludzie sa mniej lub bardziej niesmiali ale mysle ze sobie troche w mawiasz...ludzie w 90% gadaja o : -tym co ich danego dnia(ostatnio) spotkalo -swoich blizszych i dalszych planach -filmach,ksiazkach ktore ostatnio widzieli -hobby jesli je masz chocby to bylo hodowanie kwiatkow :P -innych ludziach(ktos cie czyms wkurzyl, ktos inny zaskoczyl a aska z kolei ma fajny pomysl na...itp) -co chcesz zrobic -co sie dzieje w kraju itp -co ktos inny powiedzial wierz mi,wiekszosc rozmow to czyste duperele ;]

Gość pocomito1111
ale ja czasem glupiej dupereli nie potrafie wymyslec, jezyk jakby stanal w gardle z nowo poznanymi osobami, kolezanki z kolei potrafia godzinami mowic o totalnych pierdolach ze swojego zycia, ktore dla mnie nie mają najmniejszego znaczenia, nie mam ochoty męczyć kogoś czyms co mnie samą irytuje, z drugiej strony z inteligentną osobą, która ma dużo do powiedzenia mądrych rzeczy też nie potrafie rozmawiać, bo wydaje mi się że sama nie mam nic takiego do powiedzenia, ze palne glupote, nawet nic mi nie przychodzi do glowy, poprostu katastrofa, chce sie otworzyc, ale nie mam na siebie pomysłu

Gość Lori Anna........
przejdz sie do psychologa moze

Gość pocomito1111
myślałam o tym, ale nie wiem gdzie znajde naprawde dobrego, który jest w stanie mi pomóc

Gość fbvfvbfb
kwestia charakteru, ja probowalam walczyc z niesmialoscia i strachem kilka lat . Dptej pory paralizuje mnie strach w rpacy, niesmialosc totalny obled

Gość pocomito1111
nie mozna mowic ze to kwestia charakteru, charakter swoje, ale wiele cech mozna wyksztaltowac, tylko potrzeba technik, treningu, szukam cennych rad, ktore pomoga mi to zwalczyć

Gość pocomito1111
może znajdzie sie ktoś kto może pomóc?