Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hyfvjhgjyh

spis powszechny onlin, adres zamieszkania a stancja

Polecane posty

Gość hyfvjhgjyh

wynajmuję pokój, do domu nie mam zamiaru już wracać na stałem i w ogóle do niego nie jeżdzę. jaki adres zamieszkania w dn. 31.03 powinnam wpisać? i tak się zastanawiam to legalne jak nie mam czasowego meldunku? czy podając adres stancji (gdzie mieszkam z właścicielami i wspólokatorem) nie będzie to miało dla nikogo konsekwencji jakichś? nie znam się na tym dlatego pytam

Gość hyfvjhgjyh
to nie wie nikt?

Gość tez bym sie chetnie
dowiedziala jak to jest. Bo jakis czas temu sie wymeldowalam. Mam w dowodzie co prawda jeszcze ten adres ale przeciez nieaktualny to nie podam. Tez nie wiem :O

Gość hyfvjhgjyh
szukam i ludzie na innych forach też sie zastanawiają ale nikt nie odpowiada nie wiem czy właściciele podatek odprowadzają za wynajem, więc nie chciałabym nikogo wsypać, bo możliwe że nielegalnie mieszkam http://kontakt24.tvn.pl/artykul,kontrowersyjny-narodowy-spis-powszechny-ludnosci-i-mieszkan-2011,90476.html gościu pisze że teoretycznie wszystko jest poufne, ale ja też miałam do czynienia z takim przekazaniem danych przez urzędników do banku. może to trochę paranoiczne ale chyba lepiej nie ryzykować

Gość tez bym sie chetnie
po prostu sie nie spiszemy ;) Zeby uniknac problemow ;)

Gość Adamo...
no gdzies masz stały meldunek wez przez internet spisz sie i po kłopocie nie musisz całej prawdy pisac

Gość dobra już wiem
kara jest za unikanie spisu tak btw:) Już wiem,trzeba podać ten adres gdzie nas podadzą jak rachmistrz przyjdzie do domu.w moim przypadku to adres zameldowania Ale mi się wyświetla że w zależności od miejsca zamieszkania pytania mi podadzą.bez sensu.nie mieszkam od 3 lat w domu a będę mieć pytania dotyczące jakości życia w 10 tysięcznym mieście

Gość annaantonina
a jesli np. do nas do mieszkania ktos by przyszedl do beda spisywac tylko jedna osobe czy wszystkich, ktorzy sa aktualnie w mieszkaniu? u nas jest 5 osob wszyscy pelnoletni wiec jak? zreszta nie sadze by ktos w ogole przyszedl

Gość tez bym sie chetnie
ale ja nie jestem nigdzie zameldowana, to co mam podac.

Gość dobra już wiem
dlaczego mają nie przyjść? Przecież to jest powszechny spis Jak przychodzą do domu to jedna osoba wszystko podaje obojętnie czy są pełnoletni czy nie. Ja chciałam przez internet bo właściwie zerwałam kontakty z rodzina ale niestety... Właściciele nie podadzą mnie

Gość tez bym sie chetnie
kolezanka u ktorej pomieszkuje nie moze mnie podac, bo mieszkam u niej nielegalnie. To mieszkanie zreszta tez nie do niej nalezy. Z mojego mieszkania mnie eksmitowali, bo gmina nie chciala podpisac ze mna umowy najmu po odejsciu dziadkow. Juz sie wymeldowalam. To co mam podac?

Gość dziunia2802
Wszystkie zbierane i gromadzone w spisie dane indywidualne i dane osobowe są poufne i podlegają szczególnej ochronie objęte są tajemnicą statystyczną na zasadach określonych w ustawie o ochronie danych osobowych oraz w art. 10 ustawy z dnia 29 czerwca 1995 r. o statystyce publicznej (Dz. U. z 1995 r., Nr 88, poz. 439 z późn. zm.). Art. 10 Zbierane i gromadzone w badaniach statystycznych statystyki publicznej dane indywidualne i dane osobowe są poufne i podlegają szczególnej ochronie; dane te mogą być wykorzystywane wyłącznie do opracowań, zestawień i analiz statystycznych oraz do tworzenia przez służby statystyki publicznej operatu do badań statystycznych prowadzonych przez te służby; udostępnianie lub wykorzystywanie danych indywidualnych i danych osobowych dla innych niż podane celów jest zabronione (tajemnice statystyczne).

Gość rachmistzz
Ja was spisze z ahd i rtv oraz zgwalce wasze kobiety

Gość dziunia2802
Kolejne potwierdzenie tego, że nie może to zostać wykorzystane w celach US czy innych wzięte ze strony GUS. Tajemnica statystyczna Tajemnica statystyczna podstawą społecznego ładu informacyjnego w państwie demokratycznym Tajemnica statystyczna, w rozumieniu ustawy o statystyce publicznej w Polsce, a także regulacji prawnych Unii Europejskiej oraz zaleceń i standardów ONZ, oznacza jednoznacznie zakaz udostępniania jednostkowych dokumentów pozwalających na identyfikację osób lub podmiotów gospodarczych (tzw. jednostkowe dane) i danych statystycznych uzyskiwanych w procesie badań i analiz statystycznych, które mogą doprowadzić do indentyfikacji osób lub podmiotów. Dane jednostkowe uzyskane w toku postępowania statystycznego mogą być wykorzystywane wyłącznie dla celów statystycznych.

Gość dziunia2802
Trochę się więc w tym zagłębiłam i kolejne art z tej ustawy. Art. 56. 1. Kto wbrew obowiązkowi przekazuje dane statystyczne niezgodne ze stanem faktycznym, podlega karze pozbawienia wolności do lat 2, ograniczenia wolności albo grzywny. 2. W wypadku mniejszej wagi sprawca podlega karze grzywny.

Gość szlifierka kątowa
jestem w takiej samej sytuacji. wynajmuje mieszkanie, w ktorym nie jestem zameldowana ani na pobyt staly, ani na czasowy. pisalam wszystko zgodnie z prawda, czyli jak padlo pytanie o aktualne miejsce zamieszkania, wpisalam adres, pod ktorym obecnie mieszkam, czyli to wynajmowane. i mam wszystko gdzies. w poprzednim mieszkaniu wlasciciel zameldowal mnie na pobyt czasowy i wszystko bylo na pelnym legalu. obecna wlascicielka jakos sie nie kwapi, wiec jesli cokolwiek wycieknie i kots bedzie mial prblemy - trudno.