Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dakota-2011

Krem do twarzy z filtrem. Ziaja?

Polecane posty

Gość dakota-2011

Witajcie :) Ponieważ w końcu pojawiło się słońce, oszukuję jakiegoś kremu do twarzy z filtrem - najlepiej Ziaja lub innej polskiej marki. Nie mam problemów ze skórą (zero wyprysków, alergii, podrażnień), jest normalna, czasem się przesusza (ale to w zimie). Od paru lat przyjmuję tabletki antykoncepcyjne i ostatniego lata na mojej twarzy pojawiły się niewielkie przebarwienia. Podobno to skutek uboczny przyjmowania tabletek i znak, że należy sięgnąć po kremy z filtrem. Możecie coś polecić? Jeśli tak, to piszcie, jaka jest nazwa kremu, ile mniej więcej kosztuje i gdzie go można znaleźć :) Pozdrawiam!

Gość bacha6667
zależy jaki faktor filtru ziaja nie ma fotostabilnych filtrów Dobre ma soraya,i iwostin ok 30zł

Gość bacha6667
rozumiem tylko że nie każdy chce używać tak wysokiego filtru Ja sama używam 50 i wiem że jest to pewien dyskomfort na twarzy-lepkość,pobielanie itp ale jeżeli chodzi o unikanie przebarwień to faktycznie 50... a i tak przebarwienia pewnie się pojawią Ja szczerze polecam soraye 60 po niej nie miałam przebarwień próbowalam emulsji avene ale dla mnie tragedia strasznie mnie szczypał i migrował do oczu

Gość dakota-2011
Generalnie mam ciemną karnację, nie opalam się na różowo, nigdy też się nie poparzyłam, bo nie leżę "plackiem". Chodziło mi po prostu o jakiś sensowny krem na co dzień, lekki (żeby mi nie spływał z twarzy w czasie gorących dni ;) ) i z jakimś sensownym filtrem. 50 to chyba trochę za dużo... Niemniej dzięki za odpowiedzi :)

Gość mamimili
nie za dużo, jak sporo wychodzisz (ja średnio pół godziny rano ok. 8 w drodze do pracy, i tyle samo wracając, w dodatku w pracy mam duże okna więc wpada UVA i też muszę się filtrować :o) i chcesz ochronić skórę... wiem co mówię niestety, od kwietnia do pażdziernika muszę nosić filtr 50 (i to solidnie nakładany), inaczej w okolicach oczu i na czole wyłażą mi paskdudne plamy przebarwieniowe, też pewnie po tabsach... Filtry mniejsze nie wystarczają, sprawdziłam dwa lata temu (kosztowało mnie to potem parę zabiegów żeby rozjaśnić) :(

Gość peilin
SVR, Bioderma i inne z apteki. Najlepiej pogadać z farmaceutą to poleci coś odpowiedniego. Ja w wysokich górach stosowałam ostatnio mineralny, bo potrzebowałam również dla dzieci i wysuszał mi skórę. Latem stosowałam zwyky Adermy (polecam dla osób z AZS) i był znakomity.