Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daria85

Jaki jest odpowiedni wiek na dziecko?

Polecane posty

Gość daria85

Jaki wg. was jest odpowiedni czas na pierwsze dziecko? Wszystkie moje koleżanki w wieku 22-27 są już po ślubie i mają dzieci (ba nawet kilkoro dzieci). Mam 26 lat, za mąż wyszłam prawie rok temu i wszyscy pytają się kiedy zamierzamy się zdecydować na dziecko. Dlatego pytam was skoro jestem już po studiach mam męża i 26 lat to znaczy, że powinnam skupić się już tylko na rodzeniu dzieci? :o

Gość daria85
aha, i jak się robi dzieci? :O bo czekam a bocian nie przylatuje :o

Gość fcswfvseagfvaeg
a macie mieszkanie, warunki finansowe na dziecko? To jest najważniejsze, by to dziecko miec

Gość T-u-siaaa
Odpowiedni to taki w ktorym Ty bedziesz gotowa, dziecko to nie moda - to spora odpowiedzialnosc!

Gość ksennnnaaaaaaaaa
no coz, ja mam 34 i nadal nie jestem gotowa

Gość Olej takie pytania!
Twoje życie, Twoja sprawa! Ja mam już dziecko 12-letnie i odkąd skończyło 2 latka, ciągle mnie pytają kiedy następne?:o A ja nie chcę! Zawsze chciałam mieć jedno i mam to gdzieś, co inni na ten temat sądzą. Nie znoszę takiego wpierdzielania się innych tam gdzie nie trzeba :o

Gość daria85
tak mamy własny dom i z finansami stoimy także nieźle, tylko ta presja otoczenia kiedy będziemy mieli dziecko. Ja chciałabym jeszcze się realizować może podjąć kolejny kierunek studiów. Tylko wszyscy się dziwią, skoro mam męża, dom to na co czekam? Albo mam jakiś problem, że nie mogę mieć dzieci albo jestem nienormalna, że ich jeszcze nie mam. p.s. darujcie sobie to podszywy :o

Każdy powinien robić sobie bachorka kiedy mu się chce. Niestety, ale na dzieci trzeba mieć pieniądze na dzieci... jeśli chcesz żeby było szczęśliwe, bo niestety, ale dzieci są zazdrosne :P Jesteś jeszcze młoda. Ja bym poczekała gdzieś do 30, lub po :P Nie chcę być krową rozpłodową, tylko czekać aż te twoje koleżaneczki będą narzekać, jaką to ze mnie mąż wieśniarę robi. Jeszcze trochę i do Mopsu będą latać :D

Gość Sandra_Maria
Ja tam uważam, że ok. 25-28 lat.

Gość zxfdsfsdf
Wiek odpowiedni to wiek który to uznasz ze jest odpowiedni:):) nie przejmuj sie gadaniem ludzi, nigdzie nie jest napisane ze musisz miec dzieci przed 26 rokiem zycia np... zajmij sie narazie soba- swoimi pasjami marzeniami a kiedy uznasz ze chcesz miec dziecko to wtedy zacznijcie sie starac:) Pozdrawiam

Gość Sandra_Maria
Jacyś dziwni ci ludzie. Jak widać nasz narów nadal jest tak zacofany, że w życiu stawia głównie na szybkie założenie rodziny. Dla mnie to żałosne. Owszem warto mieć dzieci, ale po co się z tym śpieszyć? Na wszystko przyjdzie czas! Czy nie miło na razie pobyć z mężem sam na sam? Dziecko wiele zmieni w waszym życiu. Już nie będzie tyle czasu dla siebie. Zaczną się nieprzespane noce.

Gość zxfdsfsdf
aha skoro Twoje kolezanki wybraly inną droge to nie znaczy ze Ty musisz tak samo postępowac moze Ci troche zazdroszczą ze możesz nacieszyć się wolnoscia:)

Gość Sandra_Maria
Tak napisałam 25-28 lat, ale oczywiście nieco później też jest okay. ;) Moja kuzynka będzie miała pierwsze dziecko w wieku 34 lat.