Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taki tam bzduracz

NAROD SLASKI

Polecane posty

Gość taki tam bzduracz

czy to ok ze ludzie z regionu mowia ze jest narod slaski? maja swoja gware gadaja po sllazacku i tyle. to samo mozna powiedziec o podlasiakach, region przygraniczny gada po białorusku moze to region wschodni czy białoruski bo da tokiego sie poczowaj tez jest zły, bo mozna tak rozmatowac cala polske.

Gość a za to lidl jest tani
lidl jest tani

Naród śląski... wymysł grupy cwaniaczków liczących nie wiadomo na co, za którymi idzie stado baranów. A co z obroną Głogowa? Co z Piastami Śląskimi którzy do końca swoich dni pomimo germanizacji uważali się za Polaków? Co z trzema powstaniami śląskimi i Wojciechem Korfantym? Co z górnikami protestującymi przed sejmem? Nagle cały dorobek historii, świadczący o polskości Śląska, ma trafić szlag bo jakiś idiota wymyślił sobie że Ślązacy to inny naród? Nie ma żadnego narodu śląskiego.

Gość ciekawska panienka z usa
zaraz , moment A CO O TYM MYSLĄ ŚLAZACY ?? NIECH SIE WYPOWIEDZĄ, kim sie czujecie Polakami , Ślązakami moze jednym i drugim??

Gość taki tam bzduracz
poczytam co madre głowy pisza bo temat jest ciekawy ,,,,, jestem przeciw roziorowi PL

wysłałam linka My jestesmy przedewszystkim ludzmi Potegą jedna wielka Zapewniam ze z autonomią zlo by nam sie wszystkim lepiej :)

Gość taki tam bzduracz
wiadomo urzedasy kradna wszystkim, co boli hmmmm u nas sie nic nie oplaca. niemiec kupi nasze kopalnie i bedzie zysk, polak nakrutuje - paradoks. tak jest ze wszystkim, pozamykali cukrownie a cukier po 6 pln.

Ślązacy akurat powinni mieć w tej kwestii najmniej do gadania. Ślązacy to Polacy i koniec, bo ja tak napisałem. A Wojciech Korfanty pewnie przewraca się w trumnie jak czyta w gazetach te bzdury o narodowości śląskiej. :O

Gość taki tam bzduracz
@polak bankrutuje

a mam jeszcze jedno pytanko do ludzi ze Śląska , znacie język niemiecki?

a ja nie wiem o co wam chodzi, autonomia juz kiedys byla, wiec niby czemu mielibysmy do tego nie wrocic? ehh wiem czemu, bo wy gorole ( nie obrazajac nikogo ) bez slaska sobie nie poradzicie nie potraficie docenic tego co macie, co slask Wam zaoferowal.. zapomieliscie ilu z was przyjechalo za chlebem do pracy na slask.. potraficie ( nie wszyscy ) okradac nasza ziemie i niszczyc jej imie.. tak samo jak samych mieszkancow.. jestesmy dla Was posmiewiskiem, tylko niech mi ktos wytlumaczy dlaczego? mowi sie ze to ludzie ze slaska podzielily ludzi na grupy.. ale to chyba jednak nie dokonca jest tak.. Szkoda mi Was, mam nadzieje ze mieszkancy slaska dopna swego.. a wy kiedys jeszcze bedziecie blagac o pomoc

Gość taki tam bzduracz
jestem przeciw bo to polska nasza cala dobroc. mieszkam w polsce B dzis jestesmy be, jesli chodzi o takie rozlamy nikt by nas niewzia za friko , ale jak by sie kazalo ze znalezli u nas zloza zlota to kazdy by przytulił i czy to powod do oderwania sieod kraju bo MI było by lepiej ? nie wiem.

" wysłałam linka My jestesmy przedewszystkim ludzmi Potegą jedna wielka Zapewniam ze z autonomią zlo by nam sie wszystkim lepiej " Wszystkim by się żyło lepiej jakby województwa miały autonomię, chociaż częściową jakąś. Ale nie ma podstaw żeby tylko Śląsk ją miał. I pewnie w obecnych granicach województwa, razem z Częstochową, Sosnowcem i Będzinem wam się marzy ta autonomia :O.

Korfanty korfanty.... Wiecie dlaczego sie burzymy i chcielibysmy autonomii Ponieważ zniewazono wszystko co dokonali nasi przodkowie w tym Korfanty a potem nas okradziono i zwala sie wszystko co zle ale nikt nie siega do czasów gdy ŚŁĄSK UTRZYMYWAŁ POLSKĘ

to znacie niemiecki czy nie , bo jestem ciekawska?

Gość taki tam bzduracz
,,,, a Diablo walczy

Widzisz dla ciebie to województwo tylko :/ Moglibysmy razen nadal tworzyc calos ale wy wymyslaciesobie te podziały no to skoro tak to jestem jak najbardziej za :D Nie jestesmy zwykłym wojewodztwem zapraszam do historii

Gość asdfbd
ruchalem raz slazczke, lubila ostro w dupsko bez poslizgu. nieznaczy ze wszystkie tak libicie . pzdr.

aja e tylko pytam czy znacie język niemiecki oprocz waszej śląskiej gwary ?

Gość chcemy wrocic do
autonomii, i tyle.

Gość asdfbd
a czym sie ruzni krojczyk od hanysa ?

No to straszne że was okradziono, przerażające... a co wy byście chcieli? Najlepiej niech każdy bogatszy region odłączy się od Polski, a miasta takie jak Warszawa niech się zrobią księstwami jak Monaco... bo przecież takim bogaczom jak wy nie godzi się być razem z takim Podlasiem i całą ścianą wschodnią w jednym państwie. Dlaczego bogatsze regiony mają oglądać się na biedniejsze? Wiecie co? Wy wyżej sracie niż dupę macie i tu leży wasz problem szanowny narodzie śląski.