Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lulla

Problem...prosze o rade...

Polecane posty

Mam od dziecinstwa przyjaciolke (od 20 lat), zawsze bardzo ja kochalam, wspieralam i nigdy nie postapilam przeciwko niej. Wiele razy bylo tak, ze ona miala faceta, ja bylam sama, nigdy, przenigdy nie zazdroscilam jej tego, zawsze stawalam po jej stronie w konfliktach, bylam gotowa pojsc za nia w ogien. Jesienia na uroczystosci rodzinnej poznalam jej kuzyna, zakochalismy sie w sobie i "weszlam do rodziny". Przyjaciolka wiele razy mowila o nim zle, wywlekala fakty z jego przeszlosci "aby mnie ostrzec", ja glupia wierzylam i czepialam sie do niego. Po klotniach zwierzalam sie jej, mialam do niej absolutne zaufanie. Wczoraj dowiedzialam sie, od brata mojego chlopaka, ze donosila o naszych klotniach rodzinie,powtarzala wszystko z czego sie jej zwierzalam, twierdzila ze jestem z moim chlopakiem dla pieniedzy, ze traktuje go jak chwilowy kaprys, mowila bardzo chamsko o mnie, malujac moj falszywy obraz jego rodzinie, wiele rzeczy ktore mowila ona sama do mnie wcisnela w moje usta. Wyszla na kochajaca kuzynke, zatroskana o przyszlosc kuzyna ze mna, chociaz do mnie twierdzila ze go nienawidzi, ze to zly, rozpieszczony czlowiek. Nie wiem jak zachowac sie teraz w stosunku do niej, poniewaz boje sie, ze wywlecze jeszcze inne sprawy z mojej przeszlosci (mialam anoreksje oraz inne problemy). Prosze o rade.

Gość porozmawiaj z nia po prostu
powiedz co ci lezy na sercu i zerwij przyjazn

Gość znaffca
Ja uważam, że jest zazdrosna, wchodzisz do jej rodziny, może czuje się tym zagrożona i wykorzystuje Twoje zwierzenia przeciwko Tobie aby rozwalić Twój związek. Lub chce uderzyć w kuzyna Twoim kosztem (rozwali Wasz związek, on będzie cierpiał a Ty przybiegniesz do niej się wypłakać)

Gość prawda zawsze leży pośrodku
Na Twoim miejscu miałabym dystans zarówno do niej jak i kuzyna.

Kuzyna znam od niecałego roku, wcześniej znałam go tylko z opowieści, więc wiedziałam parę rzeczy o nim. Nie twierdzę że jest święty, ale pewne rzeczy wiedziała tylko ona, nie wiedział nawet on i teraz cała jego rodzina jest o tym poinformowana, to mnie najbardziej boli.

Gość Pereza
Ciężka sytuacja. Nie zazdroszczę Ci tego. Też na Twoim miejscu miałabym dystans zarówno do jednego jak i drugiego.

Jej matka nie zyje od 15 lat, z ojcem nie utrzymuje kontaktow, w rodzinie tez miesza, nienawidzi matki mojego chlopaka, swojej ciotki, siostry ojca, poszło o sprawy spadkowe. Ma z nią od dawna konflikt, jednak to właśnie do niej, do drugiego kuzyna, brata mojego chłopaka i jego żony, tak właśnie mnie namalowała.

Gość salmar
Jest to typowe zachowanie najlepszej przyjaciółki.Najlepsza przyjaciółka jest pierwszą która wskoczy z radością do łóżka Twojego partnera.Niestety takie są kobiety.Przyjażń między kobietami nie jest możliwa.

Ja nigdy taka nie byłam, cieszyłam się jak głupia jej powodzeniami, związkami, trzymałam za nią kciuki, kiedy jej były chłopak ją pobił, chciałam żeby zamieszkała ze mną. Byłam gotowa skoczyć dla niej z mostu.

Gość wendyyy
i dlatego ona to wykorzystuje...wie lub liczy że w przypadku konfrontacji i tak Cie przekreci na swoja strone, wcisnie ze to kuzyn chce was sklocic. Z daleka od niej!

Gość BlueBerry00013
Generalnie musisz stawić czoła problemom. Porozmawiaj z nią, zerwij tą " przyjaźń" wiem, że będzie ciężko bo 20 lat robi swoje, ale jednak, grunt to dać sobie radę.

Gość rotunda 23
Kuzyn kuzynem, ona jednak nie miala prawa powtarzac komukolwiek sekretow powierzonych w tajemnicy i mowic rzeczy dosc chamskich o Tobie. Za to nalezy jej sie kara a czy to co mowila o kuzynie jest prawda i powinnas na to zwrocic uwage to inna sprawa.

Gość Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ja myślę że załatwienie spraw w przyjaciółką to jedno, oczywiście powinnaś pomimo tego że to trudne wygarnąć jej wszystko, ale myślę że równie ważna jest szczera rozmowa z twoim chłopakiem. Powinnaś powiedzieć mu jak cie to boli że jego rodzina ma o tobie złe zdanie, poproś go o sprostowanie sytuacji. Jeśli to prawdziwe uczucie to nawet jesli dowie sie o innych sprawach z przeszlosci nie bedzie to dla niego problemem. Jeśli jednak to nie przetrwa, odetnij sie od tej rodziny i pod zadnym pozorem nie wracaj pod skrzydła dawnej przyjaciolki, nawet jakby sama przychodzila i proponowala ramie do wypłakania. Trzymaj się ciepło i pozdrawiam.

Gość uja
Mialam kiedys podobna sytuacje, tylko ze chodzilam z bratem mojej przyjaciolki, to chory uklad i zapewniam Cie, ze kiedys stracisz jedno i drugie. Prawda zawsze lezy posrodku a ja mialabym dystans do obu stron.

Gość bylo sie nie zwierzac
Sama jestes teraz sobie winna i tyle mam do powiedzenia.

Gość booonanza
Tragedia, bo juz w sumie stracilas oboje. Nawet jesli sie pogodzicie i wszystko bedzie oki to cos tam miedzy wami zostanie niesmacznego. Ja bym spokojnie poczekala na rozwoj wypadkow, ale nie nastrajala sie zbytnio na wejscie do tej rodziny.

Gość q2dftgyhujiawsedrftgy
jak kobieta nawet w takiej sytuacji mowi o facecie i ciebie ostrzega zawsze sluchaj- jest ona wredna ale nie ma dymu bez ognia - czyli jestes na dobrej drodze sluchajac jej dodatkowo jeszcze popatrz na nia i jaka to rodzina - wredni ludzie - nic nie piszesz na temat reakcjii kuzyna ale jednego ci gratuluje -niezaleeznie od sytuacji zawsze sluchaj jak ciebie kobieta ostrzega na temat faceta - 99% procent takich ostrzezen to w dziesiatke nawet jak baba wrtedna jak zachowac sie w stosunku do niej? normalnie - pryjznie ale powoli sie oodsuwaj miej dystans itp a w ogoilw odsun sie od nich wszystkich bo widocznie lojalnosc w tej rodzinie to nie jest jakas silna sprawa http://www.youtube.com/watch?v=02Q2U7NgKUo

On jest az niezdrowo przeciwko niej, bo jak wspomnialam, poklocili sie i od tego czasu dra koty. Moj chlopak nie jest idealem, ma tez trudny charakter, ale tak bardzo boli mnie to co o mnie mowila...