Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 525poduszkaa

Pomocy! Co robic?!

Polecane posty

Gość 525poduszkaa

W sobotę powinnam zacząć kolejne opakowanie tabletek anty NARAYA. Może i to moja głupota ale poszłam na ostatni dzień do apteki i okazała się nieczynna nie wiem co mam robić. Dzisiaj jest już drugi dzień kiedy powinnam wziąść tabletke i nie wzięłam. Jeżeli jutro udałoby mi się je kupić (recepta jest zostawiona w danej aptece) to czy mam wziąć 3 tabletki na raz? Błagam o szybką odpowiedź i z góry dziękuje ;)

Gość hela120999
hmm trudno cokolwiek doradzic jesli nie wzielas tabletek jest to traktowane jako pominiecie takze dla bezpieczenistwa przez 7 dni zabezpieczaj sie dodatkowo, a co do wziecia 3 tabletek na raz hmm szczerze nie mam pojecia. najlepiej by bylo gdybys zglosila sie do lekarza.

Gość nie musisz zaczynac
pierwszego dnia cyklu, ale w takim wypadku przez pierwszy tydzien powinnas zabazpieczac sie dodatkowo, np.prezerwatywa. Przynajmniej tak jest w przypadku moich pigulek, nalezacych do grupy jednofazowych, dwuskladnikowych. Dla pewnosci przejrzyj ulotke swoich. I na pewno nie lykaj trzech od razu! Jedyny przypadek, gdy wolno przyjac dwie pigulki od razu, to moment, gdy zapomnisz wziac piguly, a przypomnisz sobie dopiero nastepnego dnia.

Gość 525poduszkaa
A myślicie że to by coś zaszkodziło jeżeli wzięłabym 3 na raz? :(

Gość 525poduszkaa
Czyli najlepiej co mam teraz zrobić prócz wizyty u lekarza? Możecie mi dokładniej pomóc co zrobić? W miare najprościej?

Gość hela120999
hmm moze odstaw na miesiac tabletki poczekaj do okresu i wtedy zacznij jakbys zaczynala od nowa, szczerez nie wiem nie chce Ci jakos tam bardzo radzic bo specjalista nie jestem..

Gość 525poduszkaa
bo jestem w ciazy i niewem jak brac co mi radzicie???

Gość nie musisz zaczynac
wszystkie odpowiedzi na Twoje pytania sa w ulotce dolaczonej do leku :) po co chcesz brac trzy naraz? Po co Ci taka bomba hormonalna? Chcesz sie zabezpieczac przed ciaza, czy rozstroic organizm?

Gość hela120999
no chyba Cie powalilo!!! jestes w ciazy i bierzesz tabletki anty !!!!! nie mozna ich brac jesli chcesz urodzic zdrowe dziecko i w ogole je urodzic!!!!!!!!!

Gość naatalkaa
Nie, z pewnością nie bierz 3 na raz, bo zaszkodzisz sobie! Weź normalnie jak kupisz 1. Zabezpieczaj się dodatkowo przez tydzień. Jeśli w ciągu ostatnich dni były stosunki - jest ryzyko ciąży. Skontaktuj się z lekarzem

Gość nie musisz zaczynac
nie musisz biec do lekarza :) rrozumiem, ze przed wypisaniem recepty przeprowadzil wywiad lekarski i Cie przebadal, tak? W takim razie to wystarczy. Najlatwiej jest zaczac od pierwszego dnia cyklu, dlatego jest zalecany. Od razu jestes chroniona. Jesli natomiast zaczynasz w trakcie cyklu musisz pamietac, by poczatkowo zabezpieczac sie dodatkowo. Gdy odstawisz pozniej hormony mozliwe, ze kolejny okres (juz naturalny) nieco sie przesunie, bo organizm bedzie wracal do poprzedniego cyklu. I wszystko :)

Gość nie musisz zaczynac
...a z ta ciaza to ktos tu sobie jaja robi..? :-/

nie nie powali mnie jestem w ciazy i nie robie sobie zadnych jaj!!! dla aszej wiadmosci pytam poprstu tylko i oczekuje odpowiedzi

Gość ewullatttt
domyslam sie ze z ta ciąza to podszyw. jesli nie zazyjesz pierwszej tabletki z opakowania pierwszego dnia cyklu, musisz stosowac dodatkowe zabezpieczenie przez ok 7 dni. sytuacja bardzo sie komplikuje jesli w czasie przerwy mialas niezabezpieczone stosunki i nie rozpoczelas na czas nowego opakowania tabletek, wtedy ryzyko ciazy jest wybitnie duze

Gość ewullatttt
a i nie bierz tych 3 tabletek na raz bo to nic nie zmieni

to nie jest zadnen podszyw biore tabeltki anty i jestem w ciazy boje sie ze cos bedzie nie tak wiec wole je brac na wszelki wypadek

Gość nie musisz zaczynac
no to chyba chcesz poronic podszywie...

Gość hela120999
jesli dalej bedziesz je brala to wszytsko bedzie nie tak..!!!

Gość ewullatttt
ludzie chca pomoc, produkuja sie a jakas idiotka sobie jaja robi. spierdalaj

Gość 525poduszka5
Ktoś się pode mnie podszył ;/ Żałośni są niektórzy ludzie.. ;/ Czyli co mam teraz zrobić? Kupić jutro opakowanie i zacząc normalnie brać? jak gdyby nigdy nic? a to nie zmieni mi cyklu?

Gość wysrac sie masz
!!!!

Gość naatalkaa
Poduszka nikt tu nie jest ani specjalistą ani wróżką, żeby Ci powiedzieć jakie będą następstwa wydłużenia przerwy. Na pewno mogło dojść do owulacji - choć oczywiście nie musiało - i dlatego musisz teraz zabezpieczać się dodatkowo. A w jaki inny sposób to na Ciebie wpłynie, to nikt Ci nie odpowie.