Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kobi3tka

cięcie cesarskie

Polecane posty

Gość kobi3tka

Witam. Miałam cięcie cesarskie prawie 4 tygodnie temu. Krwawienie ustąpiło po około tygodniu, ale teraz zaczęłam krwawić znów - już drugi raz zdarzyła mi się taka sytuacja. Czy to normalne? Zdarzyło się tak którejś z Was?

pookoło tygodniu to za szybko by krwawienie ustąpiło, ja miałam z 3-4 dni obfite a później leciało bo leciało - coś jak plamienie. po ok 10 dni ustąpiło musiałam brać nospę aby krwawienie znowu się pojawiło i jak się pojawiła po kilku dniach tak trwała jeszcze 4 tyg. rozmawiałaś z lekarzem o tym krwawieniu, bo wiesz wszystko powinno się dobrze oczyścić.

Gość kobi3tka
Nie rozmawiałam jeszcze z lekarzem. Ale położna środowiskowa powiedziała mi, że spokojnie może się skonczyć krwawienie po tygodniu. Podczas cięcia lekarze oczyszczają brzuch, krwawienie głównie występuje z powodu kurczenia się macicy.

mi w szpitalu przepisali nospę i kazali brać aby obkurczyć macicę i krwawienie się nasiliło i się dobrze oczyściło,to mi zalecił położnik ze szpitala. oczyszczanie podczas cięcia to jedno a oczyszczanie krwawieniem to 2 różne rzeczy. sądzę że cały czas ci się oczyszcza.

Odchody połogowe wydzielane z pochwy i przypominające krwawienie miesiączkowe najpierw są czerwone, potem różowe, brązowe i wreszcie bezbarwne. Utrzymują się przez trzy, cztery tygodnie. Są nieco mniej obfite niż po naturalnym porodzie, zwłaszcza jeśli do cięcia doszło, zanim rozwinęła się akcja porodowa. Jeśliby jednak były bardzo skąpe lub w ogóle zanikły, zgłoś się do lekarza. Może to oznaczać, że doszło do ich zatrzymania i potrzebne są leki obkurczające macicę. tu cytat ze strony http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79333,2965681.html?as=2&startsz=x

Gość kobi3tka
Dziękuję za linka - poczytałam i zdecydowałam, że zgłoszę się do lekarza. Lepiej sprawdzić czy wszystko w porządku.