Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pani z Przebarwieniami:(

Czy jest tu pani, która pozbyła się przebarwień?

Polecane posty

Hej kobikit, wiem, że jest kilka topików o przebarwieniach, ale może dowiem się czy któraś z Was pozbyła się przebarwień na dobre? Ja mam pod dolną wargą oraz w bruzdach nosowo-wargowych (tworzą razem jak gdyby "okrąg" - chyba rozumiecie co mam na myśli;)) Myślę nad sposobami, by je rozjaśnić, o mikrodermabrazji, poprzednia kosmetyczka namawiała mnie na kwasy owocowe... A może znacie inne sposoby? Proszę pomóżcie:(

up

Gość Palos Park
Moja siostra walczy z przebarwieniami. Nie pomogły mikrodermabrazje, kwasy i inne zabiegi u deramtologa, wrecz było gorzej bo po kazdym wyjsciu pozniej na slonce pojawialy sie jeszcze ciemniejsze. Jak masz dosc male przebarwienia to najpierw spróbuj systematycznie uzywac kremu Neostrata (ok. 100 zł w aptece). Jak to nie pomoze to kup krem Dermamelan, ale to juz na recepte od dermatologa. i używaj caly czas kremu z filtrem skoro masz cere podatna na przebarwienia. Ja uzywam krem 50 SPF caly rok. Zimą moich przebarwien prawie nie widac, ale wystarczy pierwsze wieksze slonce i mimo filtrow widac je bardziej. Nie jestem systematyczna i niestety nie walcze z nimi jak trzeba :)

Palor Park dziękuję za odp. Ja oprócz tego przebarwienia nie mam problemów, słońce mi nie szkodzi jakoś szczególnie, więc możliwe, że to przebarwnie wątrobowe... W każdym razie nie wiem jak z nim walczyć, skoro piszesz, że żadne zabiegi nie pomogły:(

Gość aha i achhhhh
ja też mam, na szyi pod brodą własciwie. Zrobilam już mikrodermabrazję 3 razy, nie pomogło. Teraz właśnie chcę spróbowac kwasu, ale na moją skóre tylko migdałowy podobno mozna. Spróbuję jednak.

Ja nie poddałam się nigdy żadnemu zabiegowi, moja koleżanka (kosmetolog) odradza mi kwasy, bo ja już byłam gotowa się na nie zdobyć. Twarzy nie opalam ze względu na cerę (problemowa) od ładnych paru lat, podczas opalania zawsze zakrywam ręcznikiem. Kremu z filtrem do twarzy nie używam, jedynie czasem zdarza mi się podkład z filtrem, ale to max spf 10, pewnie ryzykuję, ale po tym sądzę, że to naprawde nie słońce mi szkodzi, bo nic mnie nie atakuje od promieni.

Gość kacha77667
Ja tez walczę z przebarwieniami Gdy byłam u dermatologa w ubiegłym roku latem zalecila mi skinoren jest to krem też na trądzik i zaskórniki ale również i na plamy a więc rano skinoren a na ten skinoren krem uv 50 + Tak zaleciła mi lekarka Ja na razie nie mam jeszcze plam ale unikam słońca co dziennie krem uv 50 bez względu na pogodę jakbym zapomniała o tym kremie zaraz na skroniach pojawiaja mi się brązowe placki Wiem że w aptekach jest mnóstwo kremów na przebarwienia iwostin tez ma godne polecenia ...