Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polaaa29

kleik kukurydziany....

Polecane posty

Gość polaaa29

drogie mamy, corka ma skaze bialkowa.... powoli chce zaczac rozszerzac jej diete(jest na m. modyfikowanym). Slyszalam, ze na poczatek lepiej jest dac dziecku do mleka kleik kukurydziany niz ryzowy..... Powiedzcie taki gotowy np. z nestle jak sie przygotowywuje??? np. na 150 ml wody 5 miarek mleka a ile lyzek kleiku?????. I jeszcze mam jedno pytanie ile posilkow moge zageszczac tym kleikiem???

Gość polaaa29
>??

kleiku dajesz tyle by miał dobrą konsystencje bo wiadomo że na początek nie dasz sztywnej kaszy tylko lekko zagęszczone przez smoczek na 150ml to na dzień dobry daj powiedzmy 2-3 łyżeczki a potem dodawaj taka fajna konsystencja kaszkoa wychodzi jak na te 150ml dasz około 5 łyżeczek czyli tak mniej więcej łyżeczka na miarkę mm

Gość mamamam26
mój też ma skaze - ale zaczęłam od soczku jabłkowego i jabłuszka z racji że miał twarde kupki a kaszka jeszcze gorzej robi - potem jabłko banan i jabłko marchewka, zupka jarzynowa i potem poleciało po kolei wszystko co po 4 miesiącu bez białka - kleik i ryzowy i kukurydziany odpuściłam bo mały strasznie niechętnie pije nutramigen więc odrazu dałam kaszkę smakową żeby mu zmieniło smak mleka - i dawałam najpierw 1 łyżeczke, potem więcej - a teraz zależy czy chce gęstszą do karmienia łyżeczką czy rzadszą do butelki - nie trzymam się az tak mega sztywno tych reguł a i na początek polecam ci sinlaka - jest własnie dla dzieci z alegią - kupisz w carfurze, rosmanie i aptekach - robi się go na wodzie i może zastąpić 1 posiłek mleczny - u nas świetnie się sprawdza bo mały chętnie go je i daje go przed spacerem - wtedy wiem że zje i sobie nim poje na dłużej :)