Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość retusz.nadzwyczajny.pospolity

chcemy zaadoptowac dziecko ktoremu zamarli rodzice, gdzie sie dowiadywac??

Polecane posty

mamy juz synka, ale chcielibysmy dac milosc i dom jakiemus dziecku biednemu, ktore cierpi. Czuje taka potrzebe, mamy warunki, stac nas na to , zle mi z tym ze nie dzielimy sie tym z innymi biednymi gdzie sie dowiadac?wszedzie albo nowo narodzone, albo z domow dziecka z rodzicami pijakami z nieunormowanymi sparwami prawnymi...a takie malenstwo z szokiem w glowie po utracie rodziny??ono potrzebuje milosci i wsparcia po tym co przeszlo

Gość nie ce ce niiieie.
na dworcu w koluszkach

Gość stawiam na pierwszą
No jak gdzie. Do Ośrodka Adopcyjno Opiekuńczego się zgłoście. Tam złożycie podanie.

Gość stawiam na pierwszą
A jakie miasto? Ten maluch gdzie teraz jest, kto się nim zajmuje?

stawiam na pierwsza:::mysle ze sie nie zrozumialysmy, my chcemy zaadoptowac dziecko, nie zeby ktos nasze zaadoptowal :)

Gość stawiam na pierwszą
no najwyraźniej nie, myślałam, że w Twoim otoczeniu jest dziecko, o którym wiesz, że straciło rodziców, niejasno napisałaś. Ale jak nie wiesz gdzie szukać pomimo tego, że napisałam to :(

wiem, wiem, duzo czytalam, ale myslalam ze dowiem sie czegos wiecej :) dzieki pomimo tego :)

Gość wiesz co watpie, ze
dostaniecie małe, zdrowe dzieciątko jak możecie mieć własne. Chyba , że interesuje was starsze wiekiem, albo chore ?

Gość wiesz co watpie, ze
jeszcze, jak macie taki wymóg, że ma być sierotą od zmarłych rodzicow to ciezko bedzie. Bo mało takich dzieci.

Gość pracownik DDz
Informacja, żeby się zgłosić do Ośrodka Opiekuńczo - Adopcyjnego jest właściwa. Właśnie ta instytucja zajmuje się przygotowywaniem ludzi do zaadoptowania dziecka i pośredniczy w kontaktach między osieroconymi dziećmi a kandydatami na rodziców adopcyjnych. Jeśli chodzi o dziecko, któremu zmarli rodzice - oczekiwanie raczej nierealne. Przecież takie dziecko ma dziadków, wujków, ciotki i w ogóle własna rodzinę, która otoczy go opieką. A na rodziców adopcyjnych czekają sieroty społeczne, czyli dzieci, których rodzice biologiczni zostali pozbawieni władzy rodzicielskiej z racji porzucenia bądź zaniedbywania dzieci.